Λοβέρδος: Θα ληφθούν μέτρα αντιμετώπισης της απώλειας ύλης – Υπό κατάληψη 500 σχολεία

Για το ζήτημα των καταλήψεων στα σχολεία αναφέρθηκε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος και προειδοποίησε…

mathites 5

Για το ζήτημα των καταλήψεων στα σχολεία αναφέρθηκε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος και προειδοποίησε για ενεργοποίηση του Προεδρικού Διατάγματος που προβλέπει μέτρα για την απώλεια της διδακτέας ύλης στις περιπτώσεις που οι καταλήψεις στα σχολεία ξεπερνούν τις τρεις ημέρες.

Οι μαθητές γυμνασίων και λυκείων ξεκίνησαν κινητοποιήσεις, με καταλήψεις σχολείων και πορείες διαμαρτυρίας, εκφράζοντας την αντίδρασή τους στο «Νέο Λύκειο» και την τράπεζα θεμάτων, ενώ ζητούν προσλήψεις εκπαιδευτικών και άμεση αποστολή όλων των βιβλίων στις σχολικές μονάδες.

Ο κ. Λοβέρδος ανέφερε ότι περίπου 500 σχολεία τελούν υπό κατάληψη σε όλη την Ελλάδα.

Το Προεδρικό Διάταγμα που επικαλέστηκε ο υπουργός Παιδείας προβλέπει ότι μετά από τρεις ημέρες κατάληψης μπορούν να ενεργοποιηθούν μέτρα αντιμετώπισης απώλειας της διδακτικής ύλης, όπως να γίνονται μαθήματα το Σαββατοκύριακο, τις αργίες, τα Χριστούγεννα και το Πάσχα και να σταματήσουν οι εκδρομές και άλλες παράλληλες δραστηριότητες.

Ο υπουργός Παιδείας είπε πως ενημερώθηκε ότι το φαινόμενο των καταλήψεων συνηθίζεται ενόψει της επετείου του Πολυτεχνείου και πως δεν έχει πρόβλημα με τις κινητοποιήσεις. «Τι γίνεται με το αναλυτικό διδακτικό πρόγραμμα μέσα στο έτος διότι μέχρι την 17η Νοεμβρίου είναι μισός μήνας διδακτικού έτους. Αν η κατάληψη επεκταθεί τι γίνεται; Η ύλη που θα πάει;» αναρωτήθηκε.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε ότι σε μία δύσκολη χρονιά ξεκινάει μία σειρά κινητοποιήσεων που έρχεται σε αντίθεση με αυτό που πρέπει να πάρουν οι μαθητές από το σχολείο, αυτό που πρέπει να διδάξουν οι καθηγητές. «Αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα και το γεγονός ότι επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο δεν με ενδιαφέρει. Πρέπει να αναλογιστούμε τι πρόβλημα δημιουργείται στα παιδιά και τη μαθητική κοινότητα. Υπάρχει προεδρικό διάταγμα που ρυθμίζει τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις» είπε χαρακτηριστικά.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…