Newsroom

Newsroom

Lockdown στη Γαλλία ανακοίνωσε ο Μακρόν

Ο Γάλλος πρόεδρος οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση έπειτα από τη ραγδαία αύξηση που σημειώνουν τα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα. 

AP 20290779382298 2

Από τα ξημερώματα της Παρασκευής επιβάλλεται γενικό lockdown στη Γαλλία, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας Εμανουέλ Μακρόν. Ο Γάλλος πρόεδρος οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση έπειτα από τη ραγδαία αύξηση που σημειώνουν τα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα. 

«Αφού συμβουλεύτηκα τους ειδικούς, συζήτησα με τους Ευρωπαίους εταίρους μου και αποφάσισα πως πρέπει να θέσουμε σε εφαρμογή το lockdown από την ερχόμενη Παρασκευή. Αντίθετα με το lockdown παραμένουν ανοιχτά τα σχολεία, η εργασία σε γενικές γραμμές συνεχίζεται και τα γηροκομεία παραμένουν ανοιχτά στην επίσκεψη», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Εμανουέλ Μακρόν.

Παράλληλα ο πρόεδρος Μακρόν υπογράμμισε ότι επιστρέφει στην καθημερινότητα των Γάλλων πολιτών η αίτηση κατ’ εξαίρεση μετακίνησης την οποία πρέπει να συμπληρώνουν οι Γάλλοι προκειμένου να βγουν από το σπίτι τους. Ακόμη κλείνουν μπαρ και εστιατόρια από την Παρασκευή. Ακόμη συνεχίζουν να λειτουργούν όμως, όπως είπε ο Εμανουέλ Μακρόν, εργοστάσια, δημόσιες υπηρεσίες και άλλες οικονομικές δραστηριότητες.

 

 

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…