Λύγισε, έκλαψε ο Καραμανλής αλλά δεν παραιτήθηκε (video)

Δεν πείθουν τα κροκοδείλια δάκρυα του υπουργού, κάποιος πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για μία από τις μεγαλύτερες τραγωδίες που βιώνει η χώρα

Screenshot 11

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής μετέβη στον τόπο της τραγωδίας, έκανε δηλώσεις με δάκρυα στα μάτια ωστόσο δεν είπε λέξη για τις ευθύνες που βαραίνουν τον ίδιο και την κυβέρνηση.

«Θα κάνουμε τα πάντα για να μην αφήσουμε τίποτα κάτω από το χαλί», σημείωσε ο υπουργός φανερά συγκινημένος αλλά οι στιγμές απαιτούν δραστικά μέτρα εκτός από τη φυσιολογική συγκίνηση μπροστά σε μια ανείπωτη τραγωδία και την απόδοση ευθυνών σε «υφισταμένους».

Θα διερευνήσουμε τα αίτια του τραγικού συμβάντος με απόλυτη σοβαρότητα και απόλυτη διαφάνεια, δήλωσε από τη Λάρισα ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής και πρόσθεσε: “Δεν θα αφήσουμε τίποτα κάτω από το χαλί”.

“Σήμερα είναι μια πραγματικά θλιβερή ημέρα όλοι όσοι βρεθήκαμε εδώ εκφράζουμε την οδύνη και τη θλίψη μας. Οι σκέψεις όλων μας βρίσκονται στα θύματα και τις οικογένειές τους” σημείωσε ο κ Καραμανλής φανερά συγκινημένος.

Ο κ.Καραμανλης που έφθασε στο σημείο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος και αφού ενημερώθηκε για τις προσπάθειες που γίνονται μέσα στα συντρίμμια των βαγονιών για τον εντοπισμό ανθρώπων ζήτησε από όλους ψυχραιμία και να σεβαστούμε τις δύσκολες στιγμές. Επίσης, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες που έχασαν δικούς τους ανθρώπους στη σιδηροδρομική τραγωδία.

Ο υπουργός ανέφερε ότι δεν έχει οριστικοποιηθεί ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα κοντά στον Ευαγγελισμό της Λάρισας.

Η προφητική ανακοίνωση των σιδηροδρομικών πριν από τρεις εβδομάδες

Πλήρως ενήμερη ήταν η ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών για τα κενά ασφαλείας που αποτέλεσαν αιτία για σειρά ατυχημάτων πριν τη σημερινή τραγωδία στα Τέμπη, καθώς η συνδικαλιστική οργάνωση ΔΕΣΚ-Σ (Δημοκρατική Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση Σιδηροδρόμων) είχε προειδοποιήσει με σχετικές ανακοινώσεις.

Η πιο χαρακτηριστική εξ αυτών δόθηκε στη δημοσιότητα μόλις στις 7 Φεβρουαρίου του 2023, με τη ΔΕΣΚ-Σ να στηλιτεύει την έλλειψη μέτρων προστασίας «στην ασφαλή λειτουργία και κυκλοφορία των τρένων» επ’ αφορμή δύο ατυχημάτων που είχαν σημειωθεί στις αμαξοστοιχίες 51 και 61.

«Είναι πλέον εξοργιστικό αυτά να αποτελούν σχεδόν καθημερινό φαινόμενο και να μην παίρνεται κανένα ουσιαστικό μέτρο, να μη δρομολογείται καμία βελτίωση στην υποδομή και λειτουργία, να μην ελέγχονται οι εμπλεκόμενοι φορείς και να μην αναζητούνται ευθύνες» σημειώνεται στην ανακοίνωση.

Και προστίθεται: «Όπως οι προηγούμενες κυβερνήσεις έτσι και η σημερινή έχει άλλες προτεραιότητες και όχι την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών. Αντιλαμβάνονται την ασφάλεια ως κόστος.

Το υπουργείο βρίσκει λεφτά για τις διάφορες εργολαβίες, αλλά για να ολοκληρωθούν επιτέλους οι σιδηροδρομικές υποδομές και τα συστήματα ασφαλούς κυκλοφορίας ΟΧΙ! “Έχουν καιρό… κάποια στιγμή θα τελειώσουν”».

Επιπλέον, οι συνδικαλιστές στηλίτευαν το πινγκ-πονγκ ευθυνών ανάμεσα στον ΟΣΕ και την Hellenic Train και σημείωναν προφητικά: «Δεν θα περιμένουμε το δυστύχημα που έρχεται για να τους δούμε να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα κάνοντας διαπιστώσεις».

 

Ανησυχητικά ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων σε παιδιά ηλικίας 11-15 ετών

alcohol 492871 1920

Ανησυχητικά ποσοστά κατανάλωσης αλκοόλ και ηλεκτρονικών τσιγάρων σε παιδιά ηλικίας 11-15 ετών

Να αυξηθούν οι φόροι, να περιοριστούν τα σημεία πώλησης και οι διαφημίσεις και να απαγορευθούν…