Μαξίμου, ΝΔ και καναλάρχες στον… αστερισμό του ΣτΕ

Στους... ρυθμούς του ΣτΕ κινούνται κυβέρνηση και αντιπολίτευση, αλλά και οι καναλάρχες, περιμένοντας με αγωνία το αποτέλεσμα των διασκέψεων του Συμβουλίου της Επικρατείας για την συνταγματικότητα του νόμου Παππά για τις τηλεοπτικές άδειες.

5804fb641dc52448278b4682

Όπως έγινε γνωστό χθες, Τετάρτη, οι διασκέψεις του ΣτΕ (που θα πραγματοποιηθούν όπως και οι προηγούμενες κεκλεισμένων των θυρών) θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Δευτέρα και Τετάρτη.

Στη διάσκεψη της ερχόμενης Δευτέρας, ο εισηγητής της υπόθεσης θα ολοκληρώσει την εισήγησή του την οποία ξεκίνησε το βράδυ της Τρίτης. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπαγεωργίου τάχθηκε υπέρ της συνταγματικότητας του νόμου Παππά με τον οποίο παρακάμφθηκε το ΕΣΡ για την διαδικασία χορήγησης των τηλεοπτικών αδειών, αλλά και υπέρ της νομιμότητας των υπουργικών αποφάσεων που εκδόθηκαν.

Μετά την ολοκλήρωση της εισήγησης του κ. Παπαγεωργίου, οι αντιπρόεδροι και σύμβουλοι Επικρατείας θα αναπτύξουν τις θέσεις τους επί του συνταγματικού. Σύμφωνα με όλα τα δεδομένα η ψηφοφορία επί των συνταγματικών κ.α. θεμάτων δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθεί στη μεθεπόμενη διάσκεψη της ερχόμενη Τετάρτης.

Κυβερνητικά στελέχη διαμηνύουν ήδη πως τυχόν απόρριψη του νόμου Παππά ως αντισυνταγματικού θα προκαλούσε μεγάλα προβλήματα, καθώς θα οδηγούσε στη συνέχιση της μέχρι σήμερα στρέβλωσης στο τηλεοπτικό τοπίο.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο αυτό σε χθεσινή του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ, ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς απάντησε ότι σε αυτήν την περίπτωση «γυρνάμε στην προηγούμενη κατάσταση», καθώς θα πρέπει να αναλάβει την αρμοδιότητα το ΕΣΡ και «αν αφαιρεθεί η δυνατότητα διεξαγωγής διαγωνισμού από το υπουργείο, δεν θα μπορώ να κάνω κάτι», όπως είπε. Παραδέχθηκε δε ότι θα υπάρχει ζήτημα με τους νέους καναλάρχες και πρόσθεσε ότι σε περίπτωση αντισυνταγματικότητας, οι υπερθεματιστές θα πρέπει να κινηθούν δικαστικά για να λάβουν πίσω τα χρήματα που κατέθεσαν.

Ερωτηθείς πάντως για το ενδεχόμενο εκλογών, σε περίπτωση που κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος, απέρριψε κάθε τέτοιο ενδεχόμενο, ενώ επιπλέον δήλωσε αισιόδοξος ότι η κυβέρνηση θα δικαιωθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο «όπως δικαιώνεται στη συνείδηση του λαού».

Κατηγόρησε εξάλλου τη Νέα Δημοκρατία ότι δίνει «μάχες οπισθοφυλακών» και την κάλεσε να αλλάξει στάση, εκφράζοντας την προθυμία της κυβέρνησης για ευρείες συναινέσεις έστω και στο «παρά ένα».

Το αν πάντως η ΝΔ προτίθεται να αλλάξει στάση το έδειξε ξεκάθαρα ο διευθυντής του γραφείου Τύπου του κόμματος, Μακάριος Λαζαρίδης, με μία ανάρτησή του στο Twitter: «Ο Νίκος Παππάς ζητάει στον ΣΚΑΪ συναίνεση για να ρίξει «μαύρο» στα κανάλια! Συνενόχους σε αυτό δεν θα βρει. Ας το καταλάβει καλά».

Από την πλευρά του, ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης σχολίασε μιλώντας στο ίδιο κανάλι ότι «εάν το ΣτΕ κρίνει ως αντισυνταγματικό τον νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες, με όλο τον σεβασμό, θα επιστρέψουμε στο καθεστώς της ασυδοσίας, του κιτρινισμού και της φαυλότητας».

Αναγνώρισε εξάλλου ότι τυχόν τέτοια απόφαση θα είναι «ήττα» και επεσήμανε ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας θα πρέπει να μείνει ανεπηρέαστο για να λάβει απόφαση, ενώ ερωτηθείς εάν η κυβέρνηση θα φέρει νέο νόμο σε αυτή την περίπτωση, απάντησε: «Θα το ξανασκεφτούμε».

Αναστάσης Μανιουδάκης: Να υπάρξει Δικαιοσύνη για την αστυνομική δολοφονία του πατέρα μου (video)

Μανιου

Αναστάσης Μανιουδάκης: Να υπάρξει Δικαιοσύνη για την αστυνομική δολοφονία του πατέρα μου (video)

«Η απώλεια του οπτικοακουστικού υλικού οφείλεται σε απόρριψη του αιτήματος της οικογένειας από τον Εισαγγελέα»,…

Βραζιλία: Eίχε πεθάνει δύο ώρες πριν ο 68χρονος που τον πήγε νεκρό στην τράπεζα η ανιψιά του για δάνειο 3.000 ευρώ (video)

Βραζιλία

Βραζιλία: Eίχε πεθάνει δύο ώρες πριν ο 68χρονος που τον πήγε νεκρό στην τράπεζα η ανιψιά του για δάνειο 3.000 ευρώ (video)

«Θείε με ακούς; Πρέπει να υπογράψεις. Δεν μπορώ να υπογράψω για σένα», φαινόταν να λέει…

Παπαδάκης – Αναστασοπούλου: Το σχόλιο on air για την αποχώρηση Μενεγάκη από το MEGA και την υποψηφιότητα Μελέτη (video)

Αναστασοπούλου

Παπαδάκης – Αναστασοπούλου: Το σχόλιο on air για την αποχώρηση Μενεγάκη από το MEGA και την υποψηφιότητα Μελέτη (video)

«Να πούμε ότι υπάρχουν κάποια πρόσωπα που δέχονται ασύλληπτη επίθεση από τους λεγόμενους "κομματικούς στρατούς"…

Καιρός: Αυτές οι 6 περιοχές κινδυνεύουν με πλημμύρες – Τι είναι ο περιβόητος αεροχείμαρρος (video)

Καιρός

Καιρός: Αυτές οι 6 περιοχές κινδυνεύουν με πλημμύρες – Τι είναι ο περιβόητος αεροχείμαρρος (video)

Ο καιρός θα σημειώσει σημαντική επιδείνωση - Έρχονται καταιγίδες και ενισχυμένοι άνεμοι