Newsroom

Newsroom

Μάχη με το χρόνο και τον παγετό

Μάχη με χρόνο και ακραίες καιρικές συνθήκες δίνουν οι επιστήμονες που βρίσκονται στη λίμνη Έλσγουορθ της Ανταρκτικής καθως αντιμετωπίζουν προβλήματα…

Μάχη με χρόνο και ακραίες καιρικές συνθήκες δίνουν οι επιστήμονες που βρίσκονται στη λίμνη Έλσγουορθ της Ανταρκτικής καθως αντιμετωπίζουν προβλήματα με με τους βραστήρες, που χρησιμοποιούνται για να ανοίξει δίοδος προς τη λίμνη.

Στόχος της επιχείρησης είναι η ανάλυση των υδάτων, τα οποία έχουν μείνει ανέγγιχτα για 100.000 χρόνια ή και


περισσότερα.

Στην ομάδα του British Antarctic Survey πίστευαν ότι σήμερα θα είχαν καταφέρει να διαπεράσουν το χοντρό στρώμα πάγου, ωστόσο τεχνικές δυσκολίες έχουν αλλάξει το πρόγραμμα.


Για τη γεώτρηση, το κόστος της οποίας υπολογίζεται στα 7 εκατ. λίρες, χρησιμοποιείται μια αντλία υψηλής πίεσης η οποία ρίχνει αποστειρωμένο νερό θερμοκρασίας 90 βαθμών Κελσίου, ώστε να ανοίξει δίοδο σε ένα στρώμα πάγου πάχους τριών και πλέον χιλιομέτρων.

Eurovision 2024: Πανικός με την «μάγισσα» της Ιρλανδίας – «Χριστέ και Παναγία πάμε σε διάλειμμα για ένα τρισάγιο» (video)

Eurovision

Eurovision 2024: Πανικός με την «μάγισσα» της Ιρλανδίας – «Χριστέ και Παναγία πάμε σε διάλειμμα για ένα τρισάγιο» (video)

«Πάμε για ένα διαφημιστικό τριών λεπτών για να προσευχηθούμε», ανέφεραν οι σχολιαστές της ΕΡΤ μετά…