Newsroom

Newsroom

Λονδίνο: Ζευγάρι κρατούσε τρεις γυναίκες σκλάβες επί 30 χρόνια

Τρεις γυναίκες που κρατούνταν από ζευγάρι σε συνθήκες δουλείας επί δεκαετίες απελευθερώθηκαν από τη βρετανική αστυνομία, η οποία κινητοποιήθηκε μετά…

london1

Τρεις γυναίκες που κρατούνταν από ζευγάρι σε συνθήκες δουλείας επί δεκαετίες απελευθερώθηκαν από τη βρετανική αστυνομία, η οποία κινητοποιήθηκε μετά την καταγγελία οργάνωσης.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, πρόκειται για μια 69χρονη από τη Μαλαισία, μια 57χρονη Ιρλανδέζα και μια 30χρονη Βρετανίδα.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν το σπίτι όπου κρατούνταν οι γυναίκες αφού μία εξ αυτών μπόρεσε τον Οκτώβριο να τηλεφωνήσει στην οργάνωση Freedom Charity και να καταγγείλει το γεγονός. Η οργάνωση, η οποία μάχεται κατά της δουλείας και των αναγκαστικών γάμων, επικοινώνησε αμέσως με τις αρχές.

Τα τρία θύματα φέρουν «βαθιά ψυχολογικά τραύματα» αλλά πλέον έχουν μεταφερθεί «σε ασφαλές μέρος», ανακοίνωσε η αστυνομία.

Οι αρχές έχουν συλλάβει ως υπόπτους για οικιακή δουλεία και καταναγκαστική εργασία έναν άνδρα και μία γυναίκα, αμφότερους ηλικίας 67 ετών.

«Επικροτούμε τις ενέργειες της Freedom Charity και συνεργαζόμαστε μαζί της για να στηρίξουμε αυτές τις γυναίκες που φαίνεται ότι κρατούνταν επί περισσότερα από 30 χρόνια», δήλωσε ο αστυνομικός επιθεωρητής της μονάδας καταπολέμησης της εμπορίας ανθρώπων Κέβιν Χάιλαντ.

«Tηλεοπτικό ντοκιμαντέρ με θέμα τους αναγκαστικούς γάμους και το έργο της Freedom Charity φαίνεται πως ήταν ο καταλύτης που ώθησε ένα από τα θύματα να τηλεφωνήσει ζητώντας βοήθεια και οδήγησε στη διάσωσή τους», πρόσθεσε.

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

6200599

Ο καιρός το Πάσχα: Άνοιξη στα νησιά, Φθινόπωρο στα βόρεια ορεινά – Πώς θα κυλήσει η Μεγάλη Εβδομάδα (Βίντεο/ Χάρτες)

«Πιθανό να συναντήσουμε άστατες καιρικές συνθήκες κυρίως στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια και ιδιαίτερα μεσημεριανές…

Αποκάλυψη-σοκ για Ελληνικό: Bρέθηκαν 314 βόμβες θαμμένες στο πρώην αεροδρόμιο (Video)

437100549 348981421492025 1935200647555485649 n

Αποκάλυψη-σοκ για Ελληνικό: Bρέθηκαν 314 βόμβες θαμμένες στο πρώην αεροδρόμιο (Video)

«Σε σημεία που χιλιάδες άνθρωποι έμπαιναν καθημερινά!» - Την αποκάλυψη για τις εκατοντάδες βόμβες έκανε…