Λογοκρισία ή αξιοπρέπεια;

Μία εφημερίδα είναι (και) οι απόψεις που φιλοξενεί. Για παράδειγμα, το να μποϋκοτάρεις ή να απαγορεύεις ρατσιστικές απόψεις στις σελίδες σου, άλλοι το λένε λογοκρισία κι άλλοι το λένε αξιοπρέπεια.

graffitti

Εμετός στα σχόλια της Athens Voice. Πρόκειται για την είδηση του θανάτου μίας μετανάστριας, αυτοκτόνησε προκειμένου να μην απελαθεί. Η εφημερίδα ανάρτησε το σχόλιο κάποιου αναγνώστη, το οποίο κι έλεγε πως η νεκρή γυναίκα έχασε την ευκαιρία να συνοδεύσει τον Τσίπρα στο Προεδρικό Μέγαρο. Το κατέβασαν λίγο μετά, αλλά τι σημασία έχει; Το κακό είχε ήδη γίνει.

Μία εφημερίδα είναι (και) οι απόψεις που φιλοξενεί. Για παράδειγμα, το να μποϋκοτάρεις ή να απαγορεύεις ρατσιστικές απόψεις στις σελίδες σου, άλλοι το λένε λογοκρισία κι άλλοι το λένε αξιοπρέπεια. Το να απαγορεύσεις τη δημοσίευση ενός τέτοιου σχολίου είναι ήττα του πλουραλισμού; Κι όμως, η Athens Voice, όπως και διάφορα άλλα (νέο)φιλελεύθερα Μέσα, πάντοτε έχτιζαν το έδαφος για τέτοιες κατρακύλες.

Ή, για να είμαστε ακριβείς, από την αρχή της κρίσης. Πιο πριν, το δικαιωματικό ήταν διευρυμένο ως πλαίσιο. Είχαμε λεφτά, στο κάτω κάτω. Μετά, έπρεπε να βρούμε εχθρούς: Πρώτα ήταν η απόδειξη που δεν κόπηκε για την τυρόπιτα, μετά η Ρομά που θήλαζε δημόσια (όπως έλεγε η Σώτη Τριανταφύλλου), το έδαφος άνοιξε για τα δύο άκρα και τη θεωρία της απόλυτης ισοπέδωσης των αξιών, εκεί όπου οι χρυσαυγίτες εξισώθηκαν με την Αριστερά, στη συνέχεια ήρθε ο ακραίος ρατσιστικός λόγος υπό τη μορφή… χιούμορ (καλέ, ποιο χιούμορ;) για τις γυναίκες του ΣΥΡΙΖΑ, για τους Ρομά και τους Πακιστανούς, για, για, για…

“Όλα ωραία και στο βάθος κήπος”. Δεν αργεί η ώρα να επικαλούνται πια την πολιτική ορθότητα ως τζιζ κακά, που καταπιέζει το φλογερό τους χιούμορ. (καλέ, ποιο χιούμορ, λέμε;). κανένα χιούμορ όταν μιλάμε για αξίες της ανθρωπότητας. Ε, δεν χωράει χιούμορ σε αυτά, τι να κάνουμε. Δεν είναι χιούμορ να ανοίγει ο υποψήφιος με τη ΝΔ, Κ. Μπογδάνος, εκπομπή με τον ύμνο των SS. Δεν είναι χιούμορ το φαρμάκι που στάζει για τους νεκρούς.

Κι επίσης, δεν είναι λογοκρισία η απαγόρευσή του, σωστά; Δεν είναι. Έρχονται πολύ περίεργοι καιροί, καιροί που στρώθηκαν με προπαγάνδα. Κι ο δρόμος προς την κόλαση είναι σπαρμένος από “χιούμορ” σαν κι αυτό των φιλελεύθερων στοχαστών μας (sic).

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

ataman 2 1

Αταμάν: «Ό,τι και να γίνει, εμείς θα πάρουμε την σειρά- Αν δεν πάμε F4 δε θα ‘μαι του χρόνου στον Παναθηναϊκό»! (video)

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε μετά την ήττα της ομάδας του, δίνοντας σήμα ανασύνταξης και…

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

ΡΕΝΤΗ

Ρέντη: Αποκαλυπτικοί οι διάλογοι των δραστών – «Θα σας βρούνε όλους κρύους» (video)

Αντιμέτωποι με βαριές ποινικές διώξεις είναι πλέον οι 67 συλληφθέντες για την υπόθεση της δολοφονίας…

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

εβρος

Μαζική δηλητηρίαση προστατευόμενων ειδών-Νεκρά 47 ζώα από δηλητηριασμένα δολώματα

Ένα πολύ σοβαρό περιστατικό έρχεται να προστεθεί στον μακρύ κατάλογο των περιστατικών παράνομης χρήσης δηλητηριασμένων…