Live: Τώρα ο Αλέξης Τσίπρας στο βήμα της Βουλής – Εν αναμονή των κρίσιμων αποδείξεων για τις παρακολουθήσεις

Τα στοιχεία που θα καταθέσει από το βήμα της Βουλής θα είναι εξαιρετικά βαρυσήμαντα και αναμένεται να «τινάξουν στον αέρα» την κυβέρνηση Μητσοτάκη

5788381

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο Βήμα της Βουλής ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας.

Όλα δείχνουν ότι τα στοιχεία που θα καταθέσει από το βήμα της Βουλής θα είναι εξαιρετικά βαρυσήμαντα και πρόκειται για στοιχεία που προκύπτουν μετά από τη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ, Χρήστο Ράμμο.

Δείτε εδώ live

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις – Έντονη φημολογία για πρόταση μομφής από τον ΣΥΡΙΖΑ

Έντονη φημολογία επικρατεί από το πρωί στα πολιτικά και δημοσιογραφικά γραφεία για το ενδεχόμενο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας σε λίγη ώρα στη συζήτηση για την Υγεία στη Βουλή να καταθέσει πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης με αφορμή τις υποκλοπές. Κίνηση που δεν επιβεβαιώνουν στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά υπό τις παρούσες συνθήκες φαντάζει εξαιρετικά πιθανή.

Το πρωί ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, υποστήριξε ότι στην περίπτωση που κατατεθεί πρόταση μομφής σήμερα στη Βουλή από τον Αλέξη Τσίπρα, κατά τη διάρκεια συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Υγείας, «αυτή είναι καλοδεχούμενη και θα τον ευγνωμονούμε».

Όλο το ιστορικό  από τη συνάντηση Τσίπρα με τον Ράμμο

Χθες το πρωί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, επισκέφθηκε χθες στα γραφεία της ΑΔΑΕ τον Χρήστο Ράμμο, ο οποίος τον ενημέρωσε σχετικά με τις πορείες των ερευνών στο θέμα των υποκλοπών, κατόπιν του νόμιμου αιτήματος που είχε υποβάλλει ο Αλέξης Τσίπρας. Εξερχόμενος της συνάντησης, και κρατώντας τον φάκελο στον οποίο περιέχονταν τα αποτελέσματα των ερευνών της ΑΔΑΕ στους παρόχους τηλεφωνίας, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε: «Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα δικαστές εις τας Αθήνας. Και το φως της Δημοκρατίας για ακόμα μία φορά θα νικήσει το σκοτάδι».

Το απόγευμα της ίδιας μέρας ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε στο Προεδρικό Μέγαρο με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, την οποία ενημέρωσε με τη σειρά του για τα στοιχεία της ΑΔΑΕ.

“Δυστυχώς οι αποδείξεις επιβεβαιώνουν τους χειρότερους φόβους μας. Η ΕΥΠ, την ευθύνη της οποίας έχει ο Μητσοτάκης με πρόσχημα την εθνική ασφάλεια και με διατάξεις υπογεγραμμένες από την αρμόδια εισαγγελέα παραβίαζε το απόρρητο των επικοινωνιών και υπέκλεπτε τις επικοινωνίες πολιτικών προσώπων βουλευτών υπουργών, στρατιωτικών, δημοσιογράφων ακόμα και της ίδιας της ηγεσίας των ΕΔ. Σε μια χώρα, κράτος δικαίου, δεν μπορεί να μείνει δίχως απόδοση ευθυνών, ο πρωθυπουργός της εκτροπής και της συγκάλυψης οφείλει να αναλάβει τις αμετάθετες ευθύνες. Να πράξει οποιοσδήποτε πρωθυπουργός σε κράτος δικαίου. Να παραιτηθεί“, ανέφερε σε δήλωσή του μετά τη συνάντηση ο Αλέξης Τσίπρας.

Σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να δώσει στη Βουλή (και με τη βούλα της ΑΔΑΕ πλέον) τα ονόματα όσων παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ.

Αμήχανη απάντηση από την κυβέρνηση

Η επίσημη απάντηση της κυβέρνησης ήρθε δια στόματος του εκπροσώπου της Γιάννη Οικονόμου, που με μία δήλωση -δείγμα πανικού επιδόθηκε σε μια ακόμα παραληρηματική ανακοίνωση γεμάτη αμηχανία, καλώντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να προβεί σε πρόταση μομφής.

Αναλυτικά η δήλωσή του:

«Με το αποψινό παραλήρημα του κ. Τσίπρα έξω από το Προεδρικό Μέγαρο ολοκληρώθηκε η μεθόδευση που μήνες τώρα βρίσκεται σε εξέλιξη. Με υλικό που εδώ και καιρό έχουν στην διάθεση τους ρυπαρά δίκτυα προχωρά σε ατεκμηρίωτα, ευφάνταστα και πλήρως αναληθή συμπεράσματα. Όμως τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Ας τολμήσει να προβεί σε πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης. Εκεί θα τα συζητήσουμε όλα. Όλα! Πως ήταν η Ελλάδα με πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα και πως είναι σήμερα. Το κράτος δικαίου που επί των ημερών του αφέθηκε στα χέρια κάτι μαρτύρων σαν το «Μάξιμο Σαράφη» που συνελήφθη σήμερα για απάτη. Τις ένορκες καταθέσεις για σακούλες με χρήματα που πήγαιναν στα ταμεία του ΣΥΡΙΖΑ. Τον Α2 και τις κυπριακές offshore. Τις αθλιότητες για την δήθεν νεκρή Μαρία. Αυτά και πολλά ακόμα. Περιμένουμε λοιπόν».

Προσπαθεί να «γεφυρώσει το χάσμα» ο Κυρανάκης στη ΝΔ: Πρότεινε τον Κώστα Καραμανλή ή Αντώνη Σαμαρά για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

κυρανάκης

Προσπαθεί να «γεφυρώσει το χάσμα» ο Κυρανάκης στη ΝΔ: Πρότεινε τον Κώστα Καραμανλή ή Αντώνη Σαμαρά για Πρόεδρο της Δημοκρατίας

Τους τριγμούς στη ΝΔ μετά τις ευρωεκλογές επιβεβαίωσε εμμέσως πλην σαφώς ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης,…