Newsroom

Newsroom

Μαξίμου: Αναξιόπιστοι όσοι μιλούν για διάσταση απόψεων Αθήνας-Λευκωσίας

Οριστικό τέλος στις φήμες περί υποτιθέμενης διάστασης απόψεων ανάμεσα σε Αθήνα και Λευκωσία σχετικά με το Κυπριακό βάζει το Μέγαρο Μαξίμου με ανακοίνωσή του, ενώ δηλώνει ότι στηρίζει απόλυτα το έργο του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά.

587933951dc524da098b4667 1

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού:

«Για άλλη μια φορά, δημοσιεύματα που παρουσιάζουν υποτιθέμενη διάσταση απόψεων ανάμεσα σε Αθήνα και Λευκωσία ή ερμηνεύουν ως ανελαστική τη στάση της ελληνικής πλευράς στερούνται σοβαρότητας και αξιοπιστίας.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός είναι σε διαρκή συνεννόηση και στηρίζει τις προσπάθειες του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, στη βάση των Αποφάσεων του ΟΗΕ, χωρίς εγγυήσεις και κατοχικά στρατεύματα, προς όφελος του συνόλου του Κυπριακού λαού.

Ο Υπουργός Εξωτερικών υλοποιεί με επιτυχία, στο πεδίο της διαπραγμάτευσης, τη στρατηγική που έχει αποφασίσει η Ελληνική Κυβέρνηση».

Νωρίτερα, με δική του δήλωση, ο Νίκος Κοτζιάς έσπευσε να διαψεύσει τα δημοσιεύματα όπως αυτό του Politico, που του καταλογίζουν ευθύνες για τις εξελίξεις στη διάσκεψη της Γενεύης για το Κυπριακό. Απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ, σημείωσε πως «αυτοί που είναι η φωνή του κυρίου τους, δηλαδή των Τούρκων, είναι λογικό να θεωρούν ότι επιτυχία στη Γενεύη θα ήταν εάν παραδινόμασταν στους Τούρκους, εάν νομιμοποιούσαμε τα παρεμβατικά τους δικαιώματα και τη δυνατότητά τους να κατέχουν τμήμα της Κύπρου».

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Ιωαννίδης

Ιωαννίδης: Φραστικό επεισόδιο με οπαδό – «Εγώ δεν τιμάω το τριφύλλι, που παίζω με έξι ενέσεις;» (video)

Μετά την νέα ήττα του Παναθηναϊκού, αυτή τη φορά από τον Άρη, υπήρξε ένα επεισόδιο…