Newsroom

Newsroom

Μαγευτικές φωτογραφίες της παγωμένης λίμνης Μπάλατον στην Ουγγαρία

Τις προηγούμενες μέρες, το χιόνι μετέτρεψε αρκετές περιοχές του κόσμου σε λευκούς καμβάδες πάνω στους οποίους η φύση άφησε το αποτύπωμα της.

Wonderful Balaton lake 5c35b093eaae4 700

Η λίμνη Μπάλατον στην Ουγγαρία πάγωσε κυριολεκτικά από τις χαμηλές θερμοκρασίες και τους δυνατούς ανέμους και δημιούργησε ένα πραγματικά εντυπωσιακό θέαμα για όσους την επισκέφτηκαν.

Μία χειμωνιάτικη περιοχή των θαυμάτων καλυμμένη από πάγο και κρύσταλλο που ένας φωτογράφος κατάφερε να απεικονίσει εκπληκτικά.

Η λίμνη Μπάλατον είναι μεγάλη λίμνη γλυκού νερού στην Ουγγαρία, στην περιοχή της Υπερδουναβίας, νοτιοδυτικά της Βουδαπέστης και είναι η μεγαλύτερη λίμνη στην Κεντρική Ευρώπη. 

Μεταπολεμικά η Μπάλατον εξελίχθηκε σε μείζονα τουριστικό προορισμό για τους Ούγγρους εργαζόμενους και ειδικότερα για επιδοτούμενες εκδρομές των μελών των εργατικών ενώσεων. Επιπλέον, προσέλκυε πολλούς Ανατολικογερμανούς και άλλους τουρίστες των ανατολικών χωρών.

Οι Δυτικογερμανοί μπορούσαν επίσης να την επισκεφθούν, καθιστώντας τη λίμνη έναν τόπο συνάντησης για οικογένειες και φίλους που είχαν χωρισθεί από το Τείχος του Βερολίνου μέχρι το 1989. 

Δείτε τις εντυπωσιακές φωτογραφίες: 

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους