Newsroom

Newsroom

LIVE: Το τελευταίο αντίο στον Μίκη Θεοδωράκη – Ξεκίνησε η εξόδιος ακολουθία

Σήμερα κλείνει ο  κύκλος της επίγειας ζωής της οικουμενικής προσωπικότητας που σημάδεψε ανεξίτηλα την ιστορία του 20ού αιώνα.

5370456

Σε κλίμα πένθους και βαθιάς συγκίνησης αποχαιρετά η Ελλάδα τον μεγάλο μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη. Η εξόδιος ψάλλεται αυτή την ώρα στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο Γαλατά.

Η σορός του Μίκη Θεοδωράκη έφτασε λίγο πριν τις 13:00 το μεσημέρι στην εκκλησία.  Η εξόδιος ψάλλεται σε στενό κύκλο και με αυστηρή τήρηση του πρωτοκόλλου για την δημόσια υγεία. Το παρόν δίνουν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας και ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Δείτε LIVE 

Ο Μίκης Θεοδωράκης επέλεξε ως τελευταίο τόπο κατοικίας τα Χανιά γιατί εκεί ήταν ο τόπος ταφής των προγόνων του, εκεί δηλαδή που αναπαύονται οι γονείς και ο αγαπημένος του αδελφός Γιάννης. 

Με το πλοίο της γραμμής, όπως ο ίδιος επιθυμούσε, έφτασε στο λιμάνι της Σούδας η σορός του Μίκη Θεοδωράκη. Το πλοίο «έδεσε» στο λιμάνι λίγο μετά τις 6 το πρωί και μετά την αποβίβαση των επιβατών και οχημάτων στις 730, η σορός «πάτησε» στα χώματα της κρητικής γης.

Στο λιμάνι βρέθηκαν μέλη της οικογένειας του κορυφαίου δημιουργού, ο γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης εκπρόσωποι των τοπικών Αρχών και πολίτες που θέλησαν να τιμήσουν τον διάσημο μουσικοσυνθέτη.

Η πομπή με τη σορό του Μίκη στη συνέχεια κατευθύνθηκε στην πόλη των Χανίων και στην πλατεία της δημοτικής αγοράς, όπου βρίσκονταν πλήθος κόσμου, βρακοφόροι, καθώς και η φιλαρμονική ορχήστρα του δήμου Χανίων, που παιάνιζε συνθέσεις του Μίκη Θεοδωράκη, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Κατά τη σύντομη στάση στη Δημοτική Αγορά, συγκεντρωμένοι με δάκρυα στα μάτια αποχαιρέτησαν με ένα παρατεταμένο χειροκρότημα τον Μίκη Θεοδωράκη, φωνάζοντας «αθάνατος».

 

Καιρός: «Καμπανάκι» από Μαρουσάκη για τις επόμενες 5 ημέρες – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα

Μαρουσάκης καιρός

Καιρός: «Καμπανάκι» από Μαρουσάκη για τις επόμενες 5 ημέρες – Πού θα χτυπήσουν τα φαινόμενα

Ο καιρός θα αλλάξει ραγδαία τα επόμενα 24ωρα - Αναλυτικά η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Καταγγελίες για σοβαρά προβλήματα σε αεροσκάφη της Boeing: «Μου είπαν να το βουλώσω, δέχθηκα απειλές»

Air New Zealand Airplane Aeroplane Boeing 737 93499

Καταγγελίες για σοβαρά προβλήματα σε αεροσκάφη της Boeing: «Μου είπαν να το βουλώσω, δέχθηκα απειλές»

Σοκάρουν οι καταθέσεις μαρτύρων δημοσίου συμφέροντος σε επιτροπή έρευνας της αμερικανικής Γερουσίας