Newsroom

Newsroom

"Little Island": Ενα ντοκιμαντέρ για έναν άνθρωπο που έζησε μόνος του σε ένα νησάκι της Κρήτης

Ένα βραβευμένο ντοκιμαντέρ που δημιούργησε μια ομάδα νέων ανθρώπων από την Κρήτη περιγράφει την ιστορία ενός ανθρώπου που έζησε μόνος του σε ένα νησάκι της Κρήτης.

5888cf8f1dc52417088b4af8

Η μικρού μήκους ταινία επιλέχθηκε να κάνει την πρεμιέρα της και να βραβευτεί στο 17ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης. Το δυναμικό ξεκίνημα συνεχίστηκε με το Srem Festival (Βελιγράδι), με το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Ιεράπετρας όπου βραβεύτηκε, ενώ η ταινία τιμήθηκε με το βραβείο Best Film Production στα διεθνή SAE Alumni Awards στο Βερολίνο.  

Το «Little Island» ​περιγράφει την ιστορία ενός ανθρώπου που επέλεξε να ζει για 40 περίπου χρόνια σ’ ένα μικρό νησί στα νότια της Κρήτης. Μέσα από τα χρόνια κατάφερε να διαμορφώσει τη ζωή του και να επιβιώνει παρά τις αντίξοες συνθήκες. Η ζωή του αναστατώνεται από την επιμονή των δασικών αρχών να τον απομακρύνουν από εκεί. Εκείνος όμως δεν είναι διατεθειμένος να εγκαταλείψει ποτέ το μικρό νησί. Πάρτε μια γεύση από το «Little Island» στο τρέιλερ της ταινίας.  

Δημιουργοί του ντοκιμαντέρ, ο Άγγελος Ψωμόπουλος και ο Λουκιανός Αρναουτάκης, από τον Άγιο Νικόλαο, και ο Άλεξ Βηλαράς, από την Αθήνα, ενώ στην ομάδα συμμετείχαν ακόμα, οι Μενέλαος Δερμιτζάκης, Βαγγέκης Φανουράκης, Χρίστος Καναβάκης, Μάριος Παύλου, Μάνος Σμυρλής.

Δείτε το ντοκιμαντέρ, διάρκειας 11′:30″:

>

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

Αλεξια

Η Αλεξία Μπακογιάννη υπέβαλλε μήνυση στον Στέφανο Χίο– Καταγγέλλει φραστική επίθεση

«Θερμό επεισόδιο» καταγράφηκε σε γνωστό καφέ της Αθήνας, το μεσημέρι της Τετάρτης, μεταξύ της Αλεξίας…