Μάγδα Φύσσα: Οι ψηφοφόροι της Χ.Α. και τότε ξέρανε και τώρα ξέρουν τι ψηφίζουν

Tρία χρόνια μετά την άνανδρη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά η μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα, δηλώνει: «Δολοφόνος δεν είναι μόνο ο φονιάς, αλλά και εκείνος που του όπλισε το χέρι».

57dd32cc1dc524b46a8b458e

Μιλώντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών», η Μάγδα Φύσσα λέει: «Οι ψηφοφόροι της Χ.Α. και τότε ξέρανε και τώρα ξέρουν τι ψηφίζουν. Φασίστας δεν γίνεσαι από τη μια στιγμή στην άλλη ούτε σε κάνει η φτώχεια και η ανεργία». «Εγώ θέλω η κοινωνία να καταλάβει ότι αυτό είναι ένα ναζιστικό κόμμα και να το απορρίψει, να μπουν πάλι στα λαγούμια τους και να εξαφανιστούν», διευκρινίζει. Και συνεχίζει: «Αυτοί είναι απειλή και για τις επόμενες γενιές, μόνο Έλληνες δεν είναι… Αν κι η Ελλάδα εμένα με πρόδωσε, έχασα ένα παλικάρι 34 χρονών από έναν πληρωμένο δολοφόνο. Οργίασε το παρακράτος… Η οργάνωση άρχισε να ξηλώνεται γιατί μπήκε η Αντιτρομοκρατική στη μέση, γιατί αν ήταν ακόμα μόνο η αστυνομία σ’ αυτή την υπόθεση, δεν θα έβγαινε τίποτα… Μην ξεχνάτε ότι η αστυνομία έχει ήδη 33 υποθέσεις της Χρυσής Αυγής στο συρτάρι.

Για Ωραιόκαστρο: Δεν είναι ότι έχουν άγνοια κάποιοι γονείς, είναι η σπορά των φασιστών, οι απόγονοί τους

«Έχω κουραστεί τρία χρόνια μετά να με ρωτάνε για τον δολοφόνο του Παύλου. Δεν είναι μόνο ο φονιάς που τον μαχαίρωσε, αλλά κι εκείνος που του όπλισε το χέρι, που δικάζεται, μια ολόκληρη οργάνωση. Δεν είναι το πρόβλημα μόνο ο πληρωμένος εκτελεστής, αλλά αυτή η εγκληματική οργάνωση που βρίσκεται στο Κοινοβούλιο», αναφέρει.

Η μητέρα του αντιφασίστα μουσικού τονίζει πως δεν απαιτεί, ούτε έχει ανάγκη από παρηγοριά, αλλά θα ήθελε η κοινωνία να καταλάβει. «Δεν νομίζω ότι έχει αντιληφθεί ότι αυτή είναι η δίκη του αιώνα και δεν δικάζεται απλώς ο φονιάς του Παύλου, αλλά η Χρυσή Αυγή».

Στην ερώτηση τι έχει να πει στους γονείς που απειλούν ότι θα καταλάβουν σχολεία αν τα παιδιά τους κάτσουν στα ίδια θρανία με τα προσφυγόπουλα και στις μανάδες που καμαρώνουν ότι τα παιδιά τους όταν μπαίνουν σε τέτοιου είδους οργανώσεις, η Μάγδα Φύσσα απαντά: «Μπορώ να επέμβω στο πως ένας ενήλικας θα μεγαλώσει το παιδί του; Δεν ξέρει τι είναι φασισμός; Η εγγόνα μου είναι 5 χρονών και κάτι έχει ακούσει για όσα έκαναν οι ναζί στην Ελλάδα. Δεν είναι ότι έχουν άγνοια κάποιοι γονείς, είναι η σπορά των φασιστών, οι απόγονοί τους. Το λέει άλλωστε κι ο αρχηγός τους…».

Ερωτώμενη για το αν της δίνει αισιοδοξία το γεγονός ότι υπάρχει ένα δυνατό αντιφασιστικό κίνημα σε όλη τη χώρα, δηλώνει: «Δεν είμαστε πολλοί, αντίθετα, είμαστε πολύ λίγοι. Στην αίθουσα του δικαστηρίου πιο πολλοί είναι οι φασίστες κάθε μέρα. Στο μυαλό του μπορεί να μας έχει πολύς κόσμος, στην πράξη όμως βλέπω ότι αυτά έχουν ξεθωριάσει. (…) Αυτό που θα μου έδινε αισιοδοξία είναι να δω την κοινωνία να αντιλαμβάνεται και να αναλαμβάνει δράση». 

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…