Newsroom

Newsroom

Ληστεία σε μουσείο στη Δρέσδη για ρεκόρ Γκίνες – Τα «κλοπιμαία» αγγίζουν το 1 δις

Πρόκειται για τη ληστεία με τη μεγαλύτερη λεία όλων των εποχών. 

043 dpa pa 191125 99 872825 dpai

Τρία σετ κοσμημάτων με διαμάντια και ρουμπίνια «ανεκτίμητης αξίας» εκλάπησαν σήμερα το πρωί από μουσείο της Δρέσδης στη Γερμανία, ανακοίνωσε η διευθύντρια του μουσείου Μάριον Άκερμαν.

Μία ομάδα ανδρών έκλεψε αμύθητους θησαυρούς τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας από τον «Πράσινο Θόλο», όπως ονομάζεται το γερμανικό μουσείο, στο οποίο βρίσκεται η μεγαλύτερη έκθεση θησαυρών στην Ευρώπη. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα Bild, οι ληστές άρπαξαν αρκετά κοσμήματα αντίκες και διέφυγαν με λιμουζίνα. Σύμφωνα με την αστυνομία της Δρέσδης, το προσωπικό ασφαλείας στο μουσείο παρακολούθησε live τη ληστεία μέσα από τις κάμερες και στη συνέχεια ειδοποίησε την αστυνομία. 

Οι ληστές φέρεται να απενεργοποίησαν την ηλεκτροδότηση στο μουσείο, προτού μπουν. Οι ληστές πρέπει να ήταν μικρόσωμοι και κατάφεραν να μπουν στο κτήριο μέσα από ένα στενό παράθυρο, όπως αναφέρουν τα γερμανικά ΜΜΕ. Οι θησαυροί του μουσείου χρονολογούνται από τον 16ο αιώνα.

Στις εικόνες από τις κάμερες ασφαλείας δύο άνδρες φαίνονται να εισέρχονται στο μουσείο από ένα παράθυρο με κάγκελα. Στη συνέχεια σπάζουν τρεις προθήκες και αφαιρούν τα σετ των κοσμημάτων που βρίσκονταν μέσα σ’ αυτές.

Λίγο πριν από την κλοπή, πυρκαγιά είχε καταστρέψει κοντά στο μουσείο έναν ηλεκτρικό μετασχηματιστή, με αποτέλεσμα να διαταραχθεί η λειτουργία του συστήματος συναγερμού. Οι ερευνητές αρνήθηκαν πάντως σ’ αυτό το στάδιο να συσχετίσουν τα δύο γεγονότα.

Η διευθύντρια δεν ήταν σε θέση να ανακοινώσει κάποιο ποσό για τη ζημιά που υπέστη το μουσείο. «Δεν μπορούμε να τα περιορίσουμε (τα κλαπέντα κοσμήματα) σε μια αξία διότι δεν είναι προς πώληση», εξήγησε η Άκερμαν προσθέτοντας πάντως πως η ιστορική και πολιτιστική αξία των τριών κοσμημάτων είναι «ανεκτίμητη».

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…