Λίστα Λαγκάρντ: Του Παπακωνσταντίνου του φταίει το ΣΔΟΕ

Άμοιρος ευθυνών για τον «χειρισμό» του στην υπόθεση της Λίστας Λαγκάρντ, εμφανίστηκε για άλλη μια φορά ενώπιον δικαστηρίου, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου. Καταθέτοντας ως μάρτυρας στη δίκη για την υπόθεση της περιβόητης λίστας με κατηγορούμενο τον πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ και πρώην εισαγγελέα, Ιωάννη Διώτη, τα έβαλε μάλιστα και με το ΣΔΟΕ που «κάνει ότι κάνει τη δουλειά του» .

594942ee1dc524935b8b45ca

Ο Παπακωνσταντίνου ισχυρίστηκε ενώπιον του δικαστηρίου ότι «ήταν πολιτική απόφαση να αναζητήσω τη λίστα, ήταν πολιτική απόφαση να μην πρωτοκολληθεί, ήταν πολιτική απόφαση να δώσω 20 ονόματα στον κ. Καπελέρη και ήταν πολιτική απόφαση να σταλεί με τον τρόπο που εστάλη στον κ. Διώτη». Αναφορικά με τον Ιωάννη Διώτη είπε ότι «δεν προκύπτει από τη λογική αλλά και από την ιστορία του κ. Διώτη ότι είχε δόλο. Εξ όσων γνωρίζω έγινε συσχέτιση των στοιχείων που περιλαμβάνονταν στη λίστα Λαγκάρντ με τη λίστα των 65 CD».

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών ο οποίος καταδικάστηκε για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ από το Ειδικό Δικαστήριο μόνο για νόθευση εγγράφου σε βαθμό πλημμελήματος με το σκεπτικό ότι ναι μεν είχε διαγράψει τα τρία αρχεία της λίστας (με τραπεζικούς λογαριασμούς συγγενών του) με σκοπό να διαφυλάξει την πολιτική του εικόνα», πλην όμως «δεν αποδείχθηκε ζημία σε βάρος του δημοσίου άνω των 150.000 ευρώ», είπε ακόμη ότι «η λίστα Λαγκάρντ αποτέλεσε για πολύ καιρό στοιχείο πολιτικής αντιπαράθεσης για να κάνουν κάποιοι πολιτικές καριέρες» και πρόσθεσε ότι «μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως ένα στοιχείο σε σχέση με άλλα και όχι ως βάση αυτοτελή φορολογικού ελέγχου και με αυτό το σκεπτικό την απέστειλα στον κ. Διώτη».

Ο Παπακωνσταντίνου επέμεινε μάλιστα, παρά τα όσο αντίθετα έχει κρίνει η Δικαιοσύνη πως απέστειλε το USB με τη λίστα στον κ. Διώτη, κατά την χρονική περίοδο που ήταν ακόμη υπουργός Οικονομικών, ενώ, πρόσθεσε πως ο πρώην εισαγγελέας επιλέχθηκε για τη θέση αυτή γιατί ήταν ένα πρόσωπο το οποίο δεν επρόκειτο να φοβηθεί και να κάνει πίσω. «Το πιο σημαντικό για μένα είναι ότι το USB που εγώ έδωσα στον κ. Διώτη δεν είναι το ίδιο με αυτό που έδωσε ο κ. Βενιζέλος» είπε ακόμη ο πρώην υπουργός Οικονομικών.

Στη δίκη του κ.Διώτη που διεξάγεται ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας κατάθεσε ακόμα ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών, Ηλίας Πλασκοβίτης. Ο μάρτυρας , περιέγραψε τις επαφές που είχε με τις γαλλικές αρχές για την παραλαβή των στοιχείων, τονίζοντας ότι “οι Γάλλοι ζήτησαν μυστικότητα και προσθέτοντας ότι τότε υπήρχε το κλίμα ότι η Ελλάδα δεν είχε πετύχει τους στόχους της για την πάταξη της φοροδιαφυγής και πολλοί προφανώς προθυμοποιήθηκαν να βοηθήσουν. Είπε τέλος ότι δεν γνωρίζει εάν ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχε δώσει εντολή ελέγχου στον κ. Διώτη.

Η δίκη θα συνεχιστεί τον επόμενο μήνα.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να δημιουργεί νέο σκάνδαλο υποκλοπών – Προχωρά στην αγορά νέου spyware

predator sms.png 2

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να δημιουργεί νέο σκάνδαλο υποκλοπών – Προχωρά στην αγορά νέου spyware

Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη σχετικά με τα σχέδια της κυβέρνησης για προμήθεια νέου συστήματος παρακολουθήσεων,…