Λινού: Οι γονείς να ενθαρρύνουν τα παιδιά να φοράνε παντού τις μάσκες

"Φοβάμαι ότι δεν θα είναι ίδια τα πράγματα στα μέσα Οκτωβρίου", τονίζει η καθηγήτρια Επιδημιολογίας

5374314

Ανησυχία για τη διασπορά του κορονοϊού μέσω των σχολείων τις επόμενες εβδομάδες εξέφρασε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας Αθηνά Λινού, μιλώντας στο Open. Όπως επεσήμανε, το προηγούμενο διάστημα τα παιδιά βρίσκονταν κυρίως σε εξωτερικό χώρο λόγω διακοπών και καλοκαιριού, όμως πλέον δεν ισχύει αυτό, με το άνοιγμα των σχολείων.

«Αυτό που φοβόμαστε είναι η διασπορά στη διάρκεια της εκπαίδευσης, δηλαδή όσο τα παιδιά πηγαίνουν σχολείο» ανέφερε, τονίζοντας ότι «είναι στοίχημα το τι θα συμβεί τις επόμενες εβδομάδες. Φοβάμαι ότι δεν θα είναι ίδια τα πράγματα στα μέσα Οκτωβρίου. Οι γονείς να ενθαρρύνουν τα παιδιά να φορούν συνέχεια τις μάσκες, οι χώροι να αερίζονται. Διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος. Το ποσοστό των παιδιών που θα αρχίσουν να μεταδίδουν τη νόσο θα είναι πολύ μεγαλύτερο απ’ ότι τώρα».

«Ελπίζω ότι δεν θα κλείσουν τα σχολεία, αλλά υπό τον όρο ότι θα αυξηθούν τα μέσα προστασίας, όπως η μάσκα και στη γυμναστική. Να πείσουμε ότι τα ανοιχτά παράθυρα είναι υγεία», υπογράμμισε η ίδια.

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…