Λονδίνο: Πέντε οι νεκροί από την διπλή τρομοκρατική επίθεση

Πέντε είναι οι νεκροί –μαζί με τον δράστη- από την επίθεση στο Ουέστμίνστερ, καθώς ένας άνδρας 75 ετών υπέκυψε σήμερα στα τραύματά του, ανακοίνωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου.

58d445611dc524485b8b45d7

Αυτοκίνητο έπεσε το απόγευμα της Τετάρτης πάνω σε πεζούς στη γέφυρα του Ουέστμινστερ και ένας άνδρας μαχαίρωσε αστυνομικό, ο οποίος έχασε τη ζωή του, στον περίβολο του κοινοβουλίου του Ηνωμένου Βασιλείου. Ο δράστης στη συνέχεια έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών.

Από την επίθεση έχασαν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι και ο δράστης, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό, ενώ τραυματίστηκαν 40 άτομα διάφορων εθνικοτήτων, έξι εκ των οποίων σοβαρά.

Μεταξύ των τραυματιών, είναι και μία γυναίκα η οποία έπεσε στον ποταμό Τάμεση από τη γέφυρα του Ουέστμινστερ, την ώρα της επίθεσης.

Δράστης της διπλής επίθεσης είναι ο 52χρονος Χαλίντ Μασούντ, όπως ανακοινώθηκε από τη Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου.

Νωρίτερα, οι τζιχαντιστές του ISIS είχαν αναλάβει την ευθύνη για το χτύπημα, χαρακτηρίζοντας τον δράστη «στρατιώτη του Ισλαμικού Κράτους».

Οι οκτώ ύποπτοι, οι οποίοι συνελήφθησαν μετά από την επίθεση στη γέφυρα του Ουεστμίνστερ, στο Λονδίνο, πιστεύεται ότι προετοίμαζαν τρομοκρατικές ενέργειες, ανακοίνωσε η βρετανική αστυνομία ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες σε σπίτια σε Ουαλία, ανατολικό Λονδίνο και Μπέρμιγχαμ.

Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν στην Τραφάλγκαρ Σκουέρ, στο κέντρο του Λονδίνου, για να τιμήσουν τη μνήμη των θυμάτων της επίθεσης.

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

viasmos 6

Βόλος: Συγκλονίζει μαρτυρία 21χρονης κοπέλας – «Με βίαζε σε ξενοδοχείο από τα 11 μου χρόνια» (video)

Απίστευτες αποκαλύψεις έκανε μια κοπέλα απ' τη Λάρισα, καθώς αποκάλυψε ότι βιαζόταν επί σειρά ετών…