Λήστεψαν παιδιά που έλεγαν τα κάλαντα στην Αττική

cover
NewsRoom 24/12/2014 | 22:36

Οι ληστείες σε βάρος παιδιών που λένε τα κάλαντα, παραμονή Χριστουγέννων, δεν έλειψαν ούτε το 2014. Συγκεκριμένα σημειώθηκαν πέντε ληστείες σε βάρος παιδιών στην Αττική.

Στο ένα περιστατικό, δράστες ήταν δύο 14χρονοι. Στις 10.30 το πρωί, στη συμβολή των οδών Νικίου και Σούτσου στο Αιγάλεω, δύο άτομα, με την απειλή μαχαιριού, ακινητοποίησαν δύο 13χρονους και τους άρπαξαν τα χρήματα που είχαν συλλέξει από τα κάλαντα.

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που περιπολούσαν σε κοντινό σημείο, συνέλαβαν τους δράστες, έναν Έλληνα και έναν Ρώσο μόλις 14 ετών.

Σε άλλο περιστατικό το πρωί, στη συμβολή των οδών Αγίας Γλυκερίας και Καραολή-Δημητρίου στην Πετρούπολη, ξανά με την απειλή μαχαιριού, άγνωστος άρπαξε τις εισπράξεις από τα κάλαντα από έναν 15χρονο.

Στη διασταύρωση Τρεμπεσίνας και Στεφανάκου στο Ψυχικό, τρεις άγνωστοι λήστεψαν τρεις 13χρονους που έλεγαν τα κάλαντα, ενώ στις 12 το μεσημέρι, στην οδό Κράτητος 82 στη Νέα Σμύρνη, δύο άγνωστοι λήστεψαν δύο ανήλικους 13 και 16 ετών.

Το τελευταίο περιστατικό συνέβη στις 14.00 στον σταθμό του ΗΣΑΠ στο Νέο Ηράκλειο, όταν δύο ανήλικοι έπεσαν θύματα ληστείας από τρεις νεαρούς, έναν Έλληνα και δύο αλλοδαπούς, οι οποίοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.