Λήξη στο θρίλερ με την παρουσία ή μη του Aντώνη Σαμαρά στην κηδεία του τέως…

Την απόφαση να μεταβεί στη Μητρόπολη Αθηνών το πρωί της Δευτέρας για το προσκύνημα στη σορό του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου έλαβε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες.Και ο Κουμουτσάκος θα πάει στην κηδεία του Γλύξμπουργκ

5ab500441dc5245c4c8b45d7

Το «παρών» θα δώσει στη Μητρόπολη Αθηνών, το πρωί της Δευτέρας ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, μαζί με τη σύζυγό του, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, που αναφέρει σε δημοσίευμα του το ieidiseis. Ο κ. Σαμαράς συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Γεωργία αναμένεται να βρεθεί στον ιερό μητροπολιτικό ναό Αθηνών στις 10:15, όπου θα βρίσκεται από τπ πρωί η σορός του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου.

Δεν έχει, ωστόσο, διευκρινιστεί αν κ. Σαμαράς θα παραμείνει στη Μητρόπολη Αθηνών και για τη νεκρώσιμο ακολουθία, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 12:00 το μεσημέρι της Δευτέρας. Να υπενθυμίσουμε, ότι ο
πριν από τρεις ημέρες, ο Αντώνης Σαμαράς είχε αναφέρει σε ανάρτηση του στο Facebook πως «ο θάνατος του τέως Βασιλιά Κωνσταντίνου δεν πρέπει να διχάσει, μιας και δεν είναι πολιτικό κεφάλαιο που κλείνει τώρα. Έχει κλείσει από το 1974 όταν και ο λαός ψήφισε την κατάργηση της Βασιλείας».

 

Και ο Κουμουτσάκος θα πάει στην κηδεία του Γλύξμπουργκ

Με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου ενημερώνει ότι θα παραστεί στην κηδεία του έκπτωτου βασιλιά Κωνσταντίνου ως μια μικρή προσωπική απάντηση στη μικροψυχία της Αριστεράς

Ο κ. Κουμουτσάκος τονίζει ότι «για την Ελλάδα, ο θεσμός της βασιλείας από το δημοψήφισμα του 1974 ανήκει στην Ιστορία και κρίνεται από την Ιστορία» και εξαπολύει «πυρά» κατά της Αριστεράς που, όπως υποστηρίζει «ανακάλυψε πάλι αφορμές για να επιτεθεί με σφοδρότητα στην παράταξή μας και στη δήλωση του Αντώνη Σαμαρά που αποτελεί σοβαρή και ουσιαστική συμβολή στη δημόσια συζήτηση που έχει προκληθεί».

Επισημαίνει επίσης ότι ο εθνικός διχασμός βάζει σε διακινδύνευση τη Δημοκρατία, κάτι που καθόλου δεν «θα ήθελε ο εκλιπών τέως Βασιλεύς», να γίνει δηλαδή «ο θάνατός του πεδίο διχαστικής αντιπαράθεσης του Έθνους».

Κι αφού μας ενημερώνει ότι δεν είναι θιασώτης της μοναρχίας, ο αναπληρωτής υπουργός δηλώνει ότι θα πάει στην κηδεία για να αντισταθεί στην αριστερή μικροψυχία (και ηγεμονία;). Και για τα ψηφαλάκια των βασιλοφρόνων του Βόρειου Τομέα της Αθήνας

Αναλυτικά η ανάρτηση του Γιώργου Κουμουτσάκου:

«Η Ελληνική Δημοκρατία, η 3η Ελληνική Δημοκρατία είναι στέρεη, ισχυρή και ακλόνητη. Δεν απειλείται ούτε από την εξόδιο ακολουθία του τέως Βασιλιά όπως γίνεται ούτε θα απειλείτο εάν γινόταν με τιμές Αρχηγού Κράτους.

Αυτό που βάζει σε διακινδύνευση τη Δημοκρατία είναι ο διχασμός του Έθνους. Και είμαι βέβαιος ότι το τελευταίο που θα ήθελε ο εκλιπών τέως Βασιλεύς θα ήταν να γίνει ο θάνατός του πεδίο διχαστικής αντιπαράθεσης του Έθνους. Και ακριβώς αυτό το αγαθό της ενότητας θέλει να προασπίσει και η δύσκολη απόφαση που με σωφροσύνη πήρε η Κυβέρνηση.

