Λοταρία για τις ηλεκτρονικές αποδείξεις: Πότε κληρώνει ξανά

Ολοκληρώθηκε την Πέμπτη η πρώτη κλήρωση για τις αποδείξεις από το «πλαστικό» χρήμα. Εκατομμύρια επισκέψεις δέχτηκε το site της ΑΑΔΕ όπου αναρτήθηκαν οι 1000 τυχεροί. Πότε γίνονται οι επόμενες κληρώσεις.

5820bdc91dc52497758b4739

Τις δημόσιες κληρώσεις (λοταρίες) διενεργεί σε μηνιαία βάση το υπουργείο Οικονομικών, με βάση τις δαπάνες που κάνουν οι φορολογούμενοι μέσω καρτών ή άλλων μορφών ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Για να δείτε αν κληρωθήκατε για να κερδίσετε τα 1000 ευρώ, επισκέπτεσθε τη σχετική εφαρμογή (ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΚΛΗΡΩΣΕΩΝ) στο δικτυακό τόπο της ΑΑΔΕ, με χρήση των προσωπικών κωδικών σας πρόσβασης στο TAXISnet.

Αρμόδιος φορέας για τη διενέργεια των δημοσίων κληρώσεων είναι η Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (ΔΗΛΕΔ) της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), σε συνεργασία με ανεξάρτητο πιστοποιημένο φορέα.

Πότε έρχονται οι επόμενες κληρώσεις

Σύμφωνα με τα έως τώρα γνωστά στοιχεία, δυο κληρώσεις θα θα πραγματοποιηθούν εντός Δεκεμβρίου που θα αφορούν η μία για τις αγορές που έγιναν μέσα στον Νοέμβριο, και η άλλη για τις αγορές που έκαναν στο εννεάμηνο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου.

Από αυτή τη λοταρία θα δοθούν συνολικά 9 εκατ. ευρώ.

Πότε θα λάβουν τα χρήματα οι χθεσινοί νικητές

Οι νικητές της κλήρωσης θα πρέπει να μπουν στο Taxisnet και να δηλώσουν τραπεζικό λογαριασμό με το IBAN, καθώς τα χρήματα δεν πρόκειται να μπουν στον λογαριασμό που έχουν δηλώσει στην Εφορία.

Θα πρέπει όμως να προσέξουν, καθώς αν δεν δηλώσουν τραπεζικό λογαριασμό μέσα σε 3 μήνες θα χάσουν τα χρήματα της φορολοταρίας.

Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, οι νικητές θα πληρωθούν στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας αν τουλάχιστον οι μισοί (500) έχουν δηλώσει το IΒΑΝ του τραπεζικού τους λογαριασμού. Σε διαφορετική περίπτωση η πληρωμή των νικητών θα πραγματοποιηθεί την μεθεπόμενη εβδομάδα.

 Διαβάστε ακόμη: 13 ερωταπαντήσεις  για τη φορολοταρία

Περισσότερα στοιχεία

Στις δημόσιες κληρώσεις έχουν δικαίωμα συμμετοχής τα φυσικά πρόσωπα που διαθέτουν Α.Φ.Μ. και έχουν ηλικία άνω των 18 ετών.

Για να διασφαλίσετε τη συμμετοχή σας σε οποιαδήποτε από τις δημόσιες κληρώσεις του προγράμματος, πρέπει απλώς να έχετε πραγματοποιήσει (και να έχει εκκαθαριστεί) έστω και μία συναλλαγή με τη χρήση κάρτας ή με άλλο ηλεκτρονικό μέσο, κατά τον προηγούμενο μήνα ή άλλη χρονική περίοδο στην οποία αφορά η κλήρωση.

Εσείς δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι. Η Δ.ΗΛΕ.Δ. συγκεντρώνει τα στοιχεία των εκκαθαρισμένων συναλλαγών του εκάστοτε προηγούμενου μήνα, που αποστέλλονται από τους Παρόχους Υπηρεσιών Πληρωμών μέχρι το τέλος του δεύτερου δεκαημέρου του εκάστοτε επόμενου μήνα και τα μετατρέπει σε λαχνούς.

Το πλήθος των λαχνών προσδιορίζεται κλιμακωτά, με βάση το άθροισμα των ποσών που αντιστοιχούν στο σύνολο των συναλλαγών του μήνα στον οποίο αφορά η κλήρωση, ως εξής:

Για συνολικό άθροισμα μέχρι εκατό (100) ευρώ, ένας (1) λαχνός για κάθε ένα (1) ευρώ.

Για τα επόμενα τετρακόσια (400) ευρώ, ήτοι συνολικό άθροισμα από εκατόν ένα (101) ευρώ μέχρι πεντακόσια (500) ευρώ, ένας (1) λαχνός για κάθε δύο (2) ευρώ.

Για τα επόμενα πεντακόσια (500) ευρώ, ήτοι συνολικό άθροισμα από πεντακόσια ένα (501) ευρώ μέχρι χίλια (1.000) ευρώ, ένας (1) λαχνός για κάθε τρία (3) ευρώ.

Για το υπερβάλλον ποσό, ήτοι συνολικό άθροισμα πάνω από χίλια ένα (1.001) ευρώ, ένας (1) λαχνός για κάθε τέσσερα (4) ευρώ.

Σε κάθε κλήρωση αναδεικνύονται χίλιοι (1.000) τυχεροί λαχνοί και χίλιοι (1.000) αναπληρωματικοί που αριθμούνται σε 1ο, 2ο έως 1000ό.

Σε περίπτωση που περιλαμβάνονται στους λαχνούς σας περισσότεροι από έναν τυχεροί λαχνοί, δικαιούστε το έπαθλο μόνο μία φορά για κάθε κλήρωση. Οι υπόλοιποι τυχεροί λαχνοί στην περίπτωση αυτοί, αντικαθίστανται από τον 1ο, τον 2ο κ.ο.κ. από τους αναπληρωματικούς λαχνούς.

Μπορείτε επίσης να αποποιηθείτε το έπαθλο που κερδίσατε σε συγκεκριμένη κλήρωση, εντός τριών μηνών από τη διενέργειά της, υποβάλλοντας σχετική αίτηση στη Δ.ΗΛΕ.Δ. Σε περίπτωση τέτοιας αποποίησης, το έπαθλο διατίθεται στον 1ο, 2ο κ.ο.κ. δικαιούχο, κάτοχο του αντίστοιχου αναπληρωματικού λαχνού της συγκεκριμένης κλήρωσης.

Διαβάστε: Αρχίζει η λοταρία για το πλαστικό χρήμα – Πώς θα διεκδικείτε 1.000 ευρώ κάθε μήνα

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…