Πανικός και θλίψη επικρατεί στο Λος Άντζελες καθώς δεν έχει γίνει ακόμα δυνατή η κατάσβεση της φονικής πυρκαγιάς που ξέσπασε χθες, Τρίτη (07/01) και η οποία συνεχίζει να καίει μέχρι και σήμερα Τετάρτη (08/01), ενώ δύο άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και πολλοί έχουν τραυματιστεί.
Η πόλη της Καλιφόρνια παραμένει περικυκλωμένη από 3 μεγάλες φωτιές, με τις αρχές να έχουν σημάνει κατάσταση έκτακτης ανάγκης, να εκκενώνονται σπίτια, με 40.000 κατοίκους να έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους, τη στιγμή που πάνω από 20.000 στρέμματα έχουν καεί.
Την ίδια στιγμή πάνω από 1000 κτίρια καταστράφηκαν στη συνοικία Πασίφικ Παλισέιντς ενώ ανάμεσα στους κατοίκους που έσπευσαν να απομακρυνθούν είναι και πολλοί αστέρες του κινηματογράφου και της μουσικής.

Σύμφωνα με το CNN κάθε λεπτό καίγεται έκταση ανάλογη με 5 γήπεδα ποδοσφαίρου, με τη δήμαρχο του Λος Άντζελες, Κάρεν Μπας, να προειδοποιεί ότι φωτιά θα επιδεινωθεί τις επόμενες ώρες.
«Οι επόμενες 6 ώρες θα είναι κρίσιμες για τους πυροσβέστες.
Οι καιρικές συνθήκες τις επόμενες ώρες θα συνεχίσουν να αποτελούν πρόκληση για τους πυροσβέστες, με τους ισχυρούς ανέμους να προκαλούν την εξάπλωση των πυρκαγιών», δήλωσε ο μετεωρολόγος του CNN, Derek Van Dam.

Σοκαριστικό βίντεο που κυκλοφορεί στα social media, δείχνει τη στιγμή που 2 άνδρες μαζί με τον σκύλο τους προσπαθούν να ξεφύγουν από τις φλόγες που έχουν περικυκλώσει το σπίτι τους.
Στο βίντεο φαίνεται ο άνδρας που τραβάει τι συμβαίνει, να προσπαθεί να καθησυχάσει το τρομαγμένο σκυλάκι του ενώ η φωνή του «σπάει» από τον φόβο.
Ο άτυχος άνδρας, αφού ανέβασε το σοκαριστικό βίντεο, πληροφόρησε τους followers του πως κατάφεραν να εκκενώσουν με ασφάλεια το σπίτι.
Η περιοχή που εκτυλίσσεται η φονική πυρκαγιά είναι η «γειτονιά» μερικών από τους μεγαλύτερους σταρ του Χόλιγουντ – ανάμεσά τους ο Τομ Χανκς, η Ρις Γουίδερσπουν, ο Άνταμ Σάντλερ, ο Μάιλς Τέλερ και πολλοί ακόμα.
This is by far the craziest video from the fire in Los Angeles. This guy is filming huge walls of fire surrounding a house they’re in, and there’s another person and a dog. I have no idea why they didn’t evacuate or what happened to them. Let’s hope they’re okay. #PalisadesFire pic.twitter.com/QYtsBSKvdl
— Sia Kordestani (@SiaKordestani) January 8, 2025
Ενώ και ο Μπεν Άφλεκ σε φωτογραφία που δημοσίευσε η Daily Mail φαίνεται να μένει σοκαρισμένος μπροστά στην εικόνα της καταστροφικής πυρκαγιάς, αφού χρειάστηκε να εγκαταλείψει το σπίτι του.
Los Angeles’ta yangından dolayı oluşan kızıl sis. pic.twitter.com/seSSenK21D
— İhbar (@ihbarmedya) January 8, 2025
Βέβαια και άλλοι γνωστοί ηθοποιοί όπως οι Γιουτζίν Λεβί και Τζέιμς Γουντς έφυγαν από τα σπίτια τους, με τον Λέβι να αποκαλύπτει σε συνομιλία του με τους Los Angeles Times ότι εγκλωβίστηκε στην κίνηση μαζί με άλλους κατοίκους που προσπαθούσαν να φύγουν από το Πασίφικ Παλισέιντς.
Ειδήσεις σήμερα:
«Είστε ακόμα αριστερή;»: Η ερώτηση Πορτοσάλτε στην Αρβελέρ και η περίεργη απάντηση (video)
Μάκης Χριστοδουλόπουλος: Απολύθηκε από το κέντρο που τραγουδούσε – Τι υποστηρίζει ο ιδιοκτήτης
Έρχεται έκτακτο δελτίο καιρού: Ψυχρή εισβολή τις επόμενες ημέρες – Χιόνια μέχρι και στην Αθήνα
Δείτε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο στο koutipandoras.gr