Λουστραρισμένοι Φαρισαίοι!

Ο κακός χαμός. Βγήκαν στα τηλεοπτικά παράθυρα υπουργοί, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και κατήγγειλαν τον επικεφαλής του ΜέΡΑ25 για σπάσιμο της καραντίνας και απρεπή συμπεριφορά στους λιμενικούς που του ζήτησαν εξηγήσεις. 

TELEMMGLPICT000124188411 xlarge trans NvBQzQNjv4BqoNNSexKcI53 HHJW8z5oHENNw5DSvP8yooNkqXrSuVo

Ο ένας απαίτησε από τον Γιάνη Βαρουφάκη να ζητήσει δημοσίως συγγνώμη και προανήγγειλε τη διενέργεια έρευνας και την επιβολή κυρώσεων. Ο άλλος εξέφρασε την οργή του για τη συμπεριφορά Βαρουφάκη επειδή δίνει το κακό παράδειγμα στην κοινωνία.

Κατά σατανική σύμπτωση πρόκειται για πρόσωπα που πρωταγωνίστησαν αρνητικά τις προηγούμενες μέρες σε διάφορα περιστατικά και δεν έβγαλαν κιχ όταν στελέχη της κυβέρνησης και αξιωματούχοι του κράτους που βρίσκονται σε επιτελικές θέσεις και έρχονται σε επαφή με τους πολίτες σε καθημερινή βάση έγραψαν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους τούς κανόνες.

Υπουργός αναρωτιόταν σε ζωντανή τηλεοπτική σύνδεση γιατί χρειάζονται οι απολυμένοι και αυτοί που είναι σε αναγκαστική αργία περισσότερα από 400 ευρώ τον μήνα αφού είναι κλεισμένοι στα σπίτια τους; Πού θα τα χαλάσουν; Θα γίνουν 300 κιλά. Προφανώς νοιάζεται για τη σωματική υγεία μας και μας προτρέπει να προσέχουμε τη διατροφή μας.

Οχι στα λιπαρά. Τι γίνεται όμως με τις λιπαρές ιδέες. Κανένα πρόβλημα. Αυτές δεν πλήττουν το σώμα. Το αν απειλεί την πνευματική μας υγεία με τις απείρου κάλλους παρεμβάσεις του είναι άνευ σημασίας και γι’ αυτό, αφού τον αφήνουν αυτοί που θα έπρεπε να τον μαζέψουν, συνεχίζει να πυροβολεί χωρίς σιγαστήρα. Είναι ο υπουργός που διαφήμιζε την εταιρεία συγγενών του και μας καλούσε να εντρυφήσουμε στην αρχαιοελληνική γραμματεία παρέα με τα παιδιά μας έναντι του ευτελούς ποσού των πέντε ευρώ. Βολική και με το αζημίωτο προγονολατρία, ή μάλλον προγονοπληξία. Δεν τον αποδοκίμασαν ούτε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ούτε οι συνάδελφοί του στην κυβέρνηση ούτε ο πρωθυπουργός. Οπότε έχει το ελεύθερο να προκαλεί.

Κανένας κυβερνητικός παράγοντας δεν θεώρησε σκόπιμο να ασκήσει κριτική, έστω ήπια, στον κ. Τσιόδρα που έσπασε το εμπάργκο και πήγε στην εκκλησία να ψάλει. Κανένας κυβερνητικός παράγοντας δεν θεώρησε σκόπιμο να επαναφέρει στην τάξη τον κ. Χαρδαλιά ο οποίος συμμετείχε σε σύσκεψη μαζί με περίπου σαράντα άτομα σε αίθουσα που είναι ζήτημα αν χωράει είκοσι.

Οι τόσο αυστηροί με τις παρασπονδίες απλών πολιτών αρμόδιοι που εκτοξεύουν απειλές και κουνάνε το δάχτυλο στους τρομοκρατημένους πολίτες για να συμμορφωθούν προς τας υποδείξεις, έκαναν πως δεν είδαν τον ίδιο τον πρωθυπουργό να συνομιλεί χωρίς να κρατάει τις αποστάσεις με διαφόρους στο αεροδρόμιο όταν πήγε να παραλάβει την κινεζική βοήθεια.

