Μ. Κριθαρίδης: «Να αφεθεί ελεύθερος ο αναρχικός Πάνος Καλαϊτζής»

Δήλωση του εκπροσώπου Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλη Κριθαρίδη, για την κράτηση του αναρχικού Πάνου Καλαϊτζή από την Θεσσαλονίκη.

panoulis

«Μετά την Ηριάννα, τον Τάσο Θεοφίλου, τον “ινδιάνο” και εσχάτως τον Βαγγέλη Σταθόπουλο, ο Πάνος Καλαϊτζής αποτελεί μία ακόμη περίπτωση στην οποία ποινικοποιούνται από την ελληνική αστική δικαιοσύνη και το κατασταλτικό μνημονιακό κράτος, οι κοινωνικές σχέσεις, αφού βρίσκεται εδώ και κάποιους μήνες προφυλακισμένος στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού επειδή παραχώρησε το διαμέρισμά του ως χώρο καραντίνας σε έναν φίλο και συνάδελφό του που νοσούσε από κορονοϊό. Αποτέλεσμα αυτής της ανθρώπινης κίνησης που θα μπορούσε να είχε κάνει ο καθένας και η καθεμιά μας, είναι ότι βρέθηκε κατηγορούμενος με ανύπαρκτα κατ’ ουσίαν στοιχεία για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση!», σημειώνει ο Μιχάλης Κριθαρίδης.

Και συνεχίζει:

«Με ένα κατηγορητήριο που δεν αναφέρει πουθενά ούτε το όνομα του και παρόλα αυτά οι γνωστοί μηχανισμοί των κατασταλτικών αρχών που στήνουν κατηγορητήρια και διώκουν επί τη ουσίας φρονήματα, τον προφυλάκισαν. Προφανώς ο αναρχικός “Πανούλης” από την Θεσσαλονίκη, αποτελεί τον «πολύτιμο τρίτο» που απαιτείται για να στοιχειοθετηθεί η κατηγορία του άρθρου 187α του Ποινικού Κώδικα, του περιβόητου “τρομονόμου” δηλαδή, που χρειάζεται τουλάχιστον τρία άτομα για να μπορέσει να θεμελιώσει κατηγόρια για την ύπαρξη και δράση “τρομοκρατικής οργάνωσης”».

Και καταλήγει: «Είναι αδιανόητο όμως να καταστρέφεται η ζωή ενός ανθρώπου, μόνο και μόνο για να εξυπηρετηθούν οι διάφορες σκοπιμότητες των αρχών και ένας άνθρωπος να βρίσκεται στη φυλακή μέχρι να καταπέσει και αυτή η μεθόδευση της ΕΛ.ΑΣ. και στη συνέχεια να του ζητάνε συγνώμη, όπως έχουμε δει σε μια σειρά από αντίστοιχες υποθέσεις, αλλά μέχρι τότε ο Πάνος Καλαϊτζής να στερείται της ελευθερίας του. Να αφεθεί άμεσα ελεύθερος και να πάψουν οι διώξεις του φρονήματος και των κοινωνικών σχέσεων».

Η υπόθεση φιάσκο της Αντιτρομοκρατικής

Ο ίδιος ο Πάνος Καλαϊτζής, με κείμενο που είχε δημοσιεύσει πριν από λίγο καιρό εξηγούσε τα γεγονότα και τις μεθοδεύσεις της Αντιτρομοκρατικής ενάντια στο πρόσωπό του.

«Δεκαπέντε μέρες πριν τη σύλληψή μου, ο συνάδελφος και πλέον συγκατηγορούμενος μου Θάνος Χατζηαγγέλου, ενημερώνοντάς με πως έχει συμπτώματα Covid-19, μου ζητάει να αναπληρώσω την βάρδια του, πράγμα το οποίο και έγινε. Μετά από συζήτηση μαζί του, αποφάσισα να του παραχωρήσω το σπίτι που νοίκιαζα στην οδό Αλκινόου για να κάνει καραντίνα (απομόνωση), καθώς εγώ θα μπορούσα να μείνω για ένα διάστημα στο σπίτι της συντρόφου μου. Η πρόταση αυτή έγινε για τρεις λόγους:

– Πρώτον, για την προφύλαξη της συντρόφου του.

– Δεύτερον, για την προφύλαξη της ομαλής λειτουργίας της συνεργατικής επιχείρησης που διατηρούμε, καθώς η σύντροφος του είναι μέλος αυτής.

– Τρίτον, για την προσωπική μου προφύλαξη, καθώς, αν και πλήρως εμβολιασμένος, έρχομαι σε επαφή με ανθρώπους που θα ήθελα να προφυλάξω.

Για τις επόμενες δεκαπέντε μέρες, αφού τα τεστ είχαν διαγνώσει θετικό τον Θ.Χ. στον ιό Covid-19, δεν είχα καμία επαφή μαζί του. Δεν πέρασα ούτε μία φορά από το σπίτι που του είχα παραχωρήσει, κάτι το οποίο επαληθεύεται από τις καταθέσεις της αντιτρομοκρατικής, όπου το όνομα μου δεν αναφέρεται σε απολύτως κανένα σημείο, σε καμία από τις παρακολουθήσεις, τόσο του Θ.Χ., αλλά και του σπιτιού μου. Μία μέρα πριν τη σύλληψή μου και αφού ο Θ.Χ. βγήκε αρνητικός στον Covid-19, πέρασε από το μαγαζί όπου τον είδα για πρώτη φορά μετά από 15 μέρες. Μου ζήτησε αν μπορεί να μείνει άλλες 2-3 μέρες σπίτι μου, πράγμα το οποίο δέχτηκα, αφού όπως προείπα είχα την δυνατότητα να μείνω στο σπίτι της συντρόφου μου.

Έτσι λοιπόν φτάνουμε στη μέρα της σύλληψης μου. Το απόγευμα της 8ης Φλεβάρη, βγαίνοντας από το σπίτι της συντρόφου μου (όπου διέμενα) με προσαγάγουν υπάλληλοι της αντιτρομοκρατικής. Με οδηγούν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης (ΓΑΔΘ) και μετά από κάποιες ώρες μου ανακοινώνουν τη σύλληψη μου. Έπειτα από ένα βράδυ κουκουλωμένος και δεμένος στα γραφεία της αντιτρομοκρατικής, οδηγήθηκα στα δικαστήρια, όπου στα κελιά κράτησης συνάντησα για πρώτη φορά την έτερη συγκατηγορούμενή μου Γ. Βούλγαρη. Μάλιστα, της ζήτησα μέσα από τα κάγκελα να κατεβάσει λίγο την της προστατευτική μάσκα, μήπως και την αναγνωρίσω έστω φατσικά, πράγμα το οποίο δεν κατάφερα, καθώς δεν την είχα δει ποτέ στην ζωή μου. Τα υπόλοιπα είναι ιστορία, καθώς βρίσκομαι προφυλακισμένος στον Κορυδαλλό για μια υπόθεση που δεν είχα καμία απολύτως ανάμειξη».

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…