Newsroom

Newsroom

Λυπάται για τις θυσίες των Ελλήνων ο Μοσκοβισί

Έμμεση παραίνεση στους Έλληνες βουλευτές και τον ελληνικό λαό να στηρίξουν την κυβέρνηση έκανε ο Πιέρ Μοσκοβισί μετά τη συνάντησή…

moscovici 0

Έμμεση παραίνεση στους Έλληνες βουλευτές και τον ελληνικό λαό να στηρίξουν την κυβέρνηση έκανε ο Πιέρ Μοσκοβισί μετά τη συνάντησή του με τον Αντώνη Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου: «Θα είναι κρίμα η Ελλάδα να βρεθεί αντιμέτωπη και πάλι με Grexit μετά τη σημαντική δουλειά που έχει κάνει» είπε ο επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων. Όταν ρωτήθηκε όμως ευθέως περί της επικείμενης Προεδρικής εκλογής, αρνήθηκε να απαντήσει στο πλαίσιο της δήθεν πολιτικής ορθότητας: «Αυτό δεν είναι δουλειά μου» είπε χαρακτηριστικά.

Λέμε “δήθεν” διότι το σχόλιό του περί Grexit συνιστά έμμεση μεν σαφή δε παρέμβαση στην ελληνική πολιτική ζωή κι εντάσσεται στην κινδυνολογία που επανέφερε ο Αντώνης Σαμαράς με το άνοιγμα των διαδικασιών της εκλογής ΠτΔ. Ο… σοσιαλιστής Μοσκοβισί, της σχολής των σοσιαλιστών του Ντομινίκ Στρως-Καν, υπήρξε ο πρώτος υπουργός Οικονομικών του Φρανσουά Ολάντ στη Γαλλία ο οποίος με την πολιτική του “κατάφερε” να εξοργίσει τόσο τις αγορές όσο και τις δυνάμεις που τάσσονται κατά της λιτότητας. Τώρα έρχεται στην Ελλάδα να υποστηρίξει την κυβερνητική προπαγάνδα προβάλλοντας το προφίλ του “ανθρωπιστή μνημονιακού” που λυπάται για τις θυσίες των Ελλήνων που δήθεν κινδυνεύουν από την ίδια τους την ψήφο.

Από το ΣΥΡΙΖΑ σχολίασαν καυστικά τη δήλωση Μοσκοβισί περί Grexit: “Ακούσαμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τη σημερινή δήλωση Μοσκοβισί περί grexit. Παραθέτουμε τι ο ίδιος ο Μοσκοβισί δήλωνε στις 8.12.2014 στην Süddeutsche Zeitung: “Η Ελλάδα χρειάζεται περαιτέρω βοήθεια, αν μη τι άλλο και για να προστατευτεί η Ευρώπη”, ομολογώντας ότι η Ελλάδα συνιστά συστημικό κίνδυνο. Τελικά τι από τα δύο ισχύει ;”

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

usa

ΗΠΑ: Ανεστάλη η αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ

Η κυβέρνηση Μπάιντεν ανέστειλε την περασμένη εβδομάδα την αποστολή πυρομαχικών αμερικανικής κατασκευής στο Ισραήλ για…

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Bernat theoden titanikos

Μπέρναρντ Χιλ: Πέθανε ο γνωστός ηθοποιός – Οι ρόλοι του σε Τιτανικό και Άρχοντα των Δαχτυλιδιών

Ο ηθοποιός Μπέρναρντ Χιλ, γνωστός από τους ρόλους του στον Τιτανικό και στον Άρχοντα των…