Newsroom

Newsroom

"Λίστα" μεγαλοκαταθετών της HSBC εξετάζουν οι Βρετανικές αρχές για φοροδιαφυγή

Η εφημερίδα Daily Telegraph αναφέρει ότι οι βρετανικές αρχές εξετάζουν λίστα με περισσότερα από 4000 ονόματα, πελατών της τράπεζας HSBC,…

hsbc

Η εφημερίδα Daily Telegraph αναφέρει ότι οι βρετανικές αρχές εξετάζουν λίστα με περισσότερα από 4000 ονόματα, πελατών της τράπεζας HSBC, προκειμένου να διαπιστώσουν αν κάποιοι από αυτούς χρησιμοποιούσαν offshore τραπεζικούς λογαριασμούς για να αποφύγουν την καταβολή φόρων.

Η λίστα σύμφωνα με το δημοσίευμα περιλαμβάνει ονόματα γιατρών, τραπεζικών, διασημοτήτων, στελέχη και υπαλλήλων της πετρελαιοβιομηχανίας που φαίνεται να διαθέτουν 699 εκατομμύρια λίρες σε τρεχούμενους λογαριασμούς.

Εκπρόσωπος της τράπεζας δήλωσε στην εφημερίδα ότι « η HSBC έχει καθήκον απέναντι στους πελάτες της και δεν μπορεί να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο, ούτε καν να επιβεβαιώσει αν όντως τα αναγραφόμενα στη λίστα ονόματα είναι πελάτες της ή όχι. Συνεργαζόμαστε στενά με τις ρυθμιστικές αρχές για την έρευνα, όταν κάτι τέτοιο απαιτείται».

Η Βρετανική Υπηρεσία Εσόδων HMRC (HM Revenue and Customs) επιβεβαίωσε ότι εξετάζει τα δεδομένα της λίστας και πρόσθεσε «Λαμβάνουμε πληροφορίες από πολλές αρμόδιες πηγές, τις οποίες χρησιμοποιούμε ώστε να είμαστε σίγουροι ότι τηρούνται οι φορολογικοί κανόνες. Η πάταξη εκείνων που προσπαθούν να εξαπατήσουν το σύστημα μέσω της φοροδιαφυγής, αποτελεί για εμάς άμεση προτεραιότητα».