Λύκοι με κυανή προβιά

Από το αίμα μόνο για Έλληνες μέχρι τα κοινωνικά επιδόματα μόνο για τα παιδιά Ελλήνων, ένα Άουσβιτς δρόμος.

wolf 2864647 960 720

Πριν προφτάσει κάποιος να πιστέψει ότι η εξαγγελία του Κυρανάκη ήταν έπεα πτερόεντα ευθυγραμμισμένα με το σπιθαμιαίο μέγεθος του ανδρός, ήρθε ολάκερος ηγέτης, πρωθυπουργός εν αναμονή, να επιβεβαιώσει του λόγου το αληθές. 

«Μόνο για παιδιά που γεννιούνται από Έλληνες γονείς» θα ισχύσει το εφ’ άπαξ επίδομα 2.000 ευρώ που υπόσχεται η Νέα Δημοκρατία για κάθε τοκετό, σύμφωνα με τον πορφυρογέννητο Κυριάκο Μητσοτάκη. Τα άλλα νεογνά είναι λιγότερο ίσα από τα δικά μας και ας πάει να κουρεύεται ο νόμος περί ιθαγένειας, του απαίσιου ΣύριΖα.

Το ξεστόμισε δίχως περιστροφές ο νέος μεσσίας, προτού ακόμη στεγνώσει το σάλιο του από τα φαρισαϊκά συγχαρητήρια που έστειλε (ο ίδιος και σύσσωμη η αυλή του) στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, για την ανάδειξή του σε MVP του ΝΒΑ Ναι, του Έλληνα Γιάννη Αντετοκούνμπο, που, όπως και τα τρία αδέλφια του, γεννήθηκε στον τόπο μας από Νιγηριανούς γονείς.

Εάν ο μη γένοιτο χρειαστεί να τον υποδεχθεί μεταλλιούχο τον Σεπτέμβριο στο Μέγαρο Μαξίμου, θα είναι πρέπον να του το πει και ευθέως, ρισκάροντας το πτύελο.  «Η δικιά σου μάνα και ο μακαρίτης ο πατέρας σου δεν θα έπαιρναν ούτε σέντσι από αυτό το επίδομα, διότι εμείς χρηματοδοτούμε μόνο την αμιγώς ελληνική οικογένεια με το ανόοθευτο γαλάζιο αίμα. Όχι τους Ακενοτούμπους και τους Γκραμπόφσκηδες».

Το «ο μη γένοιτο» πήγαινε στην παρουσία του Μητσοτάκη στην πρωθυπουργική κατοικία, όχι στο μετάλλιο της Εθνικής ομάδας.

Ο ίδιος ο Γιάννης εκτόξευσε την πατσαβούρα του, σήμερα, όσο πιο διακριτικά του επιτρέπει η έμφυτη ευγένειά του:

«Θυμάμαι όταν ήμασταν και εμείς πιτσιρίκια, έπαιρναν οι φίλοι μας ταυτότητες ή διαβατήρια, και εμείς δεν καταλαβαίναμε τι γινόταν. Πηγαίναμε και ρωτούσαμε τους γονείς μας, γιατί δεν έχουμε εμείς διαβατήριo; Γιατί δεν έχουμε ταυτότητα; Γιατί δεν μπορούμε να πάμε και εμείς ένα ταξίδι; Δεν μπορούσαν να μας εξηγήσουν κιόλας. Δεν είχαν ποτέ την ευκαιρία να ψηφίσουν, να βγουν να πουν την άποψη τους. Είναι καταπληκτικό, παιδιά που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα, να τους δίνεται μια ευκαιρία να είναι σαν τα άλλα τα παιδιά. Ειδικά για τους μετανάστες, χαίρομαι πάρα πολύ για αυτό».

Όχι ότι θα ιδρώσει το αυτί του Κυριάκου, βέβαια. Πόσο μάλλον του Άδωνη και των λοιπών αυλικών…

Μα, σαν πολύ δεν αδυνάτισε τελευταία ο Μιχαλολιάκος; Η απόσταση από το «αίμα μόνο για Έλληνες» μέχρι το «χρήμα μόνο για Έλληνες» είναι μηδαμινή, ένα Άουσβιτς δρόμος. Δεν χρειάζεται θάλαμος αερίων για να ολοκληρωθεί ο συμβολισμός. Την ασφυξία την προκαλούν σήμερα η οικονομική ανέχεια, η κοινωνική ανισότητα και η σιδηρά γροθιά των τα φαιά φορούντων. Τη μέγγενη του φασισμού τη σφίγγουν οι διακρίσεις ανάμεσα σε ανθρώπους που θα έπρεπε να έχουν τα ίδια δικαιώματα. Με την ευλογία του κυρίαρχου λαού.

Το ανθρώπινο πρόσωπο στο μεταναστευτικό και προσφυγικό ζήτημα ήταν ένα από τα σημαντικότερα γαλόνια της απερχόμενης κυβέρνησης, άσχετα αν το πρόβλημα έχει κολοσσιαίες, ή μάλλον αβυσσαλέες, διαστάσεις. Το ίδιο το γκουβέρνο δεν ήταν καν σε θέση να διαφημίσει τις όποιες επιτυχίες του, πόσο μάλλον να τις εξαργυρώσει σε εκλογικό όφελος από το ευμεγέθες προοδευτικό κομμάτι της κοινωνίας.

