Newsroom

Newsroom

Λύθηκε το μυστήριο γιατί οι «Αμερικανοί» ενθουσιάστηκαν τόσο με την ομιλία Μητσοτάκη

Η απάντηση είναι κάτι παραπάνω από απλή

5601845 0

Είναι γεγονός πως το Κογκρέσο των ΗΠΑ υποδέχτηκε θερμά τον Κυριάκο Μητσοτάκη και η ομιλία του χειροκροτήθηκε αρκετά. Βέβαια τώρα θα πείτε, λογικό, τον κάλεσαν και τον φιλοξενούσαν δεν θα μπορούσε να ήταν διαφορετική η αντιμετώπισή του. Η είδηση θα ήταν να τον γιούχαραν…

Ωστόσο υπάρχει ακόμα ένα στοιχείο που εξηγεί αυτόν τον ενθουσιασμό για την παρουσία του πρωθυπουργού και για την ομιλία του. Πολύ απλά ο άνθρωπος που ήταν υπεύθυνος για την ομιλία του Μητσοτάκη στο Κογκρέσο ήταν ένας… Αμερικανός επικοινωνιολόγος. Το λες και λίγο πώς είναι σαν να «κλέβεις εκκλησία». Πόσο δύσκολο θα ήταν δηλαδή ένας γκουρού Αμερικανός επικοινωνιολόγος να «κερδίσει» το «κοινό» του Κογκρέσου;

Την αποκάλυψη έκανε το ieidiseis.gr και σύμφωνα με το δημοσίευμα: «Η ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, λοιπόν, γράφτηκε αρχικά στα ελληνικά από τους στενούς του συνεργάτες, οι οποίοι έχουν επωμιστεί όλους τους λόγους του πρωθυπουργού και η όλη διαδικασία διήρκεσε αρκετές μέρες, με πολλά «γράψε – σβήσε».

Αυτό που ακούσαμε όμως είναι αποτέλεσμα του Αμερικανού, εκ των κορυφαίων επικοινωνιολόγων στον κόσμο, Σταν Γκρινμπεργκ, ο οποίος όχι μόνο τη μετέφρασε, αλλά την «έραψε» στα μέτρα των Γερουσιαστών και των βουλευτών που την άκουσαν. Ο Αμερικανός συνεργάτης του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν αυτός που έκανε τις τελικές προσθαφαιρέσεις μέχρι την τελική της μορφή και αυτός χρεώνεται το αποτέλεσμα.

Ποιος είναι ο Σταν Γκρινμπεργκ;

Αν υπήρχε βραβείο για τον πιο επιτυχημένο επικοινωνιολόγο στον κόσμο τότε αυτό θα είχε γραμμένο πάνω του το όνομα του Σταν Γκρινμπεργκ. Έχει συνεργαστεί με τον Μπιλ Κλίντον, τον Τόνι Μπλερ, τον Γκέρχαρντ Σρέντερ, τον Σταν Γκρίνμπεργκ και πολλούς άλλους πολιτικούς ηγέτες, είτε βραχυπρόθεσμα, είτε μακροπρόθεσμα. Είναι παγκοσμίου φήμης δημοσκόπος και συγγραφέας βιβλίων best seller, αρθρογράφος με κύρια ενασχόλησή του να συμβουλεύει πολιτικούς και επιχειρηματικούς ηγέτες, αναλύοντας με τις γνώσεις του τα πολιτικά, κοινωνικά και οικονομικά ρεύματα.

Πριν τη συνεργασία του με τον Κυριάκο Μητσοτάκη είχε συνεργαστεί στενά με τη Γιάννα Αγγελοπούλου, όταν εκείνη ενεπλάκη με την υποψηφιότητα της Αθήνας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι κ. Αγγελοπούλου ήταν αυτή που πρότεινε τον κ. Γκρινμπεργκ στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά αυτό έτσι κι αλλιώς λίγη σημασία έχει.

GREENBERG

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…