Newsroom

Newsroom

Μάχη με διάσπαρτες εστίες φωτιάς – Στην Ηλεία το βασικό μέτωπο

Νέα ενημέρωση από τον εκπρόσωπο Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος

πυρκαγια Ηλεία

Μεγάλη δυναμική έχει αναπτύξει η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι στην περιοχή Μαστραντώνη Αχαΐας με τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες προκειμένου να την περιορίσουν, όπως επισήμανε ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, πύραρχος, Βασίλης Βαθρακογιάννης σε έκτακτη ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε.

 

 

Όπως είπε ο κ. Βαθρακογιάννης «πολύ βελτιωμένη είναι η εικόνα αυτή την ώρα στις επικίνδυνες πυρκαγιές που εξαπλώθηκαν ταχύτατα με ανέμους που σε κάποιες περιπτώσεις ξεπέρασαν τα 120 χλμ την ώρα κι επεκτάθηκαν σε οικισμούς σε Μεγαλόπολη Αρκαδίας, Λυρκεία Αργολίδας, Κεφαλονιά, Νεοχώρι Μεσσηνίας, Ρίγανη Αγρινίου, Κρανίδι Αργολίδας και Αλποχώρι Ηλείας». Σε αυτές τις πυρκαγιές, όπως σημείωσε, οι πυροσβέστες, οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας αλλά και οι εθελοντές έδωσαν σκληρές μάχες και αντιμετωπίζουν μόνο διάσπαρτες εστίες.

Συνολικά όπως ανέφερε, έχουν αποσταλεί από το 112, 26 μηνύματα, εκ των οποίων τα 13 απ’ αυτά για την πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το μεσημέρι στην περιοχή Μαστραντώνη Αχαΐας.

Με τη συνδρομή της ΕΛΑΣ, όπως είπε, έχουν πραγματοποιηθεί πολλές απομακρύνσεις πολιτών προς ασφαλή κατεύθυνση.

Αναφορικά με την πυρκαγιά στην περιοχή Μαστραντώνη ο κ. Βαθρακογιάννης επισήμανε ότι επεκτάθηκε στην Π.Ε Ηλείας. «Έχει αναπτύξει μεγάλη δυναμική και όλες οι δυνάμεις καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να την περιορίσουν. Επιχειρούν 120 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων 43 οχήματα και περιοδικά μέχρι το τελευταίο φως θα επιχειρούν συνολικά 19 εναέρια μέσα. Μεγάλη είναι η συνδρομή που παρέχουν εθελοντές αλλά και μηχανήματα έργου και υδροφόρες της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας», υπογράμμισε.

Επιπλέον σημείωσε ότι σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς αύριο προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς στην Αττική, τη Στερεά Ελλάδα αλλά και την Πελοπόννησο.

Τέλος υπογράμμισε ότι σε γενική επιφυλακή παραμένουν όλες οι δυνάμεις Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αυξημένες υπηρεσιακές απαιτήσεις που έχουν προκύψει αλλά και λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς που προβλέπεται και γι αύριο.

«Τονίζουμε ότι η επικινδυνότητα που δημιουργούν οι πυρκαγιές επιβάλλουν την προσοχή όλων. Σε περίπτωση πυρκαγιάς θα πρέπει υποχρεωτικά να ακολουθούνται οι οδηγίες των αρμόδιων αρχών», κατέληξε.

Στο νοσοκομείο του Πύργου μεταφέρθηκε πυροσβέστης

Στο νοσοκομείο του Πύργου μεταφέρθηκε πυροσβέστης που μετείχε στη κατάσβεση της πυρκαγιάς στην Ηλεία. Κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, ο πυροσβέστης εκτέθηκε στις φλόγες και οι συνάδελφοί του τον μετέφεραν στο νοσοκομείο. Δέχθηκε από τους γιατρούς τις πρώτες βοήθειες και αποχώρησε χωρίς να χρήζει νοσηλείας.

Ξεκινά σε λίγο ο αποκλεισμός ιρανικών λιμανιών από τις ΗΠΑ: «Αν πολεμήσουν, θα πολεμήσουμε» απαντά η Τεχεράνη

ormouz

Ξεκινά σε λίγο ο αποκλεισμός ιρανικών λιμανιών από τις ΗΠΑ: «Αν πολεμήσουν, θα πολεμήσουμε» απαντά η Τεχεράνη

Παράλληλα, οι ΗΠΑ διευκρινίζουν ότι δεν θα παρεμποδιστεί η ελεύθερη ναυσιπλοΐα από και προς λιμάνια…

Φιντάν: «Η συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ φέρνει προβλήματα και πόλεμο» – Η απάντηση της Αθήνας

AP26073619010771

Φιντάν: «Η συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ φέρνει προβλήματα και πόλεμο» – Η απάντηση της Αθήνας

Ο Χακάν Φιντάν υποστήριξε ακόμη ότι «το Ισραήλ ενδέχεται να επιδιώξει να χαρακτηρίσει την Τουρκία…

Γεωργιάδης: Πανηγυρίζει που στην Ουγγαρία υπάρχει ακροδεξιά και όχι αριστερά

adwnis

Γεωργιάδης: Πανηγυρίζει που στην Ουγγαρία υπάρχει ακροδεξιά και όχι αριστερά

Ο Γεωργιάδης πανυγηρίζει λοιπόν για την ήττα της αριστεράς, αλλά δεν φαίνεται να στεναχωριέται ιδιαίτερα…

Οι Προτάσεις μας

Ιστορική στιγμή για το γερμανικό ποδόσφαιρο: Πρώτη γυναίκα προπονητής η Μαρί Λουίζ Έτα

Στιγμιότυπο οθόνης 2026 04 12 3.54.41 μμ

Ιστορική στιγμή για το γερμανικό ποδόσφαιρο: Πρώτη γυναίκα προπονητής η Μαρί Λουίζ Έτα

Η φετινή πορεία της ομάδας στο πρωτάθλημα δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες, γεγονός που οδήγησε τη…

Αϊτή: 30 νεκροί μετά από ποδοπάτημα στην Ακρόπολη Λαφεριέ – Πολλοί ανήλικοι και μαθητές

Screenshot 2026 04 12 104235

Αϊτή: 30 νεκροί μετά από ποδοπάτημα στην Ακρόπολη Λαφεριέ – Πολλοί ανήλικοι και μαθητές

Η Αϊτή, η φτωχότερη χώρα του δυτικού ημισφαιρίου, παραμένει βυθισμένη σε πολυδιάστατη κρίση -ασφαλείας, πολιτική,…

Σχετικά με ΚΟΙΝΩΝΙΑ