Ακόμα και όταν προσπάθησε να εξαργυρώσει κάτι από αυτή την προσπάθεια, το έκανε με μεμονωμένες γελοιότητες (τύπου Νοτοπούλου), που μάλλον ζημιά προκάλεσαν παρά όφελος. Αρκεί, ωστόσο, να ρίξει κάποιος μία προσεκτική ματιά στον φαιό χιτώνα εκείνων που έρχονται, σαν το λίβα που καίει τα σπαρτά. 

Στα μάτια του δημοκρατικού πολίτη, οι γκρίζοι λύκοι με τη γαλάζια προβιά είναι (ή θα έπρεπε να είναι) το ιδανικό επιχείρημα του ΣυΡιΖα. Τα ακροδεξιά χαρακτηριστικά του προγράμματός της, η Νέα Δημοκρατία ούτε μπορεί ούτε προσπαθεί πια να τα κρύψει. Κακό επιχείρημα το χάλι του αντιπάλου, sed επιχείρημα. Και ισχυρό.

Όρα και τις δηλώσεις Χατζηδάκη, του νηφάλιου και υποτίθεται συναινετικού αντιπροέδρου της ΝΔ, για τα σχολεία που πρέπει να διδάσκουν διαφορετικά μαθήματα στην Ευρυτανία, διαφορετικά στην Κηφισιά όπου ο ίδιος εκλέγεται. Ταξική παιδεία, βγαλμένη από τα υγρά όνειρα του Μπολσονάρο και του Σαλβίνι. Ούτε ο Τραμπ δεν έφτασε εκεί,. Όχι ακόμη τουλάχιστον.

Όρα επίσης τα τηλεοπτικά σποτάκια που υπόσχονται αστυνομικό κράτος («ΑΣΦΑΛΕΙΑ» με κεφαλαία γράμματα), με ενισχυμένες ομάδες «Δίας» και άλλων ταλαίπωρων θεών, για να ησυχάσουν οι νοικοκυραίοι από τους Ρουβίκωνες και από τους μελαψούς εγκληματίες, ώστε να σκοτώνουν ανενόχλητοι τους Ζακ αυτού του κόσμου. Πάνω που αναρωτιέσαι πού βρήκε τόση θρασύτητα η Χρυσή Αυγή για να βγάλει τέτοιο φιλμάκι, συνειδητοποιείς ότι το τρομολαγνικό έμεσμα φέρει την υπογραφή της φιλελεύθερης Νέας Δημοκρατίας. 

Tης υπερχρεωμένης, θυμίζω, Νέας Δημοκρατίας, με τον αόρατο -παρά το ουχί ευκαταφρόνητο ανάστημά του- χρηματοδότη. 

Μόνο για τις Πρέσπες κάνουν λίγο το κορόιδο και στέλνουν τη μπάλα στην εξέδρα οι κυανοπώγωνες σωτήρες της χώρας, ειδάλλως υπάρχει κίνδυνος να κακοκαρδίσουν τα ακραία στοιχεία που ψηφίζουν Κυριάκο απαιτώντας …ακύρωση της Συμφωνίας. Πού νομίζετε ότι πήγε το εξαφανισμένο από την τελευταία κάλπη 2% της Χρυσής Αυγής; Στον Βελόπουλο ή στον Βαρουφάκη; Στη φυσική του δεξαμενή επέστρεψε, πλησίστιο και σημαιοστολισμένο.  «Για να φύγουν ανεπιστρεπτί αυτοί που πούλησαν τη Μακεδονία μας».

Άγαρμπα κρυμμένο κάπου ανάμεσα στις γραμμές, κλείνει καθημερινά το μάτι στον ψηφοφόρο το δόγμα που προφανώς υιοθετήθηκε μετά το σβουριχτό, άτρωτο πιστεύουν, «εννιαμισάρι» των ευρωεκλογών: «Μας ψηφίσατε παρ’ όλο που σας τα λέγαμε καθαρά και ξάστερα, οπότε βγάλτε τον σκασμό και μη διαμαρτύρεστε».

Έτσι δεν είναι; Μήπως έχουν άδικο; Τη νύχτα της 7ης Ιουλίου, που αυτοί θα ανάβουν πούρα και θα γελάνε, εσείς να μη κοιτάτε αλλού. Με εσάς θα γελάνε. Με εσάς που θα ρίξετε στην κάλπη όχι ψηφοδέλτιο, αλλά συγχωροχάρτι.

Καιρός: «Καμπανάκι» από Μαρουσάκη για τις επόμενες 5 ημέρες – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα

Μαρουσάκης καιρός

Καιρός: «Καμπανάκι» από Μαρουσάκη για τις επόμενες 5 ημέρες – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα

Ο καιρός θα αλλάξει ραγδαία τα επόμενα 24ωρα - Αναλυτικά η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Καταγγελίες για σοβαρά προβλήματα σε αεροσκάφη της Boeing: «Μου είπαν να το βουλώσω, δέχθηκα απειλές»

Air New Zealand Airplane Aeroplane Boeing 737 93499

Καταγγελίες για σοβαρά προβλήματα σε αεροσκάφη της Boeing: «Μου είπαν να το βουλώσω, δέχθηκα απειλές»

Σοκάρουν οι καταθέσεις μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος σε επιτροπή έρευνας της αμερικανικής Γερουσίας