ΔΑ

Δάφνη Απότσου

Μα για το φονικό δεν είπατε κουβέντα

Αυτό το έγκλημα μίσους ποιος θα το πληρώσει;

murder

Αυτόν τον φασίστα που την Κυριακή 25 Νοεμβρίου, στη Λευκίμμη έστησε ενέδρα κι εκτέλεσε εν ψυχρώ τον εργάτη γης ποιος τον χρεώνεται; Το χέρι του ποιος το όπλισε;

Αυτό τον άνθρωπο, τον Petrit Zifle ή κύριο Πέτρο όπως τον έλεγαν στο χωριό, ποιος τον στοχοποίησε;

Αυτό το έγκλημα μίσους ποιος θα το πληρώσει; Και ποιος έχει σειρά να χτυπηθεί επειδή δεν συντάσσεται με την καφρίλα που συνοδεύει τις αντιδράσεις για τη συμφωνία των Πρεσπών; Διότι δεν ήταν μόνος του στην πράξη ο δολοφόνος.

Ας απαντήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης κι η Φώφη Γεννηματά σε αυτά τα ερωτήματα. Ας απαντήσει όλο το πολιτικό και δημοσιογραφικό λεφούσι που κάνει ακομπανιαμέντο στους φασίστες. Αν κι από τα πλυντήρια ΜΜΕ δεν περιμένουμε απαντήσεις. Τον Παύλο Φύσσα μας είπαν ότι τον μαχαίρωσαν για το ποδόσφαιρο. Τι να μας πουν τώρα; Εξ άλλου τι ήταν ο κύριος Πέτρος; Ένας εργάτης μετανάστης.

Δεν είναι μόνο το χώμα βαρύ που θα σκεπάσει και τούτον τον νεκρό. Είναι βαρύ το μαύρο που σκεπάζει κατά τόπους τη χώρα. Είτε με αφορμή το Μακεδονικό, είτε λόγω διαφορετικού σεξουαλικού προσανατολισμού , είτε λόγω ιδεών, οι φασίστες δολοφονούν και λιντσάρουν. Αλλά εκείνο που σηκώνει τις τρίχες της αντιπολίτευσης κάγκελο και της πολιτικής ακολουθίας της, είναι τα τρικάκια του Ρουβίκωνα! Αυτά μαζί με τα Εξάρχεια και το πανεπιστημιακό άσυλο είναι το ταβάνι της ανοχής τους. Κι η πέτσα των κυρίαρχων ΜΜΕ μόνα γι΄ αυτά σηκώνεται. Όλα τα άλλα τι να κάνουμε, συμβαίνουν.

Το παλιό πολιτικό σύστημα έχοντας σύνδρομο στέρησης, απελευθερώνει την επιθετικότητά του προς τη δημοκρατία κι επιτρέπει στους φασίστες να νιώθουν ότι δεν είναι μόνοι. Με αυτή την έννοια την πολιτική ευθύνη του εγκλήματος που έγινε στη Λευκίμμη δεν την έχει μόνο η Χρυσή Αυγή και οι οπαδοί της. Του έστησαν ενέδρα και τον εκτέλεσαν πολλοί κι ας ήταν ένα το χέρι που πάτησε τη σκανδάλη. Όπως και τον Ζακ, δεν τον κλώτσησαν μέχρι θανάτου μόνο αυτοί που είδαμε. Τον λιντσάρισαν πολλοί περισσότεροι κι ας ήταν ήδη νεκρός. Ούτε του Φύσσα του έστησαν καρτέρι όσοι μάθαμε. Ένα ολόκληρο σύστημα τον περίμενε μετά θάνατο να τους ρίξει ακόμα μερικές μαχαιριές. Από τα πρωινάδικα κι απογευματινά της κάθε πικραμένης, μέχρι τις ειδήσεις και τους πηχυαίους τίτλους της αρθρογραφίας. Από την ακροδεξιά ΝΔ που αναμοχλεύει τις πιο σκοτεινές αντιλήψεις μέχρι αυτούς που τις πάνε ακόμα πάρα πέρα.

Αιωνία σου η μνήμη δόλιε κύριε Πέτρο, Petrit Zifle.

Δυστυχώς το όνομά σου θα αθροιστεί με όσους ξεπάστρεψε ο σύγχρονος φασισμός

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Ολυμπιακός: Η πανηγυρική φωτογραφία του Βαγγέλη Μαρινάκη με το γιο του μετά την επική πρόκριση στην Κωνσταντινούπολη

6192810

Ολυμπιακός: Η πανηγυρική φωτογραφία του Βαγγέλη Μαρινάκη με το γιο του μετά την επική πρόκριση στην Κωνσταντινούπολη

Ο Ολυμπιακός κέρδισε την Φενέρμπαχτσε στα πέναλτι και κατάφερε για πρώτη φορά στην ιστορία του…

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης παρουσιάζει τους υποψήφιους ευρωβουλευτές, με παρόντα τον Τσίπρα

6187950

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κασσελάκης παρουσιάζει τους υποψήφιους ευρωβουλευτές, με παρόντα τον Τσίπρα

Ο πρώην πρωθυπουργός θα «στηρίξει το κόμμα του και τους υποψήφιους ευρωβουλευτές στην κρίσιμη μάχη…

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

Κακλαμάνης

Κακλαμάνης: «Απαράδεκτος» ο Κυριαζίδης για το ομοφοβικό σχόλιο για Κασσελάκη – «Καρφί» στην κυβέρνηση για το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου (video)

«Δεν πέρασα επιπολαίως το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την Ελλάδα. Με στενοχώρησε», είπε χαρακτηριστικά ο…