Μάχες στην Μαριούπολη- Πούτιν: "Ελπίζω να μη χρειαστεί να επέμβουμε στρατιωτικά!" (video)

Όλο και πιο επικίνδυνα κλιμακώνεται η κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία με την Μαριούπολη να έχει μετατραπεί τις τελευταίες ώρες σε…

mariopol

Όλο και πιο επικίνδυνα κλιμακώνεται η κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία με την Μαριούπολη να έχει μετατραπεί τις τελευταίες ώρες σε πεδίο πολέμου, τους φιλορώσους αυτονομιστές να συγκρούονται με τις ουκρανικές δυνάμεις, τα τεθωρακισμένα (άλλα με ουκρανική κι άλλα με ρωσική σημαία) να κάνουν την εμφάνισή τους σε ουκρανικές πόλεις και τη διεθνή κοινότητα να εναποθέτει τις ελπίδες της στην τετραμερή σύνοδο της Γενεύης.

Η Μαριούπολη είναι μία από τις 10 πόλεις στην ανατολική Ουκρανία με έντονο το ελληνικό στοιχείο που σιγά σιγά «γλιστρούν» από την κυριαρχία του Κιέβου καθώς οι φιλορώσοι αυτονομιστές αποδεικνύονται δύσκολος αντίπαλος. Η ουκρανική κυβέρνηση κατηγορεί ανοικτά τη Ρωσία πως υποκινεί τις ταραχές ενώ η Μόσχα υποστηρίζει πως δεν έχει καμία εμπλοκή στις «αυθόρμητες κινητοποιήσεις», όπως τις χαρακτηρίσει.


Άρχισαν οι συνομιλίες ΗΠΑ, Ρωσίας, Ουκρανίας, ΕΕ στη Γενεύη

Εν τω μεταξύ, άρχισαν σήμερα στη Γενεύη οι συνομιλίες ανάμεσα στην Ουκρανία, τη Ρωσία, τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση με σκοπό να επιχειρηθεί η διευθέτηση της διεθνούς κρίσης. Η τετραμερής συνάντηση διεξάγεται σε ξενοδοχείο της ελβετικής πόλης με τη συμμετοχή των υπουργών Εξωτερικών της Ουκρανίας Αντρίι Ντεστσίτσα, της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, των ΗΠΑ Τζον Κέρι και της επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον.  


Πούτιν: «Σας υπενθυμίζω ότι το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο μου έχει παράσχει το δικαίωμα να κάνω χρήση στρατιωτικής βίας στην Ουκρανία!»

Την ίδια ώρα, σε δηλώσεις του που μεταδόθηκαν από τη ρωσική τηλεόραση την Πέμπτη, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, χαρακτήρισε «ανοησίες» τους ισχυρισμούς ότι υπάρχουν ρωσικές δυνάμεις στην ανατολική Ουκρανία. Ο κ. Πούτιν παραδέχθηκε μόνο ότι οι ρωσικές δυνάμεις είχαν αναπτυχθεί στην Κριμαία κατά τη διάρκεια της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, ενώ δήλωσε ότι η απόφαση της Ουκρανίας να στείλει στρατιωτικές δυνάμεις στην ανατολική Ουκρανία, αντί να προσπαθήσει να αρχίσει διάλογο με τον ρωσόφωνο πληθυσμό, αποτελεί «μεγάλο έγκλημα».

«Μόνο μέσω του διαλόγου, και σύμφωνα με τις δημοκρατικές διαδικασίας, και όχι χρησιμοποιώντας τις ένοπλες δυνάμεις, τα τανκς και την αεροπορία, είναι δυνατόν να υπάρξει τάξη στη χώρα», είπε και πρόσθεσε ότι οδηγείται από την ουκρανική ηγεσία «στον γκρεμό».

Όσον αφορά στην τετραμερείς συνομιλίες που θα διεξαχθούν σήμερα στην Γενεύη με τη συμμετοχή των ΗΠΑ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Ρωσίας και της Ουκρανίας, ο Πούτιν είπε ότι «πολύ σημαντικές» και κάλεσε την ουκρανική ηγεσία να αρχίσει διάλογο με τις ρωσόφωνες περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας.

Ο Πούτιν εξέφρασε ακόμη την «ελπίδα» να μην χρειαστεί η Ρωσία να επέμβει στρατιωτικά στην ανατολική Ουκρανία, ενώ εμφανίστηκε σίγουρος ότι η Ρωσία και η Ουκρανία θα φθάσουν σε συμβιβασμό μετά την προσάρτηση της Κριμαίας, αφού οι δύο χώρες έχουν κοινά συμφέροντα.

«Σας υπενθυμίζω ότι το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο μου έχει παράσχει το δικαίωμα να κάνω χρήση στρατιωτικής βίας στην Ουκρανία», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ρωσίας, συμπληρώνοντας ωστόσο ότι ελπίζει η λύση να δοθεί σε πολιτικό – διπλωματικό επίπεδο. Εν τω μεταξύ, Ρώσος Υπ.Εξ. Σεργκέι Λαβρόφ, ξεκαθαρίζει τη στάση της Μόσχας, επισημαίνοντας ότι το αποτέλεσμα των συνομιλιών θα εξαρτηθεί από την στάση του Κιέβου.

Τα τελευταία 24ωρα, τα πνεύματα είναι ιδιαίτερα οξυμένα στην ανατολική Ουκρανία με την Δύση και τη Ρωσία να επιδίδονται σε αλληλοκατηγορίες για το ποιος ευθύνεται για την δραματική τροπή που έχει λάβει η κατάσταση.


Ο Πούτιν δοκιμάζει τα όρια του Μπαράκ Ομπάμα αλλά και της Δύσης, επισημαίνουν τα αμερικανικά ΜΜΕ, την ώρα που το ΝΑΤΟ, δια στόματος του γενικού γραμματέα, Αντερς φον Ράμσουσεν, διαμηνύει ότι θα ενισχύσει την στρατιωτική του παρουσία στην ανατολική Ουκρανία στέλνοντας περισσότερα αεροπλάνα και πλοία και παράλληλα αυξάνει την ετοιμότητα του από ξηράς.

Στο μεταξύ, για «ταπείνωση» της ουκρανικής κυβέρνησης κάνουν λόγο τα ρωσικά ΜΜΕ σχολιάζοντας την χθεσινή εμφάνιση ουκρανικών τεθωρακισμένων με υψωμένη τη ρωσική σημαία τον έλεγχο των οποίων είχαν αναλάβει ουκρανοί που αυτομόλησαν στην πλευρά των ρωσόφωνων αυτονομιστών. Οι ρωσόφωνοι αυτονομιστές παίρνουν κεφάλι, σχολιάζουν χαρακτηριστικά ρωσικά δίκτυα όπως το Ria Novosti και το Russia Today, την ίδια ώρα όμως, η κυβέρνηση του Βλαντιμίρ Πούτιν ξεκαθαρίζει πως η Μόσχα δεν έχει καμία πρόθεση να αποσταθεροποιήσει την χώρα. Περιοχές όπως το Ντονέτσκ, το Σλαβιάνσκ, το Χάρκοβο και η Μαριούπολη μοιάζουν με καζάνι που βράζει καθώς οι ρωσόφωνοι αυτονομιστές παραμένουν οχυρωμένοι σε κυβερνητικά κτίρια την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η ευρείας κλίμακας αντιτρομοκρατική επιχείρηση της κυβέρνησης του Κιέβου με στόχο την εξόντωση του ξένου εισβολέα.

Την ίδια ώρα, παραμένουν συγκεχυμένες οι πληροφορίες για τον αριθμό των νεκρών στη Μαριούπολη. Από την απόπειρα εφόδου φιλορώσων σε στρατιωτική βάση στην πόλη αυτή, τα ξημερώματα της Πέμπτης που κατέληξε σε πυροβολισμούς, το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών μιλά για 3 νεκρούς και δεκάδες συλληφθέντες. Τα περισσότερα ρωσικά ΜΜΕ από την πλευρά τους μιλούν για τουλάχιστον έναν νεκρό από τις συγκρούσεις ενώ το Interfax για τέσσερις. Όπως φαίνεται από όλες τις αναφορές, το περιστατικό συνέβη σε βάση της εθνοφρουράς έξω από τη Μαριούπολη, με πλήθος φιλορώσων να πολιορκεί τη βάση καλώντας σε παράδοση τους στρατιώτες, οι οποίοι και απάντησαν με πυρά.

Δικηγόρος μητέρας 12χρονης: «Κατήγγειλε τον βιαστή του παιδιού της και πήγε φυλακή. Μόνο εδώ συμβαίνουν αυτά» (Video)

6167994

Δικηγόρος μητέρας 12χρονης: «Κατήγγειλε τον βιαστή του παιδιού της και πήγε φυλακή. Μόνο εδώ συμβαίνουν αυτά» (Video)

Αθώα κρίθηκε η μητέρα της 12χρονης από τον Κολωνό από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Αθηνών.…

Πρώτη αντίδραση Κούγια για ενοχή Πισπιρίγκου: «Τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο – Έχω πειστεί για την αθωότητά της» (Video)

image 1 2

Πρώτη αντίδραση Κούγια για ενοχή Πισπιρίγκου: «Τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο – Έχω πειστεί για την αθωότητά της» (Video)

«Εξεπλάγην από την απόφαση. Πρόκειται για τεράστιο δικαστικό σκάνδαλο και μεγάλη δικαστική πλάνη».

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

δημος βερυκιοσ

Βερύκιος «καρφώνει» Μητσοτάκη: «Αυτός έστειλε τους 2 στον Μαρινάκη και τους έδιωξε επειδή μαθεύτηκε» (video)

Μια αρκετά σημαντική αποκάλυψη για τις παραιτήσεις Παπασταύρου και Μπρατάκου έκανε ο Δήμος Βερύκιος

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

marina satti

Μαρίνα Σάττι: Αποστομωτική απάντηση σε όσους απορούν, πώς θα τραγουδήσει τις ψηλές νότες στο «Ζάρι» (Video)

Η τραγουδίστρια που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στην Eurovision, τραγούδησε ζωντανά την εισαγωγή του κομματιού…

Τέμπη: Οι 6 σοκαριστικές δηλώσεις βουλευτών και στελεχών της ΝΔ – «Βαρεθήκαμε να λέμε συλλυπητήρια… είναι μπαγιάτικο» (videos)

InCollage 20240329 131641014

Τέμπη: Οι 6 σοκαριστικές δηλώσεις βουλευτών και στελεχών της ΝΔ – «Βαρεθήκαμε να λέμε συλλυπητήρια… είναι μπαγιάτικο» (videos)

Η προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος στα Τέμπη από τη ΝΔ έχει πολλούς πρωταγωνιστές, οι οποίοι…