Ο πρωθυπουργός εξακολουθεί να καλύπτει τον για πολλοστή φορά υπότροπο υφιστάμενο του κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο οποίος παρότρυνε τους πιστούς να πηγαίνουν για ατομική προσευχή στους ναούς ξεγελώντας τα αστυνομικά όργανα γράφοντας ψέματα στην ατομική άδεια εξόδου. Αμάρτημα είναι αυτό για το Θεό που πιστεύει, αλλά δεν τρέχει τίποτε. Θα εξομολογηθεί όταν του δοθεί η ευκαιρία και θα λάβει συγχώρεση.

Αραγε όλοι αυτοί ποιο παράδειγμα δίνουν στην κοινωνία; Θα πει κάποιος, και με το δίκιο του, επειδή οι συγκεκριμένοι τύποι δεν ορρωδούν προ ουδενός και είναι λουστραρισμένοι υποκριτές πρέπει να μείνει στο απυρόβλητο ο κ. Βαρουφάκης; Οχι φυσικά.

Αν ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 αψήφησε τις οδηγίες (αυτός ισχυρίζεται ότι δεν το έκανε) πρέπει να επιτιμηθεί. Ωστόσο, σε τέτοιες περιπτώσεις έχει πολύ μεγάλη σημασία ποιος υποδύεται τον τιμητή.

Ανάγωγα

Αν θα έπρεπε με λίγες λέξεις να περιγράψω τον Περικλή Κοροβέση, νομίζω ότι αυτές είναι: «ένας αθεράπευτα αισιόδοξος άνθρωπος». Ή για να το πω με τα λόγια του Μανώλη Ρασούλη: «Το δίκιο του αγώνα πολλά σου στέρησε, μα η ζωή λεχώνα ελπίδες γέννησε». Ενός λεπτού σιγή.

Πηγή: ΕΦ.ΣΥΝ
 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Ουκρανία: Στις φλόγες το εμβληματικό «Κάστρο του Χάρι Πότερ» μετά από ρωσική επίθεση στην Οδησσό

2024 04 29 22 25 29

Ουκρανία: Στις φλόγες το εμβληματικό «Κάστρο του Χάρι Πότερ» μετά από ρωσική επίθεση στην Οδησσό

Ο περιφερειακός κυβερνήτης Oleh Kiper δήλωσε ότι οκτώ από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση, συμπεριλαμβανομένου…

Η εμφάνιση της Μαρίζα Κωχ στη Eurovision με παρουσία ελεύθερου σκοπευτή – «Αγωνιστήκαμε μέσα στη Χούντα, ήμασταν έτοιμοι για όλα» (video)

Μαρίζα Κωχ

Η εμφάνιση της Μαρίζα Κωχ στη Eurovision με παρουσία ελεύθερου σκοπευτή – «Αγωνιστήκαμε μέσα στη Χούντα, ήμασταν έτοιμοι για όλα» (video)

«60.000 Τούρκοι διαδήλωσαν έξω από το θέατρο που θα γινόταν το φεστιβάλ για να μην…

Χαμός στο αεροδρόμιο Ηρακλείου: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους λόγω μεθυσμένων επιβατών

αεροδρόμιο 1

Χαμός στο αεροδρόμιο Ηρακλείου: Αναγκαστική προσγείωση αεροσκάφους λόγω μεθυσμένων επιβατών

Το ζευγάρι είχε ανάρμοστη συμπεριφορά με αποτέλεσμα το αεροπλάνο να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο Ηρακλείου

Κασσελάκης: «Ισχύει ότι επικοινώνησα με τον Καλλιάνο – Ήταν από την καρδιά μου, το έκανα σε ανθρώπινο επίπεδο» (video)

kasselakis19

Κασσελάκης: «Ισχύει ότι επικοινώνησα με τον Καλλιάνο – Ήταν από την καρδιά μου, το έκανα σε ανθρώπινο επίπεδο» (video)

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, παραδέχτηκε οτι συνομίλησε με τον Γιάννη Καλλιάνο, μετά την απώλεια του…