Λινού: Είναι ακραίο το πρόστιμο στους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών

"Το μόνο επόμενο που μας μένει μετά είναι να πιάνουμε τον κόσμο δια της βίας και να τον εμβολιάζουμε", σχολιάζει η καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ

4282092

Αμφιβολίες για το αν το μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού στα άτομα άνω των 60 θα είναι αποτελεσματικό εξέφρασε η καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ Αθηνά Λινού, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “Καλημέρα Ελλάδα”.

“Πρέπει να μελετηθεί το μέτρο, γιατί δεν ξέρουμε αν είναι αναλογικό. Είναι άλλο να βάζεις ένα πρόστιμο 100 ευρώ σε έναν υψηλοσυνταξιούχο που μπορεί να έχει και πάνω από 4.000 ευρώ σύνταξη και άλλο σε έναν αγρότη με 400 ευρώ σύνταξη. Επίσης, δεν ξέρουμε αν θα είναι αποτελεσματικό, πρέπει να μελετηθεί η αποτελεσματικότητα, και πρέπει να δούμε και τι συνέπειες θα έχει στην κοινωνική συνοχή”, ανέφερε η κ. Λινού, ενώ επεσήμανε πως θα πρέπει να σκεφτούμε αν η διασπορά του ιού γίνεται από τους άνω των 60 ή από τους 20ρηδες και τα παιδιά.

Η ίδια εξήγησε ότι το θέμα είναι πώς μετράει κανείς την υποχρεωτικότητα. “Είναι άλλο να δίνεις κίνητρα, άλλο να δίνεις τιμωρίες και άλλο να παρεμβαίνεις ουσιαστικά στο σώμα του ανθρώπου. Επομένως, είμαστε λίγο πριν να κάνουμε επιθετική παρέμβαση, και νομίζω ότι θέλει μελέτη πριν. Ας υπάρχουν απαγορευτικά μέτρα. Τώρα πήγαμε ένα βήμα παραπάνω, και καταλαβαίνω την έννοια αυτού του πράγματος, αλλά είναι ακραίο, γιατί το μόνο επόμενο που μας μένει μετά είναι να πιάνουμε τον κόσμο δια της βίας και να τον εμβολιάζουμε“, σχολίασε.