Μάγδα Φύσσα: Παλεύω να καταδικαστούν οι δολοφόνοι για να σωθούν άλλα παιδιά…

Η Μάγδα Φύσσα για ακόμη μία φορά μίλησε έξω από τα δόντια για τη δίκη της Χρυσής Αυγής, τον φασισμό, την ατιμωρησία και την αδικία.

4276193

Η μητέρα του Παύλου Φύσσα φιλοξενήθηκε στο Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και στην εκπομπή «Με τα πόδια μέχρι την αλήθεια» που παρουσιάζουν οι Λίνα Νικολακοπούλου και Αλεξάνδρα Χριστάκακη και μίλησε εφ΄ όλης της ύλης.

Επτά χρόνια μετά τη δολοφονία του Παύλου από το τάγμα εφόδου της Χρυσής Αυγής, η Μάγδα Φύσσα, μίλησε για τα έντονα, όμως ανέμελα παιδικά χρόνια του γιου της, το πάθος του για τη μουσική και το χιπ χοπ, αλλά και την ανάγκη του να προσφέρει στους άλλους.

«Ό,τι είχε ανάγκη και χρειαζόταν, έβρισκε πάντα τον τρόπο και το έκανε. Ο Παύλος έβλεπε από μικρός την αδικία. Ζούσε με αυτή. Ερχόμαστε από μια γειτονιά που έπρεπε να αντιμετωπίσει πολλές δυσκολίες και τα παιδιά που κάνουν ραπ στη Δυτική Αττική αποτυπώνουν την αδικία στα τραγούδια τους. Ο Παύλος ήταν πάντα αντιφασίστας. Έτσι ήταν, έτσι γεννήθηκε. Ένας ελεύθερος νους. Έβλεπε την αδικία και μέσα από τους στίχους του μιλούσε για το άδικο» είπε χαρακτηριστικά
Μίλησε, ακόμη, για πρώτη φορά για το μεγάλο όνειρο του γιου της που ήταν να δημιουργήσει έναν χώρο για να προσφέρει βοήθεια στα φτωχά παιδιά και να τους δώσει μια ευκαιρία για καλύτερη ζωή.

«Ο Παύλος ήθελε να δώσει βοηθεια στους αδικημένους της ζωής, στους κατατρεγμένους. Είχε αυτό το όραμα, το οποίο δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ. Έκανε συναυλίες για να δώσει τα χρήματα για καλό σκοπό… Ελάχιστες φορές έβγαζε χρήματα. Το ποσό που μαζεύονταν το έδινε “εκεί που έπρεπε”» δήλωσε.

Μεταξύ άλλων επισήμανε ότι φταίει η κοινωνία που επέτρεψε στο  «μόρφωμα της Χ.Α. να στερεί σε παλικάρια τη ζωή και την ελευθερία, με πρόσχημα την πατρίδα» και υποστήριξε ότι ο γιος της διαισθανόταν πως θα φύγει: «Ήξερε ότι μεγαλώνει το ‘θεριό’. Εμείς δεν γνωρίζαμε για τα εγκλήματα της Χ.Α. Γινόντουσαν για χρόνια και δεν μας έδινε κανένας στοιχεία. Για αυτό κατηγορώ την κοινωνία μας. Δεν περιμένεις το 2013, σε ένα δημοκρατικό κράτος να βλέπεις τους “νέους Γερμανούς”, τους Ναζί, να τρομοκρατούν τον κόσμο.. Πρόκειται για θρασύδειλα πλάσματα. Ό,τι κάνουν το κάνουν τη νύχτα, στα κρυφά και πισώπλατα.. Είναι εγκληματίες και δολοφόνοι και όσο ζω θα το φωνάζω.»

Εξέφρασε για ακόμη μία φορά το μεγάλο της παράπονο για το γεγονός ότι ο Ρουπακιάς «είναι στο σπίτι του, τον φυλάνε και εμείς τον πληρώνουμε.  Ένας κατ΄ομολογία δολοφόνος που δεν είναι στη φυλακή». 

«Και η ατιμωρησία αυτού του εγκλήματος έχει γεμίσει την Γη με αίμα. Δεν ξέρω τι φέρνει το μέλλον, αν οι φασίστες θα επιστρέψουν. Το ότι δεν είναι στη Βουλή η Χρυσή Αυγή είναι θετικό. Ρατσιστές και φασίστες πάντα θα υπάρχουν. Η δίκη του Παύλου τους πέταξε έξω από τη Βουλή. Ο θάνατός του τους έκανε πέρα. Περιμένω όμως ο Λαγός και ο Κασιδιάρης να καταδικαστούν. Περιμένουμε όλοι πάνω από έξι χρόνια. Οι δικηγόροι μας έχουν κάνει τα πάντα. Και μόνο για αυτούς πρέπει αυτοί οι δύο να καταδικαστούν. Το μόνο σίγουρο είναι ότι το αίμα του Παύλου εμπόδισε να χυθεί κι άλλο αίμα, αίμα αθώων» ανέφερε σε άλλο σημείο της συνέντευξής της.

Τέλος, η μητέρα του Παύλου Φύσσα μίλησε και για την απώλεια και το πώς διαχειρίζεται τον χαμό του γιου της για να τονίζει ότι «δεν υπάρχει κάτι χειρότερο, δεν μπορείς να το διανοηθείς, νεκρώνεις, δε ζεις, απλά αναπνέεις.. Εσείς θεωρείτε ότι εγώ κάνω κάτι πολύ δυνατό. Εγώ κάνω ό,τι μπορώ να κάνω και για τον Παύλο και για όλα τα παιδιά εκεί έξω που θέλουν να είναι ελεύθερα. Ελπίζω τα παιδιά εκεί έξω να πάρουν λίγο από το φως του.. Εγώ τον Παύλο μου δεν θα τον φέρω πίσω, εγώ παλεύω να καταδικαστούν οι δολοφόνοι και με αυτό τον τρόπο να σωθούν άλλα παιδιά… Να σωθούν αθώα παιδιά!»

Πηγή: efsyn

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…