Μαξίμου: Οι υπεκφυγές και τα προσχήματα έχουν τελειώσει

Σκληρή αντιπαράθεση για τις τηλεοπτικές άδειες έχει ξεσπάσει για ακόμη μια φορά μεταξύ της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

581232871dc524ec758b4641

Μετά το αίτημα του πρωθυπουργού στον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση να συγκληθεί η διάσκεψη των Προέδρων για τη συγκρότηση του ΕΣΡ πριν την κατάθεση της νομοθετικής ρύθμισης που θα ορίζει προσωρινά το τηλεοπτικό τοπίο, μέχρι τη διεξαγωγή του διαγωνισμού αδειοδότησης, η ΝΔ αντέδρασε, λέγοντας πως πρώτα πρέπει να μεταφερθούν οι αρμοδιότητες στο ΕΣΡ και μετά να γίνει η διάσκεψη.

Το Μέγαρο Μαξίμου με απάντησή του, τονίζει πως οι υπεκφυγές και τα προσχήματα έχουν τελειώσει. «Την Δευτέρα θα γίνει σαφές αν η Ν.Δ. ενδιαφέρεται για την συγκρότηση του ΕΣΡ, ή για την διαιώνιση της αυθαιρεσίας», προσθέτει σε ανακοίνωσή του το πρωθυπουργικό γραφείο.

Όπως σημειώνει το Μέγαρο Μαξίμου, «αν πράγματι η Ν.Δ. υποστηρίζει πραγματικά την ανάγκη συγκρότησης και λειτουργίας του ΕΣΡ με τις πλήρεις αρμοδιότητες που προβλέπει το Σύνταγμα, δεν έχει παρά να σταματήσει το κρυφτό με τους θεσμούς και να προσέλθει, την Δευτέρα στις 5 μ.μ. στην Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, με διάθεση να συμβάλει στην συγκρότησή του».

Η κυβέρνηση στέκεται την απόφαση του ΣτΕ, τονίζοντας ότι «είναι δεδομένη και μας δεσμεύει όλους, είτε συμφωνούμε, είτε διαφωνούμε. Γι αυτό δεν υπάρχει αμφιβολία΄».

«Εκτός αν η Ν.Δ. δεν ενδιαφέρεται για την απόφαση του ΣτΕ και την εφαρμογή της, αλλά για την με κάθε τρόπο παρακώλυση της συγκρότησης του ΕΣΡ, ώστε να μην ρυθμιστεί ποτέ το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο», συνεχίζει το Μέγαρο Μαξίμου και καταλήγει: «Κυριακή κοντή γιορτή. Την Δευτέρα όλος ο ελληνικός λαός θα έχει καταλάβει, πλέον, τι ακριβώς επιθυμεί και επιδιώκει ο κ. Μητσοτάκης».

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

phlio 1

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας.