Μαδούρο: Ο Τραμπ διέταξε τη δολοφονία μου από την κολομβιανή μαφία

Την παρέμβαση των ΗΠΑ στην πολιτική ζωή της Βενεζουέλας κατέδειξε ο Νικολάς Μαδούρο, επισημαίνοντας ότι βασική επιδίωξη του Ντόναλντ Τραμπ είναι να εκμεταλλευτεί το πετρέλαιο της χώρας   

μαδούρο

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο υποστήριξε σήμερα ότι λιποτάκτες στρατιωτικοί, που έχουν μετατραπεί σε “μισθοφόρους”, συνωμοτούν από τη γειτονική Κολομβία για να διχάσουν τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας του, τον στυλοβάτη του καθεστώτος.

“Μια ομάδα λιποτακτών στρατιωτικών, οι οποίοι έγιναν μισθοφόροι στην υπηρεσία της κολομβιανής ολιγαρχίας, συνωμοτεί από την Κολομβία για να διχάσει τον στρατό μας”, είπε ο Μαδούρο, ενώπιον 2.500 στρατιωτικών.

Η αντιπολίτευση ετοιμάζεται να κατέβει και πάλι σήμερα στους δρόμους, απαιτώντας την αποχώρηση του Μαδούρο, ο οποίος προσπάθησε σήμερα να ρίξει τους τόνους, δηλώνοντας έτοιμος να προκηρύξει πρόωρες βουλευτικές εκλογές, όχι όμως και προεδρικές. Στόχος της αντιπολίτευσης είναι επίσης να πείσει τον στρατό να εγκαταλείψει τον Μαδούρο και να αναγνωρίσει ως νόμιμο πρόεδρο τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό, τον οποίο στηρίζουν οι ΗΠΑ και πολλές λατινομαερικανικές και ευρωπαϊκές χώρες.

«Θα ήταν πολύ καλό να διεξαχθούν πρόωρες βουλευτικές εκλογές, θα μας προσέφερε μια καλή μορφή πολιτικής συζήτησης, (θα έδινε) μια λύση μέσω της λαϊκής ψήφου. Θα συμφωνούσα και θα το υποστήριζα να προκηρυχθούν πρόωρες εκλογές», διαβεβαίωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, απαντώντας με τον τρόπο αυτό στην έκκληση, κυρίως εκ μέρους των Ευρωπαίων, για διεξαγωγή νέων εκλογών. Πρόσθεσε όμως ότι οι προεδρικές εκλογές έγιναν “πριν από δέκα μήνες” και ότι “αν οι ιμπεριαλιστές” θέλουν να διεξαχθούν νέες, “θα πρέπει να περιμένουν μέχρι το 2025”, δηλαδή όταν λήξει η θητεία του.

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στο ρωσικό πρακτορείο RIA Novosti, ο Νικολάς Μαδούρο είπε επίσης ότι είναι πρόθυμος για συνομιλίες με την αντιπολίτευση, σε μια προσπάθεια να τερματιστεί η πολιτική κρίση. “Είμαι έτοιμος να καθίσω στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την αντιπολίτευση ώστε να μιλήσουμε για το καλό της Βενεζουέλας, για την ειρήνη και για το μέλλον” της χώρας, σημείωσε.

Η “προσφορά” αυτή ήρθε λίγες ώρες αφότου το καθεστώς του Μαδούρο ενέτεινε τις πιέσεις στον Γκουαϊδό, καθώς χθες το Ανώτατο Δικαστήριο του απαγόρευσε την έξοδο από τη χώρα και διέταξε το πάγωμα των τραπεζικών λογαριασμών του. Ο Μαδούρο έχει κάνει λόγο για “πραξικόπημα” και για “παραβίαση του συντάγματος” εκ μέρους του προέδρου της Εθνοσυνέλευσης που αυτοανακηρύχθηκε πρόεδρος της χώρας την περασμένη εβδομάδα.

Στη συνέντευξή του, επέρριψε επίσης την ευθύνη για την πολιτική αναταραχή στον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος έχει στηρίξει ανοιχτά τον Γκουαϊδό. “Επιστρέφουμε στην εποχή της νεοαποικιοκρατίας όπου μια ευρωπαϊκή πρωτεύουσα, εννοώ την Ουάσινγκτον, μπορούσε να δίνει εντολές σε οποιαδήποτε χώρα στην Ασία, την Αφρική, τη Λατινική Αμερική ή την Καραϊβική, ουσιαστικά σε οποιαδήποτε χώρα”, είπε χαρακτηριστικά.

“Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Ντόναλντ Τραμπ διέταξε να με σκοτώσουν. Είπε στην κολομβιανή κυβέρνηση και την κολομβιανή μαφία να με σκοτώσουν”, συνέχισε.

Βασικός στόχος των Ηνωμένων Πολιτειών είναι “να πάρουν το πετρέλαιο της Βενεζουέλας, αφού έχουμε τα μεγαλύτερα κοιτάσματα παγκοσμίως”, συνέχισε. Είπε όμως ταυτόχρονα ότι είναι “έτοιμος να συζητήσει με τον Ντόναλντ Τραμπ προσωπικά, δημοσίως, στις ΗΠΑ, στη Βενεζουέλα, όπου θέλει”, παραδεχόμενος ωστόσο ότι ένας τέτοιος διάλογος θα ήταν “επί του παρόντος πολύπλοκο” να γίνει.

Εξάλλου, σε ένα τετράλεπτο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του που αναρτήθηκε σήμερα σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, ο Νικολάς Μαδούρο είπε ότι θέλει να απευθυνθεί “στον αμερικανικό λαό” και να προειδοποιήσει ότι μια στρατιωτική επέμβαση στη Βενεζουέλα θα δημιουργούσε “ένα Βιετνάμ στη Λατινική Αμερική”.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ απάντησε, μέσω του Twitter, στην προσφορά του Μαδούρο για διαπραγματεύσεις. “Ο Μαδούρο είναι πρόθυμος να διαπραγματευτεί με την αντιπολίτευση στη Βενεζουέλα μετά τις κυρώσεις των ΗΠΑ και τη διακοπή των πετρελαϊκών εσόδων. Ο Γκουαϊδό στοχοποιείται από το Ανώτατο Δικαστήριο”, έγραψε, προειδοποιώντας τους Αμερικανούς πολίτες να μην ταξιδεύουν στη Βενεζουέλα “μέχρι νεωτέρας”.

Πρωτοφανές κύμα οργής για τον Καραμανλή και τα χειροκροτήματα της ντροπής: «Για γερά στομάχια η ομιλία του» – Χιλιάδες αναρτήσεις

Καραμανλής

Πρωτοφανές κύμα οργής για τον Καραμανλή και τα χειροκροτήματα της ντροπής: «Για γερά στομάχια η ομιλία του» – Χιλιάδες αναρτήσεις

Δεν ξέρουμε τι ήταν χειρότερο, τα όσα είπε ο Καραμανλής ή τα χειροκροτήματα από τους…

Α. Μπίνης: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του οργανισμού διερεύνησης σιδηροδρομικών ατυχημάτων

240327221854 athanasios mpinis 270324 1024x574 1

Α. Μπίνης: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του οργανισμού διερεύνησης σιδηροδρομικών ατυχημάτων

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, η παραίτηση του Αθανάσιου Μπίνη σχετίζεται…

Άγρια κόντρα Φαραντούρη με Πορτοσάλτε στο ΣΚΑΪ: «Να δείχνετε περισσότερο σεβασμό» (video)

profile player 960x540 26

Άγρια κόντρα Φαραντούρη με Πορτοσάλτε στο ΣΚΑΪ: «Να δείχνετε περισσότερο σεβασμό» (video)

Μετωπική κόντρα μεταξύ του Νικόλα Φαραντούρη και του Άρη Πορτοσάλτε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ

«Θερμή» υποδοχή Μητσοτάκη από ακτιβίστρια στον Καναδά – «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, 14.000 παιδιά είναι νεκρά στη Γάζα» (Video)

Screenshot 2 15

«Θερμή» υποδοχή Μητσοτάκη από ακτιβίστρια στον Καναδά – «Θα έπρεπε να ντρέπεστε, 14.000 παιδιά είναι νεκρά στη Γάζα» (Video)

«Θα έπρεπε να ντρέπεστε. Πώς κοιτάζετε τον εαυτό σας στον καθρέφτη».

Συγκλονίζει το βίντεο της Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου – Να φοράτε αντηλιακό» λέει το μοντέλο

221115164838 mariagapi 305110527 473772367946558 5755461261693762487 n

Συγκλονίζει το βίντεο της Ξυπόλια: «Αφαίρεσα ένα ολόκληρο κομμάτι απ’ την πλάτη μου – Να φοράτε αντηλιακό» λέει το μοντέλο

Στο βίντεο που ανέβασε, το νεαρό μοντέλο δείχνει την τομή στην πλάτη της και τονίζει…