Μαξίμου προς ΝΔ: "Να δούμε τι άλλο θα σκαρφιστούν για να διαφύγουν των ευθυνών τους"

«Η Νέα Δημοκρατία είναι πλέον πασιφανές ότι βρίσκεται σε πλήρη σύγχυση και πανικό» σχολιάζει το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού μετά τη γνωστοποίηση της απόφασης από πλευράς αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταθέσει πρόταση για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τους Παναγιώτη Κουρουμπλή, Ανδρέα Ξανθό και Παύλο Πολάκη.

5a9578bb1dc5247b368b45f4

«Με την πρότασή της για σύσταση επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για τους κ. Ξανθό, Πολάκη και Κουρουμπλή μετέτρεψε την υπερασπιστική γραμμή των αντιπερισπασμών σε κωμωδία» αναφέρει το πρωθυπουργικό γραφείο και συμπληρώνει ότι «θα καλωσορίσουμε τους εισηγητές της και τον κ. Μητσοτάκη στη Βουλή και περιμένουμε να δούμε τι άλλο θα σκαρφιστούν στην απέλπιδα προσπάθεια να διαφύγουν των ευθυνών τους για το σκάνδαλο Novartis και να πείσουν τους πολίτες πως ‘’όλοι είμαστε ίδιοι’’. Ματαιοπονούν».

Προανακριτική για Κουρουμπλή, Ξανθό και Πολάκη ζητάει με πρότασή της η ΝΔ

Νωρίτερα σήμερα έγινε γνωστή η πρόθεση της ΝΔ να καταθέσει πρόταση συγκρότησης Προανακριτικής Επιτροπής προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες για το αδίκημα της απιστίας των διατελεσάντων Υπουργών Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή, Ανδρέα Ξάνθου και του αναπληρωτή του Παύλου Πολάκη.

Η αξιωματική αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι μεταξύ των θεμάτων της δικογραφίας για τη Novartis, που πρέπει να διερευνηθούν είναι και η μη τιμολόγηση φαρμάκων, που είχε, όπως αναφέρουν στο Μοσχάτο, ως αποτέλεσμα την αύξηση της ετήσιας φαρμακευτικής δαπάνης για το έτος 2015 από τον Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Σε ανακοίνωσή της η ΝΔ αναφέρει επιπλέον ότι «στη Βουλή διαβιβάστηκε και έγγραφο που συσχετίσθηκε με την διερευνώμενη δικογραφία και αφορά σε συγκεκριμένη καταγγελία αναφορικά με την τιμολόγηση φαρμάκων που έλαβε χώρα τον Δεκέμβριο του 2016 με Υπουργό Υγείας τον Ανδρέα Ξανθό και αναπληρωτή τον Παύλο Πολάκη».

«Στο έγγραφο αυτό καταγγέλλεται» σύμφωνα με το Μοσχάτο «ότι κατά την τιμολόγηση του συγκεκριμένου δελτίου υπήρξε ζημία του δημοσίου κατά 40 εκ. ευρώ και επιβάρυνση των ασφαλισμένων με 100 εκ. ευρώ, ενώ περιγράφεται και περαιτέρω ζημία του Δημόσιου κατά εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ, λόγω συγκεκριμένων αποφάσεων των εν λόγω υπουργών που καταστρατηγούσαν συστηματικά τους νόμους περί τιμολόγησης φαρμάκων».

«Η ΝΔ είπε εξ αρχής αυτής της υπόθεσης όλα στο φως και καλεί την Κυβέρνηση να συμβάλει στον έλεγχο των πεπραγμένων και των Υπουργών της δικής της διακυβέρνησης. Πόσο μάλλον όταν και εκείνη ισχυρίζεται ότι επιθυμεί να μάθουν όλη την αλήθεια οι πολίτες» καταλήγει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

AP23310835745895

Σοβαρό διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Κολομβίας και Αργεντινής: Ο Μιλέι… ξαναχτύπησε

Ο Αργεντίνος πρόεδρος χαρακτήρισε σε συνέντευξή του τον κολομβιανό ομόλογό του Γουστάβο Πέτρο «δολοφόνο» και…

Οι ΗΠΑ παίρνουν αποστάσεις από το Ισραήλ, αλλά ο Νετανιάχου δε… χαμπαριάζει

μπενιαμίν νετανιάχου

Οι ΗΠΑ παίρνουν αποστάσεις από το Ισραήλ, αλλά ο Νετανιάχου δε… χαμπαριάζει

Έξαλλος ο Ισραηλινός πρωθυπουργός με την αλλαγή στάσης της Ουάσινγκτον - Ακύρωσε επίσκεψη ισραηλινής αντιπροσωπείας…