Συναγερμός σήμανε στο Λονδίνο την Τετάρτη (29/4), έπειτα από επίθεση με μαχαίρι σε συναγωγή σε εβραϊκή συνοικία, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο ατόμων.
Βίντεο από κάμερα ασφαλείας που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο καταγράφει τη στιγμή της επίθεσης στην περιοχή Γκόλντερς Γκριν. Σε αυτό, ένα από τα θύματα φαίνεται να δέχεται επίθεση ενώ βρίσκεται σε στάση λεωφορείου, λίγα δευτερόλεπτα αφότου εμφανίζεται να αγγίζει νευρικά την κιπά του.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το BBC και τη δημοσιογράφο Λούσι Μάνινγκ, ο δράστης κινήθηκε κατά μήκος κεντρικού δρόμου της περιοχής, στοχοποιώντας μέλη της εβραϊκής κοινότητας.
Άμεση ήταν η κινητοποίηση της εβραϊκής οργάνωσης ασφαλείας Σόμριμ, τα μέλη της οποίας έφτασαν στο σημείο και ακινητοποίησαν τον ύποπτο πριν κλιμακωθεί περαιτέρω η επίθεση.
Λίγο αργότερα, ισχυρές δυνάμεις της Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου έφτασαν στο σημείο και προχώρησαν στη σύλληψη του άνδρα, κάνοντας χρήση τέιζερ για την πλήρη εξουδετέρωσή του.
Οι δύο τραυματίες, που φέρουν σοβαρά τραύματα από μαχαίρι, έλαβαν τις πρώτες βοήθειες από την οργάνωση Χατζόλα και στη συνέχεια διακομίστηκαν σε νοσοκομείο.
Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο συλληφθείς αντιμετωπίζει υποψίες για απόπειρα δολοφονίας. Όπως έγινε γνωστό, η κατάσταση της υγείας των τραυματιών χαρακτηρίζεται σταθερή.
Υπενθυμίζεται ότι τον προηγούμενο μήνα ασθενοφόρα της ίδιας οργάνωσης είχαν αποτελέσει στόχο εμπρηστικής επίθεσης, σε κοντινό σημείο από εκεί όπου σημειώθηκε το νέο περιστατικό.
Διαβάστε επίσης:
Μητσοτάκης: «Οικογένεια» η ΝΔ – Κάλυψη σε Σκέρτσο και σήμα πειθαρχίας στους βουλευτές
Μητσοτάκης: Από το «όχι» στα πυρηνικά στο «ίσως η μόνη λύση» για την Ελλάδα
Tα σχόλια στο site έχουν απενεργοποιηθεί. Μπορείτε να σχολιάζετε μέσα από την επίσημη σελίδα στο Facebook
Σχόλια