Newsroom

Newsroom

Λογοτεχνικός Περίπατος με τον γνωστό πεζογράφο Δημήτρη Νόλλα στο Public

Το Public και το Discover Greek Culture συνεχίζουν τον επιτυχημένο θεσμό των Λογοτεχνικών Περιπάτων και το 2019

5cb5a91c825e634c226bd392

Το Public, το μεγαλύτερο βιβλιοπωλείο της Ελλάδας και η Εταιρεία Πολιτιστικού Τουρισμού Discover Greek Culture, οργανώνουν το Σάββατο 20 Απριλίου, στις 10:30, λογοτεχνικό περίπατο αφιερωμένο στον γνωστό βραβευμένο πεζογράφο, Δημήτρη ΝόλλαΗ εκδήλωση του Public γίνεται στο πλαίσιο του Περίπατου Βιβλίου που διοργανώνει στο κέντρο της Αθήνας η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου, σε συνεργασία με την Εταιρεία Συγγραφέων και το Ελληνικό Τμήμα της ΙΒΒΥ-Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

Ο Δημήτρης Νόλλας θεωρείται ως ένας από τους εκπροσώπους μιας νέας γραφής στην ελληνική πεζογραφία καθώς αντλεί τα θέματά του από μικρά και ασήμαντα γεγονότα τα οποία και αναδεικνύει μέσα από τα κείμενά του.

Ο περίπατος θα περιλαμβάνει 4 στάσεις και οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν διάφορα σημεία στο κέντρο της Αθήνας που συνδέονται με τη ζωή και το έργο του.

Αναλυτικά, οι 4 στάσεις του λογοτεχνικού περιπάτου θα είναι:

– Πρώτη στάση: Η αφετηρία θα είναι μπροστά από τον ναό του Αγίου Δημητρίου στου Ψυρρή, στην ομώνυμη οδό, μια περιοχή όπου κυκλοφορούν τα πρόσωπα που κατοικούν μέσα στα βιβλία του Δημήτρη Νόλλα, αλλά και ο ίδιος ο συγγραφέας.

– Δεύτερη στάση: Θα γίνει στην Πλατεία Αγίων Θεοδώρων, όπου βρίσκεται και ένα καφενείο, όπου συχνάζουν κάποιοι από τους πιο αντιπροσωπευτικούς του ήρωες.

– Τρίτη στάση: Στην οδό Σταδίου και στα μπαρ, προσφιλή μέρη μαζί με τα καφενεία στους λογοτεχνικούς τόπους του Δημήτρη Νόλλα, όπου γεννιούνται διαρκώς νέες ιστορίες.

– Τέταρτη στάση: Στο Σύνταγμα, εκεί όπου καθημερινά συμβαίνουν τα γεγονότα που τροφοδοτούν διαρκώς και την ιστορία και τη λογοτεχνία της πόλης.

Στη συνέχεια, στο Public Συντάγματος, οι συμμετέχοντες θα συναντήσουν τον ίδιο τον συγγραφέα, τον οποίο θα παρουσιάσει η φιλόλογος, Ελένη Αντωνιάδου.

Ανυπομονείς για περιπάτους που θα σου μείνουν αξέχαστοι;

Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο blog.public.gr

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

papa mixalis sasmos

Αυτό είναι το «μεταγραφικό μπάμ» απο τον Ανδρουλάκη για τις ευρωεκλογές: Ο παπα-Μιχάλης από τον «Σασμό» υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ

Μια «μεταγραφή» από την υποκριτική στην πολιτική που θα συζητηθεί έκανε ο Νίκος Ανδρουλάκης

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΥΡΩ

ΣΥΡΙΖΑ: θερμό χειροκρότημα κατά την είσοδο του Αλέξη Τσίπρα στην παρουσίαση του Ευρωψηφοδελτίου

Ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έδωσε το παρών στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ το…