Lung: Το μουσικό περιοδικό που θα θέλαμε να κυκλοφορούσε και στην εφηβεία μας

Έκανε την εμφάνισή του πριν περίπου έναν χρόνο και πλέον έχει αρχίσει να «κατακτά» όλη τη χώρα

118233746 2425333011091259 986594308697208743 o

Ατελείωτο περιεχόμενο, καλογραμμένα κείμενα, αισθητικά άρτιες φωτογραφίες, δυνατό «στήσιμο», γερό χαρτί, καλή εκτύπωση. Όλα αυτά σε συνδυασμό με τα επιλεγμένα «κομμάτια» που κουδουνίζουν στα αυτιά σου από το CD του τεύχους όσο διαβάζεις τα δεκάδες άρθρα και σχόλια για νέες και παλιές μπάντες, συναποτελούν μάλλον την περίπλοκη αλλά εξαιρετικά πετυχημένη συνταγή του Lung: ενός ανεξάρτητου μουσικού fanzine, όπως αυτοχαρακτηρίζεται, και το οποίο κυκλοφορεί σε όλο και περισσότερες περιοχές της χώρας, κατακτώντας αργά αλλά σταθερά όλο και ευρύτερο κοινό.

Ένα ξεφύλλισμα του περιοδικού πάντως θα πείσει τον καθένα ότι κρατά στα χέρια του μια έκδοση που έχει δημιουργηθεί με πολλή αγάπη και μεράκι για αυτό που λέγεται ανεξάρτητη μουσική σκηνή. Τα αφιερώματα είναι δεκάδες, οι κριτικές των αρθρογράφων εξαιρετικά καίριες ως προς το περιεχόμενό τους και η τελική αίσθηση που αποκομίζει ο αναγνώστης είναι αυτή ενός παλιού προσεγμένου μουσικού περιοδικού, από αυτά που ανταλλάζαμε όταν ήμασταν μαθητές και αναζητούσαμε τους πιο «ψαγμένους» ήχους που κανείς άλλος δε θα ήξερε.

Αν το Lung κυκλοφορούσε πριν 20 χρόνια θα μας έστελνε σίγουρα στα δισκάδικα για να ακούσουμε samples στα ακουστικά… Σήμερα, μας στέλνει κατευθείαν στο youtube και στο spotify, για να ανακαλύψουμε άμεσα τους ήχους από μπάντες σε όλον τον κόσμο που ξετρυπώνουν -ποιος ξέρει από που- οι αρθρογράφοι του περιοδικού.

«Μια κοινότητα που μοιράζεται ελεύθερα τα σημαντικά πράγματα σε μια χώρα που δυσκολεύεται κατά καιρούς να ν’ αναπνεύσει: μουσική, τέχνες, ιδέες», γράφουν οι ίδιοι οι δημιουργοί του Lung στην ιστοσελίδα τους.

Η πολυπληθής συντακτική ομάδα αποτελείται από τους: Άκης Καπράνος, Άρης Μπούρας, Άρης Ζαρκαδάκης, Βασίλης Μπέκας, Γιώργος Ζούκας, Δημήτρης Ιωάννου, Δημήτρης Καλτσάς, Δημήτρης Μπούρας, Ελένη Φουντή, Ηράκλης Χιονίδης, Κωνσταντίνος Αναγνωστόπουλος, Κώστας Καραμιχάλης, Λάμπρος Σκουζάκης, Μάνος Ραγιάδης, Μιχάλης Κουρής, Νίκος Δασκαλόπουλος, Νίκος Ζέρης, Νίκος Φιλιππαίος, Παναγιώτης Σταθόπουλος, Σοφία Μηλιώνη, Σταύρος Μπέκας, Στέφανος Βαρδάλος, Στυλιανός Τζιρίτας, Τάνια Σκραπαλιώρη, Χριστιάννα Βρουλάκη, Χριστίνα Δραγγανά

Αυτή τη στιγμή στα σημεία πώλησης βρίσκεται το έβδομο τεύχος του Lung, ενώ το επόμενο τεύχος αναμένεται να κυκλοφορήσει στα τέλη Σεπτέμβρη ή τις αρχές Οκτώβρη.

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους