Λούφαξε η Άγκυρα μετά τα νταϊλίκια στη Γερμανία

Οπισθοχωρεί όπως όλα δείχνουν η Τουρκία, μετά τη ρήξη που υπήρξε στις σχέσεις της με τη Γερμανία εξαιτίας της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων από το γερμανικό κοινοβούλιο.

575159ca1dc524ba0b8b5005

Η Άγκυρα, σε μια κίνηση επικοινωνιακής τακτικής, κάλεσε πίσω τον πρεσβευτή της για διαβουλεύσεις, είναι απίθανο ωστόσο να δώσει συνέχεια στη διαμάχη. Αυτό άλλωστε υπονόησε και ο τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ, ο οποίος δήλωσε ότι «η Γερμανία και η Τουρκία είναι δύο σημαντικοί σύμμαχοι και κανείς δεν πρέπει να περιμένει ότι οι σχέσεις θα επιδεινωθούν ριζικά εξαιτίας της απόφασης αυτής ή παρόμοιων αποφάσεων».

Η ανάκληση του πρεσβευτή, αποτελεί στην πραγματικότητα συνήθη τακτική της Άγκυρας όταν δυσαρεστείται από αποφάσεις άλλων κρατών, αναφορικά με τα εγκλήματα που προκάλεσε η Οθωμανική Αυτοκρατορία. Η Γερμανία όμως, δεν είναι η πρώτη χώρα που αναγνωρίζει τη σφαγή των Αρμενίων το 1915 ως γενοκτονία. 

Έχουν προηγηθεί 24 χώρες που το έχουν ήδη πράξει. Αυτές είναι η Αργεντινή, το Βέλγιο, ο Καναδάς, η Χιλή, η Κύπρος, η Ελλάδα, η Γαλλία, η Ιταλία, η Λιθουανία, ο Λίβανος, η Ολλανδία, η Πολωνία, η Ρωσία, η Σλοβακία, η Σουηδία, η Ελβετία, η Ουρουγουάη, το Βατικανό, η Βενεζουέλα, η Αρμενία, η Αυστρία, η Βολιβία, η Τσεχία, και η Συρία, ενώ τη σφαγή αναγνωρίζουν ως γενοκτονία και διεθνείς οργανισμοί όπως το ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο της Ευρώπης και η Κοινή Αγορά του Νότου (Mercosur).

Η Τουρκία σε κάθε περίπτωση αντιδρά με τον ίδιο τρόπο, ποτέ όμως αυτή η επικοινωνιακή τακτική της, δεν έχει οδηγήσει τις σχέσεις της με συμμαχικά προς αυτή κράτη ή με οργανισμούς στα άκρα. Όπως φαίνεται, ιδιαίτερη αντίδραση, μακράς διάρκειας τουλάχιστον, δεν πρόκειται να υπάρξει ούτε αυτή τη φορά.

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

ataman 2 1

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε μετά την ήττα της ομάδας του, δίνοντας σήμα ανασύνταξης και…

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

ΡΕΝΤΗ

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

Αντιμέτωποι με βαριές ποινικές διώξεις είναι πλέον οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας…