Newsroom

Newsroom

Λιβαδειά: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα πλαστογραφίας

Μία 38χρονη δικηγόρος κι ένας 29χρονος από το Μπαγκλαντές συνελήφθησαν το μεσημέρι της Δευτέρας στη Λιβαδειά, για πλαστογραφία, πλαστογραφία πιστοποιητικών…

foto 2

Μία 38χρονη δικηγόρος κι ένας 29χρονος από το Μπαγκλαντές συνελήφθησαν το μεσημέρι της Δευτέρας στη Λιβαδειά, για πλαστογραφία, πλαστογραφία πιστοποιητικών και υφαρπαγή ψευδούς βεβαίωσης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, πρόκειται για μέλη εγκληματικής ομάδας που εξασφάλιζε σε αλλοδαπούς την έκδοση ειδικών βεβαιώσεων διαμονής τους στην ελληνική Επικράτεια, μέσω πλαστών δικαιολογητικών-εγγράφων που προσκόμιζαν, τουλάχιστον από τον Νοέμβριο του 2014, στη Διεύθυνση Αλλοδαπών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας.

Ειδικότερα, το πρωί της Δευτέρας η 38χρονη προσκόμισε στην εν λόγω υπηρεσία έγγραφα δικαιολογητικά για τρεις υπηκόους Μπαγκλαντές, προκειμένου να τους εκδοθούν ειδικές βεβαιώσεις διαμονής στην Ελλάδα, οι οποίες, πέραν του δικαιώματος προσωρινής νόμιμης διαμονής, τους παρείχαν και πρόσβαση στην αγορά εργασίας. Από τον έλεγχο των εγγράφων διαπιστώθηκε ότι αυτά ήταν πλαστά, ενημερώθηκε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς και αστυνομικοί μετέβησαν στο σημείο και συνέλαβαν τη δικηγόρο.

Οπως προέκυψε, συνεργός της 38χρονης ήταν ο 29χρονος, που συμπεριλαμβανόταν και στους τρεις αλλοδαπούς για τους οποίους η δράστης είχε προσκομίσει τα πλαστά δικαιολογητικά. Ο 29χρονος εντοπίστηκε στην περιοχή της Λιβαδειάς να αναμένει την 38χρονη και συνελήφθη, κατηγορείται πλέον και για παράβαση της νομοθεσίας περί αλλοδαπών. Επιπλέον, ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ενός ακόμη αλλοδαπού, μέλους της εγκληματικής ομάδας, ο οποίος αναζητείται.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί άλλες τρεις υποθέσεις κατάθεσης πλαστών εγγράφων και υφαρπαγής ειδικών βεβαιώσεων διαμονής για συνολικά έξι αλλοδαπούς, υπηκόους Μπαγκλαντές, Ινδίας και Πακιστάν, στις 13, 20 και 26 Νοεμβρίου, αντίστοιχα. Από τους αστυνομικούς κατασχέθηκαν όλα τα πλαστά έγγραφα δικαιολογητικά, ενώ στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία κινητά τηλέφωνα, ένας ηλεκτρονικός υπολογιστής και 1.300 ευρώ, ποσό προερχόμενο από την παράνομη αυτή δραστηριότητά τους.

 Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται, προκειμένου να διαπιστωθεί η ύπαρξη και άλλων μελών-συνεργών των συλληφθέντων, η εμπλοκή τους και σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις, καθώς και ο εντοπισμός των έξι αλλοδαπών που τους έχει χορηγηθεί η ειδική βεβαίωση παραμονής.

ΠΗΓΗ: tanea.gr

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς.

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Στέφανος Κασσελάκης: «Αλέξη, έλα πάνω» – Η στιγμή που ο Τσίπρας ανεβαίνει στο βήμα (video)

«Πάμε μπροστά. Αλέξη, έλα πάνω», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης με αποδέκτη τον τέως αρχηγό του…