LIVE: Κουρτάκης και Στούμπος στην Επιτροπή για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ

Στην επιτροπή της Βουλής για τη διερεύνηση των δανείων που κατέληξαν σε κόμματα και ΜΜΕ καταθέτουν σήμερα, Τετάρτη, οι Γιάννης Κουρτάκης (ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ) και Δημήτρης Στούμπος (ΑΥΓΗ).

57cfd24c1dc524164e8b45fb

Μετά τους Παναγιώτη Ψυχάρη και Θέμη Αλαφούζο, σειρά έχουν οι κ.κ. Κουρτάκης και Στούμπος.

Πρώτος εξεταζόμενος της Επιτροπής είναι ο Γιάννης Κουρτάκης των Παραπολιτικών.

Ο κ. Κουρτάκης, με επιστολή του στην Επιτροπή, είχε τονίσει πως δε δύναται να βρεθεί ενώπιόν της διότι διεξάγεται έρευνα για το δανεισμό των επιχειρήσεών του από τις εισαγγελικές Αρχές και πως ο ίδιος έχει κληθεί να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος.

Ωστόσο, τα μέλη της επιτροπής, ομόφωνα, αποφάσισαν πως η κλήση του κ. Κουρτάκη είναι απαραίτητη προκειμένου να μην εξαιρεθεί κανείς.

Ο εκδότης των «Παραπολιτικών» ξεκίνησε την κατάθεσή του στην Εξεταστική Επιτροπή κάνοντας την παρακάτω δήλωση:

«Η Επιτροπή σας με κάλεσε να εξετασθώ ως μάρτης για τα δάνεια που έχει λάβει η εταιρεία μου με την επωνυμία “ΠΑΡΑ ΕΝΑ ΕΠΕ” η οποία εκμεταλλεύεται το ραδιοφωνικό σταθμό ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1.

Σχετικά σας ενημερώνω ότι έχω συνάψει σύμβαση πίστωσης με ανοικτό αλληλόχρεο λογαριασμό την 04-02-2014 με την Εθνική Τράπεζα, δυνάμει της οποίας η τελευταία παρείχε στην εταιρεία ΠΑΡΑ ΕΝΑ ΕΠΕ πίστωση μέχρι του ποσού των 960.000 ευρώ, ενώ εν τέλει η πίστωση που δόθηκε στην εταιρεία ανήλθε στο ποσό των 800.000 ευρώ. Σημειώνεται δε ότι το μη λήξιπρόθεσμο και ενήμερο υπόλοιπο του ανωτέρω δανείου, ανέρχεται σήμερα στο ποσό των 110.083,47 ευρώ. Για το δάνειο διενεργείται δυνάμει εισαγγελικής παραγγελίας προκαταρκτική εξέταση ενώπιον του 13ου Προανακριτικού Τμήματος του Πταισματοδικείου Αθηνών, έχω δε την ιδιότητα του υπόπτου στην εν λόγω υπόθεση. Κατόπιν τούτου και κατ’εφαρμογή του άρθρου 223 του ΚΠΔ σας ενημερώνω ότι θα παράσχω εξγήσεις σχετικά ενώπιον του φυσικού μου δικαστού και δεν είναι δυνατόν να διατηρώ διπλή ιδιότητα και υπόπτου και μάρτυρα για την αυτή υπόθεση. Το δάνειο το οποίο συνήφθη στις 4//2/2014 είχε ως χρόνο αποπληρωμής 4/2/2019 και κατόπιν δικής μ27/12/2016 . Θα αποπληρωθεί δυόμισι χρόνια νωρίτερα από την αρχική σύμβαση».

Ο Γ. Κουρτάκης αναφέρθηκε στα δάνεια της εταιρίας ΠΑΡΑ ΕΝΑ ΕΠΕ. “Όλα τα δάνειά μας είναι ενήμερα” ανέφερε ο εκδότης και αρνήθηκε ότι η εφημερίδα του έχει πολιτικό “χρώμα”. Παραδέχτηκε ότι δικηγόρος της εταιρίας είναι ο βουλευτής της Ν.Δ., Μάκης Βορίδης, λέγοντας ότι ο πολιτικός είναι φίλος του από 15ετίας.

Να κληθεί ο Φιλιππάκης της «Δημοκρατίας», «λόγω εμπλοκής σε πολιτικο-εκδοτικό σκάνδαλο με το φυγόδικο Κυριακίδη», ζήτησε ο Γ. Κουρτάκης.

Αναφερόμενος στον Αλαφούζο είπε ότι «έχει βάλει προσωπικές εγγυήσεις το σκάφος του και δύο φορές το ακίνητό του στη Σαντορίνη» και αναρωτήθηκε αν «οι προσωπικές εγγυήσεις που έχει δώσει ο Αλαφούζος στην Εθνική Τράπεζα εξακολουθούν να ισχύουν μετά τη δέσμευση των λογαριασμών του».

Ο Γ. Κουρτάκης αναφερόμενος στη δανειοδότηση του ραδιοφωνικού σταθμού με 860 χιλιάδες ευρώ, τόνισε ότι έγινε με απεριόριστες προσωπικές εγγυήσεις και εγγύηση το σήμα του σταθμού και αρνήθηκε ότι υπήρξε πολιτικη παρέμβαση για να εκταμιευθεί το δάνειο, λέγοντας ότι δεν είχε καλές σχέσεις με την τότε κυβέρνηση.

Στη συνέχεια παραδέχτηκε ότι με εντολή Σαμαρά κατέβηκε ανάρτηση από το σάιτ του, στη γνωστή υπόθεση του Ντογιάκου ή αλλιώς “ψηλού Παναθηναϊκάκια”. Ο εκδότης ανέφερε ότι ο κ. Ντογιάκος «έχει στοχοποιήσει» την εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…