Χρυσοβελώνη: "Ακόμα να βρει η Συγκυβέρνηση πολιτική αντιμετώπισης του ρωσικού εμπάργκο"

cover
NewsRoom 15/09/2014 | 13:58

Στις 13 Αυγούστου η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος και βουλευτής Μαγνησίας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Μαρίνα Χρυσοβελώνη κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή προς τους υπουργούς Οικονομικών, Εξωτερικών, Ανάπτυξης και Αγροτικής Ανάπτυξης σχετικά με το Ρωσικό εμπάργκο.

«Αν και πλέον διανύουμε τον 2ο μήνα, η μόνη απάντηση που έλαβε η Μ. Χρυσοβελώνη ήταν από τον υφυπουργό Ν. Μηταράκη, ο οποίος περιορίστηκε σε κάποιες γενικόλογες τοποθετήσεις δίνοντας στατιστικά στοιχεία για τις περυσινές Ελληνικές εξαγωγές στη Ρωσία…», όπως αναφέρει η σχετική της ανακοίνωση.

Σχολιάζοντας τα παραπάνω η Μ. Χρυσοβελώνη δήλωσε τα εξής:

«Πάνω από ένας μήνας πέρασε μετά το απόλυτα προβλέψιμο ξέσπασμα της εμπορικής κρίσης με την Ρωσία. Όμως οι αρμόδιοι υπουργοί ακόμα ψάχνουν να βρουν απαντήσεις στα προβλήματα που η ίδια η Συγκυβέρνηση βοήθησε να προκληθούν σε βάρος των ελληνικών εξαγωγών αγροτικών προϊόντων. Συνιστά εικόνα κυβερνητικής αποσύνθεσης η αδυναμία 4 υπουργών να καταθέσουν έστω και μια (!) συγκεκριμένη πολιτική για την έξοδο της χώρας από τα σημερινά αδιέξοδα σε σχέση με τις εξαγωγές μας στη Ρωσία και όχι μόνο…

Είναι να απορεί κανείς τι έκαναν τόσοι υπουργοί επί 6 ολόκληρους μήνες στο Συμβούλιο της Ε.Ε με προεξάρχοντα τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Βενιζέλο στο ρόλο του υπουργού Εξωτερικών. Επιτέλους, δεν υπήρξε έστω μια θετική πρωτοβουλία της πρόσφατης Ελληνικής προεδρίας μέσα στα ευρωπαϊκά φόρα; Γιατί τέτοια σιωπή και ενδοτισμός από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ όταν θίγονται τα ελληνικά συμφέροντα;».