"Loving Vincent": Η πρώτη ταινία ζωγραφισμένη στο χέρι κάνει πανελλήνια πρεμιέρα στο φεστιβάλ Μελιτζάzz!

Η πολυαναμενόμενη ταινία “Loving Vincent” των Dorota Kobiela και Hugh Welchman θα κάνει πανελλήνια πρεμιέρα στο φεστιβάλ Μελιτζάzz του Λεωνιδίου Αρκαδίας.

595a13ac1dc5240a0a8b45ba

H ταινία «Loving Vincent» αποτελεί την πρώτη ταινία στην ιστορία του κινηματογράφου που είναι ζωγραφισμένη εξολοκλήρου στο χέρι. Η Dorota Kobiela και Hugh Welchman υπογράφουν τη σκηνοθεσία και το σενάριο, ενώ την παραγωγή ανέλαβαν οι βραβευμένες με Όσκαρ εταιρίες BreakThru Films και Trademark Films. Η ταινία ζωντανεύει τους πίνακες του Βίνσεντ Βαν Γκογκ για να αφηγηθούν την ιδιαίτερη ιστορία του. Κάθε ένα από τα 65.000 καρέ της ταινίας είναι μια ελαιογραφία που ζωγραφίστηκε στο χέρι από 125 επαγγελματίες ζωγράφους που ταξίδεψαν από όλο τον κόσμο στα τρία στούντιο του «Loving Vincent» στην Πολωνία και την Ελλάδα, για να πάρουν μέρος στην παραγωγή. Όσο σπουδαίοι είναι οι πίνακες του Βαν Γκογκ, τόσο ιδιαίτερη είναι η παθιασμένη ζωή και ο μυστηριώδης θάνατός του.

Γύρω από κανέναν άλλο καλλιτέχνη δεν έχουν δημιουργηθεί τόσοι μύθοι, όπως για τον Βίνσεντ Βαν Γκογκ. Ο αληθινός Βαν Γκογκ αποκαλύπτεται μέσα από τα γράμματά του. Ο ίδιος έγραφε στο τελευταίο γράμμα προς τον αδερφό του, Τεό: «Μπορούμε να μιλήσουμε μόνο μέσα από το έργο μας». Παίρνουμε τα γραπτά του στην κυριολεξία και αφήνουμε τους πίνακες να αφηγηθούν την αληθινή ιστορία του Βίνσεντ Βαν Γκογκ.

Το «Loving Vincent» γυρίστηκε πρώτα ως ταινία δράσης με ηθοποιούς κι έπειτα ζωγραφίστηκε καρέ-καρέ στο χέρι με λαδομπογιά. Το τελικό αποτέλεσμα, που θα δούμε σύντομα στη μεγάλη οθόνη του Μελιτζάzz, είναι το προϊόν της αλληλεπίδρασης μεταξύ της ερμηνείας των ηθοποιών που υποδύονται χαρακτήρες που απεικονίζονται στα διάσημα πορτρέτα του Βαν Γκογκ και της δημιουργικότητας των ζωγράφων, που μετέφεραν αυτούς τους χαρακτήρες στον καμβά. Στο «Loving Vincent» πρωταγωνιστούν γνωστοί ηθοποιοί που τα φυσιογνωμικά χαρακτηριστικά τους μοιάζουν με τα διάσημα πορτρέτα του Βαν Γκογκ. 

Το καστ αποτελείται από τους: Douglas Booth, Eleanor Tomlinson, Jerome Flynn, την υποψήφια για Όσκαρ Saoirse Ronan, Chris O’Dowd, John Sessions, Aidan Turner, Helen McCrory, ενώ ο θεατρικός ηθοποιός Robert Gulaczyk μας συστήνεται στον πρώτο του κινηματογραφικό ρόλο ως Βίνσεντ Βαν Γκογκ.

Το φεστιβάλ Μελιτζάzz, που πραγματοποιείται στο Λεωνίδιο Αρκαδίας για 12 συνεχείς χρονιές, θεωρείται ένας από τους πιο σημαντικούς πολιτιστικούς θεσμούς της Πελοποννήσου. Έχει βραβευτεί στην εκδήλωση Best City Awards 2016, ενώ έχει ενταχθεί στο δίκτυο των εκλεκτών ευρωπαϊκών φεστιβάλ και τιμήθηκε με το ευρωπαϊκό σήμα «EFFE Label 2017-8, Remarkable festival».

