Λύτρας για μητέρα 12χρονης: «Μου κάνει εντύπωση ότι κάποιοι ασχολούνται με τη μητέρα και όχι με τους παιδοβιαστές»

Παραδέχθηκε ότι υπάρχει παραμέληση ανηλίκου από την πλευρά της μητέρας της 12χρονης από τον Κολωνό

5702138

Σίγουρος πως η μητέρα δεν έχει ουδεμία σχέση με την κατηγορία περί μαστροπείας εμφανίστηκε ο  Απόστολος Λύτρας σε συνέντευξη στο «Πρώτο Πρόγραμμα».

Όπως ανέφερε ο ίδιος: «Με βάση την δικογραφία μπορεί να καταλάβει κάποιος εύκολα ότι σαν μητέρα μπορεί να έκανε λάθη και να μην μπορούσε να έχει την εποπτεία της ανήλικης, αυτό μπορώ να το δεχτώ, αλλά την μαστροπεία για την οποία κατηγορείται, την αρνείται και δεν υπάρχουν και στοιχεία»

Επιπλέον, ο δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης που βίωσε τη φρίκη στα Σεπόλια παραδέχθηκε ότι υπάρχει παραμέληση ανηλίκου από την πλευρά της μητέρας και ότι η θεία ανακάλυψε τα στοιχεία για όσα είχαν συμβεί στη 12χρονη. Ο ίδιος όμως στάθηκε ιδιαίτερα στο γεγονός ότι η θεία στήριξε την κατηγορούμενη μητέρα: «Δηλαδή, όλοι αυτοί οι άνθρωποι πέφτουν τόσο έξω για την μητέρα; Ότι υπάρχει παραμέληση, δεν θα πω όχι».

«Εμένα μου κάνει μεγάλη εντύπωση, αντί να ασχοληθούμε με τους βιαστές γιατί εδώ μιλάμε για βιαστές», υπογράμμισε ο κ. Λύτρας και πρόσθεσε: «Μου κάνει λίγο ότι κάποιος ή κάποιοι προσπαθούν να πετάξουν την μπάλα στην εξέδρα γιατί ενδεχομένως υπάρχουν και κάποιοι οι οποίοι θα είναι άνθρωποι που θα κινδυνεύσουν διάφορες καταστάσεις ή διάφορα πράγματα».

Λύτρας: «Δεν αποκλείω πολιτικές ευθύνες»

Στην ερώτηση αν υπάρχουν πρόσωπα που κάποιοι θέλουν να προστατεύσουν σχολίασε πως είναι κάτι που δεν γνωρίζει, αλλά περνάει από το μυαλό του. «Εγώ βλέπω ότι ξαφνικά έχει μετατοπιστεί η κοινή γνώμη για ένα αδίκημα που είναι η μαστροπεία από την μητέρα, που το αρνείται επαναλαμβάνω και έχουμε αφήσει εκτός τα άτομα που ψάχνουμε να δούμε όλοι μας ποια είναι», τόνισε.

Ο κ. Λύτρας ρωτήθηκε αν υπάρχουν πολιτικές ευθύνες και επεσήμανε πως είναι κάτι που δεν μπορεί να αποκλείσει. «Δεν είναι η πρώτη φορά, έχω δει παρεμβάσεις σε διάφορα θέματα», εξήγησε και σημείωσε πως «εγώ ψάχνω να δω γιατί ακόμα-γιατί έχω διαβάσει την δικογραφία- επειδή είναι εύκολο να ξεσκεπαστεί αυτό το κύκλωμα, υπάρχουν τηλέφωνα, διευθύνσεις και λοιπά, δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν έχει γίνει. Δεν ξέρω αν υπάρχουν επώνυμοι, εγώ ξέρω ότι υπάρχουν τα στοιχεία τους, τα τηλέφωνά τους, οι διευθύνσεις τους, ηλεκτρονικά ίχνη και αυτή την στιγμή έχω δει 4-5 συλλήψεις».

Μάλιστα, ο δικηγόρος της μητέρας της 12χρονης, κ. Απόστολος Λύτρας, υποστήριξε πως θα υπάρξουν κι άλλες συλλήψεις στη συνέχεια και μάλιστα αυτές θα είναι πολλές. Όπως είπε «100% θα υπάρξουν κι άλλες συλλήψεις». «Έχω διαβάσει και διαβάσει δικογραφίες, έχω δει υποθέσεις και υποθέσεις, εδώ πραγματικά μιλάμε για φρίκη. Έχω ασχοληθεί με τα πιο σκληρά εγκλήματα που υπάρχουν στην Ελλάδα, εδώ μιλάμε για φρίκη, αν κάποιος διεισδύσει στην δικογραφία και δει το υλικό που υπάρχει, φωτογραφίες, βίντεο που έχουν αποσταλεί, συζητήσεις με ανθρώπους. Αυτό είναι πολύ σοβαρό, πράγματι δεν μπορεί εύκολα να γίνει ποινική δίωξη σε κάποιον ο οποίος έχει μια συζήτηση με το 12χρονο παιδί. Εγώ που βλέπω τις συζητήσεις, που πράγματι δεν μπορείς να ασκήσεις ποινική δίωξη σε αυτόν γιατί δεν έχει κάνει κάποιο έγκλημα- αλλά οι συζητήσεις αυτές πραγματικά είναι δεδομένο ότι αύριο μεθαύριο θα οδηγήσουν σε άλλο έγκλημα», σημείωσε.

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

ηφαιστιο

Iνδονησία: Ξύπνησε το ηφαίστειο στο «Δαχτυλίδι της Φωτιάς» – Συναγερμός για τσουνάμι (video)

Τουλάχιστον 11 χιλιάδες άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους εν μέσω φόβων για εξάπλωση τέφρας και…

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

phlio 1

Κακοκαιρία: Πλημμύρισαν δρόμοι σε Πήλιο και Καρδίτσα-Χιονόπτωση στη Βόρεια Ελλάδα (video)

Οι ισχυρές καταιγίδες που έπληξαν την χώρα, οδήγησαν σε πλημμυρικά φαινόμενα σε περιοχές της Θεσσαλίας.