Newsroom

Newsroom

Λιβύη – πλημμύρες: Τουλάχιστον 2.400 αγνοούμενοι στην Ντέρνα

Πάνω από 3.800 οι νεκροί

lybia ap

Τουλάχιστον 3.840 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τις καταστροφικές πλημμύρες που σάρωσαν την πόλη Ντέρνα της ανατολικής Λιβύης, ανέφερε σήμερα εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της παράλληλης κυβέρνησης που είναι εγκατεστημένη στη Βεγγάζη.

Ο Τάρεκ αλ Χαράζ δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ότι 3.190 θύματα είχαν ταφεί μέχρι χθες Τρίτη. Διευκρίνισε πως μεταξύ αυτών είναι 400 αλλοδαποί, κυρίως Σουδανοί και Αιγύπτιοι. Τουλάχιστον 250 πτώματα εντοπίστηκαν σήμερα, ενώ η τύχη περισσότερων από 2.400 κατοίκων εξακολουθεί να αγνοείται, συμπλήρωσε.

Νωρίτερα σήμερα, ο Χίσεμ Άμπου Σκιούατ, υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας στην κυβέρνηση της ανατολικής Λιβύης, είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι έχουν καταμετρηθεί περισσότερα από 5.300 πτώματα στην Ντέρνα, εκτιμώντας πως ο αριθμός αυτός ενδέχεται να διπλασιαστεί.

Οι αρχές στην ανατολική Λιβύη εκφράζουν φόβους ότι ο απολογισμός των πλημμυρών που σάρωσαν την Ντέρνα και τις γειτονικές περιοχές μετά το πέρασμα της καταιγίδας Ντάνιελ θα αυξηθεί δραματικά τις επόμενες ώρες.

«Η θάλασσα ξεβράζει συνεχώς δεκάδες πτώματα», υπογράμμισε ο Χίσεμ Αμπού Σκιουάτ, ενώ οι διασώστες ζητούν περισσότερους σάκους για την περισυλλογή θυμάτων.