Λύση για την προστασία των ευάλωτων ομάδων από τον κορονοϊο δίνει η Ύπατη Αρμοστεία

Επειδή η κυβέρνηση και ειδικότερα ο κ. Μηταράκης κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν, ανέλαβε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ να βρει λύσεις.

ek syfklf

Το κρούσμα στη συνοικία των Ρομά στην Λάρισα, αναδεικνύει και το πρόβλημα για κλειστές ομάδες πληθυσμού, για τις οποίες η κυβέρνηση δεν… μπόρεσε να πάρει μέτρα. Και αν υπάρχει πρόβλημα με τη Νέα Σμύρνη Λάρισας υπάρχει ακόμα μεγαλύτερο με τους 26 ανά την Ελλάδα καταυλισμούς των Ρομά που βρίσκονται κοντά σε αστικά κέντρα.

Το ίδιο και μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος για τους μετανάστες στα νησιά και ιδίως για τη Μόρια στη Λέσβο με τους πάνω από 22.000 στοιβαγμένους πρόσφυγες.

Και επειδή η κυβέρνηση και ειδικότερα ο κ. Μηταράκης κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν, ανέλαβε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ να βρει λύσεις. Προκήρυξε λοιπόν την ενοικίαση ξενοδοχείων προκειμένου να στεγαστούν ευάλωτες κατηγορίες αιτούντων άσυλο και να βγουν μέσα από τους καταυλισμούς προκειμένου να προστατευτούν από τον κορονοϊό.

Σκοπός η άμεση στέγαση και μέχρι τη μεταφορά τους σε δομές ή σε διαμερίσματα στο εσωτερικό της Ελλάδας, όλων αυτών που σήμερα ζουν σε καταυλισμούς και ανήκουν σε ευάλωτες κατηγορίες. Οι οποίοι και πλήττονται άμεσα από την πανδημία του κορονοϊού Covid-19 σε περίπτωση επέκτασης της νόσου μέσα στους καταυλισμούς.
 

Γεωργία: Βουλευτής δέχθηκε μπουνιά την ώρα που μιλούσε στο βήμα – Χαμός στο κοινοβούλιο (video)

Καταγραφή 18

Γεωργία: Βουλευτής δέχθηκε μπουνιά την ώρα που μιλούσε στο βήμα – Χαμός στο κοινοβούλιο (video)

Μάλιστα ακολούθησε γενικευμένη σύρραξη, με πολλούς βουλευτές να μπαίνουν στο... παιχνίδι