Η θεματική του φετινού φεστιβάλ, που θα διεξαχθεί από 5-9 Ιουλίου, είναι οι εικαστικές τέχνες και η συνομιλία τους με τον κινηματογράφο. Η πανελλήνια πρεμιέρα της πολυσυζητημένης ταινίας «Loving Vincent» στο Λεωνίδιο Αρκαδίας αποτελεί ένα σημαντικό γεγονός για το φεστιβάλ, αφού φέτος το Μελιτζάzz έλκει τον τίτλο του από την ταινία και ονομάζεται «Loving Μελιτζάzz 2017», ενώ όλες οι παράλληλες εκδηλώσεις έχουν άξονα την ταινία. Το Λεωνίδιο θα μετατραπεί σε ένα τεράστιο ανοιχτό ατελιέ, ενώ μέσα από εκθέσεις ζωγραφικής και εργαστήρια για παιδιά, το φεστιβάλ θα επιχειρήσει να χτίσει γέφυρες μεταξύ του έργου του Βίνσεντ Βαν Γκογκ και του Νέστορος Βαρβέρη, ενός καταξιωμένου Λεωνιδιώτη ζωγράφου, που λησμονήθηκε μετά θάνατον.

Κατά τη διάρκεια του Μελιτζάzz, οι ζωγράφοι που συμμετείχαν στην παραγωγή του «Loving Vincent», Χρήστος Μαρμέρης της πολωνικής εικαστικής ομάδας και Νίκος Κόνιαρης και Πολίνα Μαυρικάκη της ελληνικής ομάδας, θα παρουσιάζουν στο κοινό τις τεχνικές που χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία της ταινίας μέσα στον ειδικό σταθμό εργασίας PAWS (Painting Animation Work Station).

Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017 στο Φεστιβάλ Melitzazz

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

5860197

Θρήνος στο Ρέθυμνο: Αυτοκτόνησαν σε μια μέρα, ένας 56χρονος επιχειρηματίας και ένας 84χρονος

Τον αυτόχειρα εντόπισαν οι οικείοι του. Λίγες ώρες αργότερα, ένας 84χρονος, έκοψε το νήμα της…

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

χρονοπουλου10

Μυστήριο με την αιτία θανάτου της Χρονοπούλου: «Κανείς δεν μας έχει απαντήσει πώς έπεσε και έσπασε το κεφάλι της» (Video)

«Υπάρχουν πολλά ερωτήματα και σκοτεινά σημεία σε αυτή την υπόθεση - Η ιατροδικαστική έκθεση δεν…

Σκληρή απάντηση από τον Ιάσονα Αποστολόπουλο στον Πύρρο Δήμα: «Τι σημαίνει ξεφτίλα μαμά;»

252295075 10165879121585385 8369428181626529769 n

Σκληρή απάντηση από τον Ιάσονα Αποστολόπουλο στον Πύρρο Δήμα: «Τι σημαίνει ξεφτίλα μαμά;»

Επίθεση στον Πύρρο Δήμα έκανε ο Ιάσονας Αποστολόπουλος σχετικά με τα σχόλια του πρώην αρσιβαρίστα…

Χάρης Δούκας: Δέχεται επίθεση από τον Ζούκοφ, τον Πλεύρη και δεξιά τρολ επειδή είπε… «μπάτσος» – Τι πραγματικά έγινε (video)

Χάρης Δούκας

Χάρης Δούκας: Δέχεται επίθεση από τον Ζούκοφ, τον Πλεύρη και δεξιά τρολ επειδή είπε… «μπάτσος» – Τι πραγματικά έγινε (video)

Μάλιστα θέση στον χορό πήρε και ο Θάνο Πλεύρης - Τι πραγματικά ειπώθηκε από τον…

Πάτρα: «Βρήκε η παλάμη μου εκεί και μαύρισε το χέρι μου», λέει ο 17χρονος που υπέστη ηλεκτροπληξία (Video)

image 3

Πάτρα: «Βρήκε η παλάμη μου εκεί και μαύρισε το χέρι μου», λέει ο 17χρονος που υπέστη ηλεκτροπληξία (Video)

Ένα 24ωρο μετά τα όσα έγιναν στο Λύκειο της Πάτρας, ο 17χρονος φέρνει στο μυαλό του εικόνες, που θα θυμάται για καιρό.