"Μαχαίρι" στο εφάπαξ των στρατιωτικών

Πραγματικό θρίλερ με το πολυνομοσχέδιο του υπουργείο Εργασίας και το άρθρο 221 που προβλέπει αλλαγές προς το χειρότερο για το…

xrimata 1

Πραγματικό θρίλερ με το πολυνομοσχέδιο του υπουργείο Εργασίας και το άρθρο 221 που προβλέπει αλλαγές προς το χειρότερο για το εφάπαξ των στρατιωτικών. Από του ΥΠΕΘΑ μεταδίδονταν αργά το βράδυ αισιόδοξα μηνύματα,αλλά το κείμενο που είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα της Βουλής είναι σε τελείως διαφορετικό κλίμα. Το επίμαχο άρθρο 221 όχι μόνο δεν βελτιώθηκε αλλά έγινε αυστηρότερο. Όσοι έχουν διαβάσει το νομοσχέδιο που είναι αναρτημένο στο σάϊτ της Βουλής, λένε ότι η νέα διατύπωση θέτει χρονικό όριο όχι την 1η Ιανουαρίου 2015, αλλά την 30 Οκτωβρίου 2014! Και προσθέτει ότι όσα ΔΣ ταμείων δεν θα συμμορφώνονται θα αντικαθίστανται.

Αρκετά είναι τα στελέχη που εξετάζουν πλέον το ενδεχόμενο αποχώρησης από την υπηρεσία για να διασφαλίσουν ότι δεν θα ισχύσει για εκείνους το νέο καθεστώς και θα γλιτώσουν τις περικοπές. Οι συνδικαλιστές των ενστόλων προβλέπουν ότι από τις αλλαγές οι περικοπές που θα προκύψουν θα φτάσουν ως και το 50% σε ό,τι αφορά στο εφάπαξ, ενώ θεωρούν βέβαιη ακόμη μια μείωση των επικουρικών συντάξεων. 

Όπως και να ‘χει πάντως στο πολυνομοσχέδιο προβλέπεται συγχώνευση όλων των επικουρικών Ταμείων των ενστόλων στον Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης όπου θα ισχύσει και η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, ρήτρα που έχει ήδη επιφέρει μειώσεις. 

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

6200599

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

«Πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ιδιαίτερα μεσημεριανές…

Αποκάλυψη-σοκ για Ελληνικό: Bρέθηκαν 314 βόμβες θαμμένες στο πρώην αεροδρόμιο (Video)

437100549 348981421492025 1935200647555485649 n

Αποκάλυψη-σοκ για Ελληνικό: Bρέθηκαν 314 βόμβες θαμμένες στο πρώην αεροδρόμιο (Video)

«Σε σημεία που χιλιάδες άνθρωποι έμπαιναν καθημερινά!» - Την αποκάλυψη για τις εκατοντάδες βόμβες έκανε…