Μ. Κάτσης – Πραξικοπηματικές μεθοδεύσεις της κυβέρνησης στο ΑΠΕ

«Με πραξικοπηματικές πρακτικές η κυβέρνηση επιχειρεί να θέσει υπό τον πλήρη και ασφυκτικό της έλεγχο το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο», σημειώνουν σε κοινή τους δήλωση ο Τομεάρχης Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Μάριος Κάτσης, και η Αν. Τομεάρχη Ενημέρωσης και Επικοινωνίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αναστασία Γκαρά.

5239470 1

Όπως επισημαίνουν η κυβέρνηση «εν μια νυκτί, χωρίς καμία διαβούλευση και διαφάνεια, με λογική «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» αυξάνει αιφνιδίως τον αριθμό των διορισμένων από την κυβέρνηση μελών στο ΔΣ του Πρακτορείου προκειμένου να αποκτήσει την απόλυτη πλειοψηφία».

 «Οι καθεστωτικές πρακτικές αποδεικνύουν πως η εμμονή στη χειραγώγηση, στον έλεγχο και η φίμωση κάθε φωνής κριτικής είναι στο πολιτικό DNA της Νέας Δημοκρατίας. Είτε με «Λίστες Πέτσα», είτε με διώξεις δημοσιογράφων, είτε με νομοθετικές μεθοδεύσεις ο μόνος και διαρκής στόχος είναι, να μην ακούγονται οι αντίθετες με το κυβερνητικό αφήγημα φωνές. Να μην αναδεικνύεται η αλήθεια και η ζοφερή πραγματικότητα που ζουν οι πολίτες, χαλώντας την εικόνα του…Μωυσή», τονίζουν μεταξύ άλλων.

Η κοινή Δήλωση του Μάριου Κάτση, και της Αναστασίας Γκαρά

Με πραξικοπηματικές πρακτικές η κυβέρνηση επιχειρεί να θέσει υπό τον πλήρη και ασφυκτικό της έλεγχο το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο. Εν μια νυκτί, χωρίς καμία διαβούλευση και διαφάνεια, με λογική «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» αυξάνει αιφνιδίως τον αριθμό των διορισμένων από την κυβέρνηση μελών στο ΔΣ του Πρακτορείου προκειμένου να αποκτήσει την απόλυτη πλειοψηφία.

Ο θεσμικός κατήφορος της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν έχει τέλος. Οι καθεστωτικές πρακτικές αποδεικνύουν πως η εμμονή στη χειραγώγηση, στον έλεγχο και η φίμωση κάθε φωνής κριτικής είναι στο πολιτικό DNA της Νέας Δημοκρατίας. Είτε με «Λίστες Πέτσα», είτε με διώξεις δημοσιογράφων, είτε με νομοθετικές μεθοδεύσεις ο μόνος και διαρκής στόχος είναι, να μην ακούγονται οι αντίθετες με το κυβερνητικό αφήγημα φωνές. Να μην αναδεικνύεται η αλήθεια και η ζοφερή πραγματικότητα που ζουν οι πολίτες, χαλώντας την εικόνα του…Μωυσή.

Πριν 5 μήνες ο Προέδρος και Γενικός Διευθυντής του ΑΠΕ, Αιμίλιος Περδικάρης, είχε αναγκαστεί να πάρει πίσω τις αντιδημοκρατικές αλλαγές στο καταστατικό και το οργανόγραμμα του Πρακτορείου. Στις έντονες αντιδράσεις εργαζομένων, συνδικαλιστικών φορέων και του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που τον ανάγκασαν σε υποχώρηση, είχε απαντήσει με φτηνές δικαιολογίες περί αναδιοργάνωσης. Η χθεσινοβραδινή αιφνιδιαστική απόφαση ξεσκέπασε τόσο τον κ. Περδικάρη όσο και την κυβέρνηση, αποκαλύπτοντας τις πραγματικές τους επιδιώξεις.

Επισημαίνουμε για ακόμη μια φορά πως το ΑΠΕ-ΜΠΕ οφείλει να λειτουργεί με όρους διαφάνειας, λογοδοσίας και τηρώντας τους κανόνες δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Είναι απαράδεκτο οι διορισμένοι «άριστοι» να το μετατρέπουν σε ένα «γαλάζιο κομματικό μαγαζί» προπαγάνδας και ρουσφετιών. Ο κ. Μητσοτάκης είναι προσωπικά υπόλογος για αυτή την αντιδημοκρατική εκτροπή. Καλούμε την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στις πραξικοπηματικές μεθοδεύσεις στο ΑΠΕ, να αποσύρει την προκλητική απόφασή της και να προχωρήσει σε διάλογο με τους εργαζομένους και τα σωματεία τους.

Ως ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεσμευόμαστε να επαναφέρουμε την διαφάνεια και την ορθή λειτουργία του ΑΠΕ-ΜΠΕ, μακριά από το καθεστώς αδιαφάνειας και αναξιοκρατίας που έχει επιβληθεί τα τελευταία χρόνια. Η επόμενη προοδευτική κυβέρνηση θα απελευθερώσει το ΑΠΕ-ΜΠΕ από τον ασφυκτικό έλεγχο του Μαξίμου.
 

Συνεχίζεται ο τραγέλαφος της Hellenic train: Τέλος τα δρομολόγια του προαστιακού της Πάτρας

trainose 0

Συνεχίζεται ο τραγέλαφος της Hellenic train: Τέλος τα δρομολόγια του προαστιακού της Πάτρας

Σύμφωνα με την ΕΡΤ προκλήθηκε στρέβλωση των γραμμών λόγω υψηλών θερμοκρασιών (φαινόμενο συνηθισμένο σε υψηλές…

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Εκρηκτικοί μηχανισμοί στο αυτοκίνητο του δράστη – Η έρευνα στο Discord

trump apopeira

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Εκρηκτικοί μηχανισμοί στο αυτοκίνητο του δράστη – Η έρευνα στο Discord

Η αμερικανική αστυνομία βρήκε εκρηκτικούς μηχανισμούς στο αυτοκίνητο του νεαρού άνδρα ο οποίος επιχείρησε να…