ΈΝ

Έμυ Ντούρου

«Μ Train» – Παρουσίαση βιβλίου

Το δεύτερο αυτοβιογραφικό βιβλίο της Πάτι Σμιθ κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Κέδρος.

Από το αγαπημένο της καφέ στο Γκρίνουιτς Βίλατζ μέχρι την εγκατάστασή της στο Ντιτρόιτ και το ταξίδι της στη Γαλλική Γουιάνα (για να μαζέψει πέτρες να τις δώσει στον αγαπημένο της φίλο Ουίλιαμ Μπάροουζ), τα ξενοδοχεία του Λονδίνου και του Βερολίνου, η Πάτι Σμιθ περιγράφει στιγμές από τη ζωή της σε μια αφήγηση χαμηλών τόνων αλλά υψηλής συναισθηματικής έντασης.

Τα χωρίς συγκεκριμένο προορισμό road trips και οι ολονύχτιες κουβέντες με τον έρωτα της ζωής της, Φρεντ Σόνικ Σμιθ, οι επισκέψεις της στο καφέ έξω από τον ζωολογικό κήπο του Βερολίνου, στο σπίτι του Ρομπέρτο Μπολάνιο, στους τάφους του Ζαν Ζενέ, της Σίλβια Πλαθ, του Ρεμπό, του Μπρεχτ, του Μισίμα, του Ακουτάγκαβα, οι σκέψεις της για τα βιβλία του Μουρακάμι αλλά και οι μοναχικές βραδιές με τους ψυχαναγκασμούς της να κάνουν πάρτι ενώ παρακολουθεί τις αγαπημένες της αστυνομικές σειρές.

Το βιβλίο της Πάτι Σμιθ, το οποίο η ίδια χαρακτήρισε οδικό χάρτη της ζωής της, μοιάζει με την εμπειρία ενός προσκυνητή σε άγιους τόπους. Ενα βαθιά ανθρώπινο κείμενο γραμμένο από φίλη προς φίλους, από έναν μοναχικό άνθρωπο που απογυμνώνεται χωρίς να έχει καμία ανάγκη να προβάλει την εικόνα του επιτυχημένου σταρ. Πολύ καλή η μετάφραση του Αλέξη Καλοφωλιά. Από τον Κέδρο κυκλοφορεί και το βραβευμένο με το Eθνικό Βραβείο Λογοτεχνίας των ΗΠΑ αυτοβιογραφικό βιβλίο που είχε γράψει παλιότερα η Π. Σμιθ με τίτλο «Πάτι και Ρόμπερτ» (Just kids), στο οποίο καταγράφει τη σχέση της με τον φωτογράφο Ρόμπερτ Μέιπλθορπ και τους underground κύκλους της Νέας Υόρκης στα τέλη της δεκαετίας του ’60 και στις αρχές του ’70.

M Train

Πάτι Σμιθ

ΕΚΔΟΣΕΙΣ Κέδρος

ISBN: 978-960-04-4916-7

ΣΕΛ.: 272

ΤΙΜΗ: €14,40 

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

λεκατσα

Μέλπω Λεκατσά: Μια ιστορική μορφή του αντιδικτατορικού αγώνα στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ (Video)

Ως φοιτήτρια στη Φαρμακευτική τότε, η Μέλπω Λεκατσά, έστησε μαζί με άλλους φοιτητές ένα πρόχειρο…

«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

παπανωτας

«Κόλαφος» ο Δημήτρης Παπανώτας για την Αχτσιόγλου: «Δεν θα με κακοποιούν πολιτικά κατά αυτόν τον τρόπο» (video)

Ο δημοσιογράφος, Δημήτρης Παπανώτας, μίλησε το Σάββατο (20/04) για την αποπομπή του από το ευρωψηφοδέλτιο…