Δυστυχώς για μια ακόμη φορά η Αριστερά δεν αναγνώρισε τη μετριοπαθή στάση της Κεντροδεξιάς. Ανακάλυψε πάλι αφορμές για να επιτεθεί με σφοδρότητα στην παράταξή μας και στη δήλωση του Αντώνη Σαμαρά που αποτελεί σοβαρή και ουσιαστική συμβολή στη δημόσια συζήτηση που έχει προκληθεί.

Ας αναλογιστούμε και μόνο την εικόνα διχασμού που θα πήγαινε παντού στον κόσμο, δείχνοντας ένα μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού να αποτίει φόρο τιμής και ένα άλλο να διαδηλώνει και να κατηγορεί χωρίς μέτρο τους «άλλους»…

Όπως κάθε ιστορικό πρόσωπο, έτσι και ο θανών τέως Βασιλεύς είχε καλές και κακές πλευρές. Θετικές και αρνητικές πολιτικές συμπεριφορές.

Δεν είμαι θιασώτης της μοναρχίας που είναι άλλωστε ένα ερμητικά κλειστό κεφάλαιο της ιστορίας μας. Σε ανθρώπινο όμως επίπεδο, η τιμή προς τους νεκρούς είναι για εμάς τους Έλληνες αναπόσπαστο μέρος του πολιτισμού, των αξιών και παραδόσεών μας.

Από αυτή την αμιγώς ανθρώπινη πλευρά προτίθεμαι να παραστώ αύριο στη Μητρόπολη. Και θα παραστώ επιπλέον ως μια μικρή προσωπική απάντηση στην μικροψυχία της Αριστεράς που ποτέ δεν αναγνωρίζει τις δύσκολες αποφάσεις για τη διασφάλιση της εθνικής ενότητας που με θάρρος παίρνει σταθερά η ελληνική κεντροδεξιά.»

Ξέσπασε η μητέρα του Καλλιάνου: «Ακρωτηρίασαν τον άνδρα μου σε ένα απλό δωμάτιο» – Ο γιατρός πήρε φακελάκι (Video)

image 6

Ξέσπασε η μητέρα του Καλλιάνου: «Ακρωτηρίασαν τον άνδρα μου σε ένα απλό δωμάτιο» – Ο γιατρός πήρε φακελάκι (Video)

Στη συνέχεια μιλώντας για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έζησε ο σύζυγος της είπε…

«Μακιγιαρίστηκαν και διασύρθηκαν….» – Η «πράσινη» Παπαφωτίου απάντησε στο σεξιστικό δημοσίευμα για τις βολεϊμπολίστριες του Ολυμπιακού (video)

profile player 960x540 24

«Μακιγιαρίστηκαν και διασύρθηκαν….» – Η «πράσινη» Παπαφωτίου απάντησε στο σεξιστικό δημοσίευμα για τις βολεϊμπολίστριες του Ολυμπιακού (video)

Σπουδαίες δηλώσεις από την Αθηνά Παπαφωτίου η οποία υπερασπίστηκε της αθλήτριες του Ολυμπιακού σχετικά με…

Κούγιας: Καρφιά σε Άδωνι για την υπόθεση Καλλιάνου – «Μου έχει κάνει πολύ κακή εντύπωση η συμπεριφορά του» (video)

InCollage 20240426 151036859

Κούγιας: Καρφιά σε Άδωνι για την υπόθεση Καλλιάνου – «Μου έχει κάνει πολύ κακή εντύπωση η συμπεριφορά του» (video)

«Εδώ έχουμε μια ακραία υπεράσπιση του συστήματος και αγνοείται το τι συνέβη», τόνισε ο Αλέξης…

Φρανκ Τάισον: «Δεν μπορώ να αναπνεύσω» – Σοκάρει η νέα ρατσιστική δολοφονία από τις αρχές των ΗΠΑ (Video)

AP24116535072336

Φρανκ Τάισον: «Δεν μπορώ να αναπνεύσω» – Σοκάρει η νέα ρατσιστική δολοφονία από τις αρχές των ΗΠΑ (Video)

Στο σοκαριστικό βίντεο από τις κάμερες σώματος των ενστόλων φαίνεται ο 53χρονος να αντιστέκεται στη…