Newsroom

Newsroom

Λόγω βλάβης στον κινητήρα η πτώση του Boeing στο Ιράν – Βίντεο από τα συντρίμμια

Η ουκρανική πρεσβεία στο Ιράν ανακοίνωσε ότι η συντριβή του αεροσκάφους οφείλεται σε βλάβη στον κινητήρα του και δεν σχετίζεται με τρομοκρατία

AP 20008303968420

Το Boeing 737 της εταιρείας Ukraine International Airlines που συνετρίβη λίγη ώρα μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Ιμάμης Χομεϊνί δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου, μετέδωσαν τα ιρανικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα αξιωματούχο της ιρανικής υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας.

Τις δηλώσεις αυτές έκανε ο Χασάν Ρεζαεΐφάρ, γενικός διευθυντής της επιτροπής της υπηρεσίας που ερευνά τα αεροπορικά δυστυχήματα.

Σύμφωνα με την ιρανική κρατική τηλεόραση και τον Ουκρανό πρωθυπουργό, στο ουκρανικό αεροσκάφος επέβαιναν συνολικά 176 άνθρωποι -167 επιβάτες και εννέα μέλη πληρώματος- εκ των οποίων 32 αλλοδαποί.

Από την πλευρά της η ουκρανική πρεσβεία στο Ιράν ανακοίνωσε ότι η συντριβή του αεροσκάφους οφείλεται σε βλάβη στον κινητήρα του και δεν σχετίζεται με τρομοκρατία.

Επεσήμανε εξάλλου ότι 168 άνθρωποι είχαν αγοράσει εισιτήριο για την πτήση αυτή.

Προς το παρόν η Ukraine International Airlines (UIA) δεν έχει κάνει κάποια ανακοίνωση για το συμβάν, το οποίο είναι το πρώτο θανατηφόρο δυστύχημα για την εταιρεία.

“Η πυρκαγιά είναι τόσο μεγάλη που δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε διασώσεις (…) έχουμε 22 ασθενοφόρα και ένα ελικόπτερο στο σημείο”, εξήγησε ο Πιρχοσεΐν Κουλιβάντ επικεφαλής των υπηρεσιών αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων του Ιράν.

Σημειώνεται πως το αεροσκάφος με τουλάχιστον 170 επιβαίνοντες το οποίο είχε αναχωρήσει από το διεθνές αεροδρόμιο Ιμάμης Χομεϊνί της Τεχεράνης με προορισμό το Κίεβο συνετρίβη εξαιτίας τεχνικού προβλήματος λίγη ώρα μετά την απογείωσή του, μεταδίδει το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων ISNA.

Ιρανοί διασώστες βρήκαν σήμερα ένα «μαύρο κουτί» από το αεροσκάφος Boeing 737 της εταιρείας Ukraine International Airlines που συνετρίβη λίγη ώρα μετά την απογείωσή του από το διεθνές αεροδρόμιο Ιμάμης Χομεϊνί της Τεχεράνης, μετέδωσε το ιρανικό κρατικό δίκτυο IRIB.

Το αεροσκάφος συνετρίβη χωρίς να εκπέμψει σήμα κινδύνου. Προς το παρόν η Ukraine International Airlines (UIA) δεν έχει κάνει κάποια ανακοίνωση για το συμβάν, το οποίο είναι το πρώτο θανατηφόρο δυστύχημα για την εταιρεία.

Την ίδια στιγμή τον γύρο του διαδικτύου κάνει βίντεο που φέρεται να δείχνει συντρίμμια του αεροσκάφους να έχουν τυλιχθεί στις φλόγες. Ένα ακόμα βίντεο αποτυπώνει τη στιγμή που σωστικά συνεργεία σπεύδουν στο σημείο.

* Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Κυριακή

Νέο στοιχείο για Αγίους Αναργύρους: Μήνυσε τους αστυνομικούς ο πατέρας της – «Την ξεφορτώθηκαν μέσα σε πέντε λεπτά»

Στη μήνυση, σύμφωνα με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star παρουσιάζεται ένα άγνωστο στοιχείο, αφού…

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

5619840

Συναγερμός στην Κόρινθο: Εντοπίστηκε πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας στη θάλασσα

Το πτώμα μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Κορίνθου, ενώ το Λιμεναρχείο Κορίνθου διενεργεί προανάκριση για την…

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

nigiria 768x512 1

Νιγηρία: «Φέρτε πίσω τα κορίτσια μας» – Εντοπίστηκε μια από τις 276 μαθήτριες που είχαν απαχθεί από τζιχαντιστές 10 χρόνια πριν

Πρόκειται για την Λίντια που «διασώθηκε μαζί με τα τρία παιδιά της» κοντά στην πόλη…